|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
compor
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 44 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2013 Saat 00:45 |
Murat hocam,
Gereksiz yere antibiyotik kullanmanın yol açabileceği sorunlardan genel olarak haberdarım. Benim size sormak istediğim, riskin ne zaman başladığıyla ilgili. Günde 2 adet metronidazole 500mg kullanan bir kişide dirençli bakteri gelişmesini ne kadar süre sonra beklersiniz? Hastanın durumuna göre çok farklılık gösterebileceğini tahmin ediyorum ancak yaklaşık bir süre verirseniz sevinirim. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Bir oda dolusu katil düşünün.
Mesela 10 tane katil aile düşünün. her ailede yüzlerce aile bireyi bulunuyor olsun. Toplam binlerce katil birey bulunuyor olsun. Bütün katiller kendi aralarında kavgalı veya etkileşimli olduğu için bize zarar veremiyorlar veya zarar vermek işlerine gelmiyor veya bize zarar vermeleri onları rahatsız ediyor. Kendi aralarında denge içinde yaşıyorlar. Şimdi bu oda dolusu katilden 9 tane aileyi biz öldürüyoruz diyelim. Geride kalan katil ailenin neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Başı boş kaldığı için daha da katil olacaklardır. Floralardaki bakteri dengesi de böyledir. Siz antibiyotiği verince ölenler de olur , ve başı boş kalanlar da olur. Bunun ne kadar bir süre içerisinde ortaya çıkacağını kestirmek mümkün olmayabilir. Nelerin ortaya çıkacağını da önceden kestirmek zordur. Tek bildiğimiz bir şeylerin kontroldan çıkacağıdır. Ayrıca o antibiyotiğin kanser yaptığı dedikodusu da bulunmaktadır. Ben katılmıyorum ama böyle bir söylence var. Ayrıca kolda bacakta uyuşmalar, dikkat ve tat almada bozukluk, karın ağrısı, kusma, ishal, karaciğer fonksiyonlarında yavaşlama ve daha düzinelerce problem.... Bu ilaç en çok 2 -3 hafta kullanılabilir. -M |
|
![]() |
|
compor
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 44 |
![]() ![]() ![]() |
Cevabınız için teşekkürler. Benimki 3 haftayı geçmiş durumda, tavsiyeleriniz ışığında bugünden itibaren bırakıyorum. Bakalım koku kaç günde geri gelecek.
|
|
![]() |
|
güneş
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15-Ocak-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam
nizadol ilacını daha önce 2'şer ay ara verip 3 kez kullandım gecici olarak koku gidiyor böyle devam edebilirmiyim ? Bir zararı olurmu ? |
|
![]() |
|
compor
![]() ![]() ![]() |
Murat hocam,
Benim kullandığım dozaj günde 2 x 500mg idi. Bu ilaçtan 100mg hatta 50mg kullansak bile işe yaradığını varsayarsak: Dozajı düşürmek vasıtasıyla organlarımıza vereceği zararı azaltıp uzun süreli kullanma imkanımız olabilir mi? 500mg olarak en fazla 2-3 hafta kullanılabileceğini yazmıştınız, günde 50mg x 2 alarak bu riskleri 3-4 aylık bir süreye yaymamız mümkün müdür? |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Antibiyotik dozlaması ağrı kesici dozlaması gibi değildir. Az ağrı varsa düşük doz verilir. Fakat infeksiyon hafif olduğu zaman düşük doz antibiyotik etkisiz olur. Belirli bir doku konsantrasyonu oluşturulmazsa antibiyotikler etkisiz olur. Üstelik düşük doz antibiyotik florada bulunan bakterileri bağışıklayacağı için daha sonra dozu yükseltseniz bile ilk elde edeceğiniz başarıyı göstermeyebilir.
Düşük doz ile riskten kısmen korunmuş olursunuz fakat başarıyı elimizden kaçırmış oluruz. Sizin yaptığınız hesap "birikici" nitelikteki ilaçlar için (mesela hormon ilaçları) için doğrudur. Mineral replasmanı için de doğrudur. Selamlar -M |
|
![]() |
|
marln
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16-Aralik-2015 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam bir yerde anaerob virusunun herkesin asil koku kaynagi oldugunu okudum ayrica trio veya helipak ilaci icenler iylesmis.bu bilgi dogru olabilirmi
Baslik olarak=agiz kokusu nasil giderilir Altindada =http:// www.×prodoksit.com yaziyordu Bu sitede okudum.kokusu olanlar onerilerde bulunmustu |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |