|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 7 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Biraz saçma bir soru olacak ama candida diyeti ile kötü bakteriler ölüyorsa iyi bakteriler niye ölmüyor onlar neyle besleniyor?
Iyi bakterileri yerine koymak için mide asidine dayanikli, ömrü uzun bakteriler de bulmaniz lazim. Bir ara ben de bu konuyu kafaya takmistim. Ben reflor gibi bir ilaç kullandim. Biraz arastirma yapinca onun bile pek ise yaramadigini ögrenmistim. Simdi düsünüyorum da midede zararli bakteriler artmissa mutlaka bir hastalik, iltihap yapmasi lazim. Ne bileyim mikroplar agizda bogazda yara yapiyor diste çürük yapiyor midede sadece agiz kokusu yapmasi mantikli gelmiyor. |
|
![]() |
|
kimki
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Temmuz-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 23 |
![]() ![]() ![]() |
Hafif derecede gastrit yaptiklarinda hissedilmeyebilir sanirim. Ama ülsere kadar da gider.
Probiotikler hakkinda hap seklinde olmasinin daha yararli oldugunu (kapsül müydü, bilmiyorum) okumustum. Ama su var, az miktarda herkeste bulundugu icin, patolojik derecede cikmasi lazim diskidaki orani..Ayrica diskida asiri derecede candida ciktiginda, probiotikten önce vücudun direnc durumunu analiz ettirmek de önemli..Özellikle farkedilmemis otoimun hastaliklar konusu. Ayrica gastroenterolojik rahatsizliklarin temeli olabilecek organik nedenler. Karaciger, dalak,safra kesesi, mide..Sonra bir de yogun vitamin v.b. eksiklikler..Ardindan candida tedavisi de yapilir, ama daha saglikli sonuc alinir. Ki öncesinden hydro colon tedavisi de yapilirsa iyi gelebiliyormus..Ama tüm bunlari yapabilmek icin gökten para yagmali:) Yani bilemiyorum. Konu ile alakali degil:Bu arada msj kutulari dolu bazi arkadaslarin. |
|
![]() |
|
ncort
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Mehmet hala koku yok mu? Kullandigin sure boyunca bir rahatsizlik falan yasamadin degil mi? Son care ben de bunu kullanacagim artik.
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Hala koku yok. Günde sadece bir bardak sabah kalkinca içiyorum. Bir gün boyunca koku falan olmuyor. Herhangi bir zarari da yok. Bu arada karbonatin testosteron artirici olduguna dair (workout öncesi içilecek takviye gibi) referanslariyla bir yazi;
http://www.testshock.com/the-secret-behind-baking-soda-as-a-testosterone-booster/ |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
vay be kac ay gecti 2-3 ay gecti sanirim bu 3 ay icinde hic koku olmadi mi? hergun mu icmek lazim biraktin mi 2-3 gunde olsa?
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
MEHMET ÖNCE KI YAZISINI GÖREMEDIM. SABAHLARI KARBONATLI SU IÇEREK MI KOKU GEÇTI SENDE? BUNU BENDE DENEDIM AMA ISE YARAMADI BIR DE AKSINE DILIMDE KARARMA OLDU BIR HAFTA SONRA BIRAKTIM.. KARBONATLI SU GEÇIRIYORSA SEN D EKI KOKUYU, SORUN MIDE DEDIR DIYEBILIR MIYIZ?
|
|
![]() |
|
ncort
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 162 |
![]() ![]() ![]() |
Body mi calisiyorsun mehmet?
|
|
![]() |
|
ncort
![]() ![]() ![]() |
Ayrica mehmet, ben de direk sabah kalkinca 1 bardak icerek baslasam olmaz mi? Her yemekten once 30 dk beklemek, su icmemek vs ugrastirir :)
Sicak su isini yapmasak olmaz mi? Direk karbonata su eklesek? |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
@gurkan33
Bu 3 ay içerisinde kürü biraktigim zamanlar oldu, yaklasik 48 saat sonra kötü koku tekrar beliriyor. Diger türlü koku sifir @sifa Bunu diyebilecek kisi ben degilim. Ancak bir doktorun fikir yürütmesi uygun olur ama sadece kendi düsüncem su; Anaerobik bakterilerin oksijensiz ortamini yok ediyor hücre seviyesinde... @ncort Sadece evde beden egitimi hareketleri yapiyorum, sinavdi mekikdi vs. Diger soruna cevaben; ben sadece tecrübe ediyorum. Su an ki duruma göre günde bir bardaginda ise yaradigini görmüs vaziyetteyim. Sicak su koymadan da içtigim oldu ondan da etki gördüm ama kaynar su dökünce üstüne iyice çözünüyor karbonat etkisi mutlaka daha da artiyordur!!! Bu arada yemeklerden 30 dk önce su içmek, yada yedikten sonra 1,5-2 saat su içmemek artik siradanlasiyor belli bir süre sonra. Bu tamamen sizin sagliginizla alakali bir durum. |
|
![]() |
|
ncort
![]() ![]() ![]() |
Ben sadece sabah kalktigimda karbonata az sicak su dokuyorum sonra uzerine normal su. Bugun 2 bardagin hepsini icemedim hatta birazini doktum. Yarim saat bekliyorum kahvalti icin.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
reklam degil kesinlikle dunyanin en bazik suyu sakadir birisi saka suyu deneyip sonucu yazabilir mi? karbonat kullanmak istemeyenler vardir alin size dogal su : saka su ph tam tamina 8.33 olmasi lazim en bazik su piyasadaki
|
|
![]() |
|
ncort
![]() ![]() ![]() |
Sadece sabah kalkip bir bardaga yarim cay kasigi karbonat dokup iciyorum. Tabi sicak su dokuyorum once. Dilimin arkasinin ortasindaki diski kokusunda azalma mi var ne, tam anlayamadim. Eskiden parmagimi degdirdigimde koklamak bile istemezdim simdi koklayabiliyorum o igrenc kokuyu :D Ilerleyen zamanlarda daha netlesir ise yariyor mu yaramiyor mu.
|
|
![]() |
|
Mehmet
![]() ![]() ![]() |
Bu sular dogal yoldan PH lari bazik olan sular mi yoksa içine sodyum bikarbonat mi atiyorlar? Sanirim içine karbonat koyuyorlar. Evde zemzem var baz orani yüksek ama herhalde iki bardak sek içsem annem öldürür zaten az :D
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
beyler size bisey dicem barda calisiyorum kisa sureligine ise girdim barda da tesadufen saka suyu vardi ph i 8.33 yani baya iyi
surekli su ictim 2 L icmisimdir sanirim zaten calisanlara ucretsiz gece eve 3 te geldim disimi bile fircalayamadim yorgunluktan simdi kalktigimda agiz kokumda baya azalma gordum hatta kokmuyor sanirim ama emin olmak icin bugunde bara gitcem yine saka su icecem bazik oldugu icin bakalim yarin sabah nasil uyanicam |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
evet sonuc yine ayni yine disimi fircalamadim gece yatmadan sabah kalktigimda koku yoktu :))))
abi bu ise yariyor gercekten dun bardaydim yine 2 Litre su ictim saka su 8.33 ph var bikarbonat olayina girmek istemiyorsaniz ugrasmayim direk su iceyi diyorsaniz saka su alin en bazik su gercekten hayret verici bi olay agizda koku yok beyler su icin bol bol... peki sorum su mideden kaynakli bi koku mu bizimki eger bazik su icince geciyorsa? murat beye ve mehmet beye sorum |
|
![]() |
|
firindamakarna
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13-Agustos-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
arkadaslar normal su içmeyecekmiyiz sadece karbonatli su mu içecegiz birde yarim çay kasigini bir bardaga mi dökecegiz nasil yapacagiz :)
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
bol su içtigin için olabilir yada mide kaynaklida |
|
![]() |
|
Aleho
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 98 |
![]() ![]() ![]() |
Agzindaki koku flagly nidazol gibi antibiyotiklerle geçen arakadaslar Anaerobik bakteriler oluyomus bunlar havasiz ortamda yasarmis havayi görünce geberiyolar senin içtigin suda PH degeri yüksek Alkali demekki o bakterilere ulasmis olmasi lazim Insallah hepside tamamen ölür.
|
|
![]() |
|
karo01
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Agustos-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() |
Internette bisey gördüm bi doktor cidden benim durumumu anlatiyor agiz kokusunda halsizlik falan filan yapar diyor
bitkisel ürünler satiyor murat hocam bi bakarmisiniz sizce dogrumu almak gerekirmi Dr. un ismi ibrahim gökçek internette videolari var. Bana çok gerçeksi geliyor sizin fikirleriniz neler ? |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Soruyu ve linki net verirseniz yardimci olmaya çalisirim
-M |
|
![]() |
|
karo01
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Agustos-2015 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() |
https://www.youtube.com/watch?v=2m8TX6WJ6dQ burdan biraz siz arastirirmisiniz ben kendi agiz kokumu %90 seker ve hamur yaptigini düsünüyorum çünkü çok cok asiri tüketiyordum Dr. un diger videolarinda filan baya beni açikliyor http://www.bitkiseltedavi.com/index.php buda sitesi biraz arastirirmisiniz veya kullanan biri varmi ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Önemli bir konuyu isaret ediyorsunuz zannetmistim.
Videodaki beyefendinin ticaret yaptigi, para kazanmak için çesitli senaryolar uydurdugu açikça belli oluyor. Videonun ikinci yarisini izlemeye gerek duymadim. Bu içi bos senaryolarla ilgilenmeyiniz. Bilim destegi göremedim. -M |
|
![]() |
|
Aleho
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 98 |
![]() ![]() ![]() |
Ibrahim Gökçek denen sahis her hastaligi bagirsak mantarina baglar ona görede ürünlerini satar :)
|
|
![]() |
|
karo01
![]() ![]() ![]() |
Ya bu sene sinava çalisacam lise son suan o kadar kötü durumdayimki anlatamam herkes birbiri için biraz dua ederse güzel olur ben tek kurtulusu dua da görüyorum.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
beyler suna bi bakin derim bazilari bazik suyun ter kokusunu bile iyi yonde etkiledgini soylemis ne kadar dogru blmiyorum
https://eksisozluk.com/entry/36223067 valla ben sabah kalkinca 1 bardak su kahvaltidan 1.30 - 2 saat sonra 3 bardak su aksam yemeginden once 2 bardak su aksam yemekten sonra 2 bardak su ve gece yatarken 2 bardak su iciyorum yani anlicaginiz baya su iciyorum disimi bile fircalamiyorum artik dislerim curuyecek :))) saka bi yana gece yatarken mutlaka 2-3 bardak su icin bence bizim sorun mideden geliyor ben bigunde baya su ictigimde sasiyorum sabahlari valla... |
|
![]() |
|
Mehmet
![]() ![]() ![]() |
Anaerobik bakterilerin ekolojisini bozuyor bazik su. Ama bir nedenden oksijensiz ortam olusuyor. Tekrar baik su içiyorsun ve geçiyor. Buna neden olan sey nedir? Birinci neden belki alerjiktir. Ikinci neden sistemik bir bozulma olabilir. Bununla ilgili uzunca bir yazi okumustum. Çok aklimda degil ama hatirladigim kadariyla; tiroit hormonunun yeterli çalismamasi ( tabi hormanlar birbirleriyle baglantilidir) bu da vücut metobolizma hizinin düsmesine neden oluyor. ( halsizlik yorgunluk) sonra laktik asit, hücre mitokondrisi falan bir seylerden bahsediyordu ama hatirlamiyorum :)
|
|
![]() |
|
pharmacy
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2013 Konum: Konya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 25 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaslar :)).karbonatli suyu mehmet bey önerdikten sonra o dönem okul dönemine denk geldigi icin 1-2 defa zamandan firsat yaratip denemistim..Ancak suanda tatil dönemini de firsat bilip Gürkan33 arkadasimizn önerisinden sonra bende basladim devamli olarak kullanmaya ve ise yariyor..:)) Benim en cok faydasini gördügüm tarafi ise sabah uyandiktan sonra agizda olan agir tat ve koku minimum seviyeye indi..Biliyorum Murat hocanin her zaman savundugu sabahki agiz kokusu normaldir diye;ancak hocam emin olun ben kardesimden de biliyorum bizim ki diger saglikli insanlarinkinden kat kat mide bulandiracak siddette oluyo yani en azindan benim ki öyle..Ama karbonatli su kullandiktan sonra buna cözüm olduguna eminim diyemem ama en azindan öyle hissediyorum..Deneyin arkadaslar ben eminim cogumuza bir derecede olsa fayda saglayacak..Bu arada ben saka su aradim ama bulamayinca ingiliz karbonatini suya karistirip iciyorum..
|
|
![]() |
|
cuma
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2013 Konum: Adıyaman Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 82 |
![]() ![]() ![]() |
Karbonatli suyu bende denedim.saatlere dikkat etmeyerek ve normal evde bulunan karbonatla.pek bi faydasini gorememistim acikcasi.fakat 3 gundur ingiliz karbonati kullaniyorum.sonuc harika.sabah kalktigimda ve gun icerisinde olan diski kokusunu kesti..denemeye devam edicem bakalim faydasi kalici olacakmi..
|
|
![]() |
|
ncort
![]() ![]() ![]() |
Nasil deniyorsunuz? Soguk suya karbonati atip direk iciyor musunuz? Yani gun icinde saatlere dikkat etmeyerek normalde ictiginiz suya karbonat atiyorsunuz sade ce degil mi? |
|
![]() |
|
cuma
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2013 Konum: Adıyaman Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 82 |
![]() ![]() ![]() |
Once mehmet in dedigi gibi yarim cay kasigi karbonati bardaga koyup uzerine kaynar su ilave ediyorum.karbonat fokurdayarak eriyor.sonra soguk su karistiriyorum.yarim litrelik pet siseye koyuyorum bu karsimi.ve gun icerisinde sadece yarim litre karbonatli su icmis oluyorum.normal su da iciyorum tabi gun icinde.yalniz biraz siskinlik yapti bende bugun sadece 1 su bardagi karbonatli su ictim ac karnina.iyiyim koku fln yok simdilik..
|
|
![]() |
|
derdnz
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Kasim-2013 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
Geçenlerde bir doktora gittim.Geçirdigim süreçleri anlattim. Sorun olarak bizim burada bahsettigimiz bakterilerden kaynaklandigini söyledi.Bunun tedavisinin olmadigini yalnizca bazi disadan etkilerle azaltilabilecegini söyledi gargara vs. Sanirim karbonatta bunlardan biri. Bu bakterilerden tamamen kurtulmak mümkün degil ki sindirim sisteminde vs sorunlar olurmus bu sekilde. Bu yüzden etkiyi azaltacak seylere yönelmeliyiz.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Gittigin doktorun uzmanlik alani neydi derdnz
|
|
![]() |
|
firindamakarna
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13-Agustos-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
dünden beri yaptim konuyu açan arkadasin dedigi gibi yarim çay kasigi ingiliz karbonatini su bardagina koyuyorum 2-3 karis kaynar su yada sicak su koyyourm karistiriyorum sonra soguk su koyuyorum sabah ögle aksam yemeklerden 30 dk önce içiyorum 2. günüm denettigimde çok temiz güzel bi nefesimin oldugu söylendi harika. Fakat bunu ömür boyu kullansak nasil olacak?
![]() |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
sevindim hocam valla bende de yok cok cko azaldi onemli olan alkali su ve cookk su icmek... surekli su icin beyler gunde en az +2 L yi gorun |
|
![]() |
|
ncort
![]() ![]() ![]() |
Direk karbonati az bir suyla icsek olmaz mi? Karbonatli su icmek kusturacak beni neredeyse.
|
|
![]() |
|
derdnz
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Kasim-2013 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
KBB doktoruydu. |
|
![]() |
|
Mehmet
![]() ![]() ![]() |
Sadece ben de ise yaramiyormus demek ki. Düzgün kullanildiginda ise yaradigi bir çok kiside kanitlandi. Murat Hocam bu konuda ne düsünüyorsunuz?
|
|
![]() |
|
derdnz
![]() ![]() ![]() |
'' Agiz kokusu dil sirtindakibakterilerin çogalmasindan,solunum,sindirim yolu problemlerinden kaynaklanir.Ozon gazi ile dil sirtindaki oksijensiz ortamda yasayan anaerob bakteriler öldürülür.Ozon gazinin oksitleyici bu etkisi sonucu agiz kokusu engellenir.Agiz kokusu tedavisinde ozon gazinin kullanimi ve dilin firçalanmasi yada dil üzerindeki beyazimsi sarimsi tabakanin firçalanmasi çok önemlidir.Dil sirti firçalandiktan sonra dis hekiminin yazacagi bazi antiseptik solisyonlarin kullanimi sonucu yeniden agiz kokusuna sebep olacak bakterilerin olusmasi engellenir.''
''AGIZ KOKUSU VE OZON GAZI ILE TEDAVISI'' baslikli makalenin tüm haklari Dt.BEtül Yurteri'ye aittir ve makale yazari tarafindan Tavsiyediyorum.com kütüphanesinde yayinlanmistir. Bir bilginiz var midir bu ozon tedavisiyle igili? Murat hocam sizin bu konuda söyleyecekleriniz var midir? |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Estagfurlah. Fikrimi sordugunuz için tesekkür ederim.
Bir yerlerde bu ozon olayina bir kez daha temas etmistik. 1- Ozonu dil sirtina uygulamak nerdeyse imkansizdir 2- fevkalade çirkin kokuludur, koklayani perisan eder. 3- Agizin içine sokulursa bireye ömrünün sonuna kadar unutamayacagi bir çirkinlik yasatir. 4- Evet dogru bir kaç saat Tip 1 agiz kokusunu yok edebilir. 5- Yag içinde çözüp uyguladigimizda da yine kisa bir fayda belki saglanabilir. -M |
|
![]() |
|
Mehmet
![]() ![]() ![]() |
ozon gazi oksijenli su gibi bir sey mi? Okisjenli suyu normal su ile karistirin ve gargara yapin. Bende 4-5 saate kadar etkisini gösteriyordu. sonra sonuç gene hüsran.
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 7 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |