Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: sindirim bozuklugu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 31
Alıntı ümitvar Cevaplabullet Konu: sindirim bozuklugu
    Gönderim Zamanı: 01-Mayis-2016 Saat 01:17
Geçen zaman icinde vardigim kanaat su: Yediklerimizi sindiremiyoruz.
Bu bir tür enzim eksikligi ya da sindirim asamasinda yolunda gitmeyen
birseyler den kaynaklaniyor.Artakalan sindirilmemis besinler kokusuyor ve gaz üretiyor.Bu gazin bi kismi barsaklardan atiliyor bir kismida kana karisiyor. Kanimizdaki bu kokulu gaz dolasima cikiyor ve akcigerden nefes yoluyla disari atiliyor.Yani benim gibi olanlarda agiz degil nefes kokusu var.Agziniz temiz olsun olmasin farketmez.Hem agizdan hem burundan koku hep vardir.Hele birde hamur isi makarna et vb.karbonhidratlardan yemisseniz pik yapar. Burada su soru aklima geliyor enzim takviyesi bu sorunu cözebilirmi acaba? Murat hocam ne dersiniz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mayis-2016 Saat 13:20
Problemin meydana gelisi söyledikleriniz gibiyse çözer
-M
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mayis-2016 Saat 18:52
Murat hocam bu anlattiklarim tip4 ün olusum mekanizmasi mi yoksa benim varsayimim mi?Doktora gidip bunu anlatsam tahlil tetkik istesem dogru adimi atmis olurmuyum?Tahminime göre bende amilaz eksikligi olabilir.Karbonhihrati sindiremiyor olabilirim.
    Yabanci bi makalede okuduklarimi aynen aktariyorum.
"Bagirsakta fazla miktarda hidrojen ve metan gazi ortaya çikmasi karbonhidratlarin emilimine dair bir soruna isaret edebilir."

Artik bitirmek istiyorum hocam Allahin izniyle.
Yol gösterin ne olur!

IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mayis-2016 Saat 19:51
Evet Tip4 ün mekanizmasi budur. Çok az kisinin bildigi dogru bilgiler yaziyorsunuz. MUhatabiniz olan doktorun ne tutum sergileyecegini bilemem.
-M
IP
trouble
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 22
Alıntı trouble Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mayis-2016 Saat 21:43
Kesinlikle katiliyorum, bademcigimi aldirdim her türlü burun,agiz,mide kontrolünü yaptirdim benimde tek düsündügüm kimyasal yapimizdan kaynaklanan koku ama bende nefes kokusu seklinde degil agiz kokusu sadece dilimin arka kisminda olusan koku konusma sirasinda nefesime çarparak disari cikiyor dil firçalayinca 2 saat yok oluyor.
Sendeki koku nefes kokusumu ortama yayilan tarzda mi yani bulundugun alan sadece nefes alisversi ile mi kokuyor yoksa agizini açtiginda mi koku yayiliyor.
IP
Mnsm
Üye
Üye

Gönderilenler: 67
Alıntı Mnsm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mayis-2016 Saat 22:44
Karbonhidratli yiyecekleri kesince kokuda azalma oluyormu ?
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mayis-2016 Saat 22:59
Hocam siz dogrusunun nasil yapildigini yazmistiniz diski sindirim testinin.Acaba benden istenecek tahlilde bu mu olacaktir? Ayrica oglumda da mevcut ayni rahatsizlik.Genetik gecisi var mi bu malabsorbionun?
IP
cuma
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 82
Alıntı cuma Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mayis-2016 Saat 10:52
Yazdiginiz bilgileri nette bende okumustum bi ara."sindirim enzimi eksikligi" ........
kimbilir belkide gercekte sorunumuz bu
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mayis-2016 Saat 14:09
Test böyle yapilir
http://murataydin.org/sindirim-testi.html

Istanbul'da bu testi dogru yaptigini gördügüm tek laboratuar budur. Tanismayiz ama giderseniz selam ve taktirlerimi söyleyin:

Emin tibbi tahlil laboratuari, Üsküdar, Istanbul tlf:0216 553 91 11.
-M

Not:
Sindirim testinden bahsediyorum. Disakkarit malabsorpsiyon testi veya nefeste hidrojen testinden bahsetmiyorum

Düzenleyen aydinmur - 02-Mayis-2016 Saat 14:10
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mayis-2016 Saat 23:19
Hocam ben Urfa'da yasiyorum. Yani bu testin nasil yapilacagini soylesem kibarca kovulurum heralde. Birde hangi bölüme gidilmeli?
Kisaca hocam benim yerimde olsaniz siz nasil bi yol izlerdiniz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2016 Saat 07:36
bilmiyorum
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mayis-2016 Saat 11:25
Yine bi yere kadar gelip tikandik.Ama bunun mutlaka bi çözümü olmali. Konustukça ortama yayilan nefes kokusu olanlar ve nefesinde diski kokusu olanlar, diskisi klozette suya batmayanlar bana göre tip4 olanlar ve sindirim enzim emilim bozuklugu olanlardir.Forumu takip ettigim kadariyla çogu kisi böyle sikintilar yasiyor.Aktif bir sabir gösterip pesine düserek bence iyi bi sonuca ulasablilriz arkadaslar.Hangi bölüme gidilecegini bulalim önce. Gastroenteroloji yada dahiliye yoksa endokrin mi hangisi?
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mayis-2016 Saat 23:20
Hocam siz de biz de engellere takilip duruyoruz.Hep baskalarindan bitecek is bunlar.Gidip bi sindirim testi yaptirmak istiyorum mesela ama sonucu ne olacak? Dogrulugundan emin olamayacagim ki.Siz aldiginiz egitim üzere bi ilaç formüle edersiniz bürokrasi ye takilirsiniz. Toplum olarak bulundugumuz nokta bi hastaliktan kurtulmamiza bile engelmis meger.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mayis-2016 Saat 08:27
Ah arkadaslar yarami destiniz, yine.

Aspirin üretecek olsaniz, içinde ne oldugu belli olmasina ragmen 7-8 sene süren onbinlerce lira harcayacaginiz cehennem yarisina sokarlar sizi.

Ama aspirini yurt disindan ithal ederseniz tesvik pirimi bile alirsiniz. Ödül verirler size. Daha çok para kazanirsiniz. Halkimiz hangisi Avrupa maliysa onu satin aliyor zaten.

Alisamadim yillardan beri. Ama durum budur.

PharmolZn yi üreten firmaya minnet borçluyuz.
Neden PharmolZn nin formülünü Çözüm ilaç firmasina ücretsiz verdim simdi anliyor musunuz. Eger ilaç firmasi formül için bana da para ödeyecek olsaydi bu gün PharmolZn üretilmeyecekti belkide.

Burun damlasina da ücret istemiyorum.
Fakat ilaç firmasinin ilk reaksiyonu su oluyor:
Burda üretmem. Ama isterseniz yurt disinda varsa istediginiz ilaci ithal ederim, distribütörlügünü alirim. CB12 bunu yapti. Oxyfresh bunu yapti.

Bazi firmalar "Hocam formülü verin Çekoslavakya'da üretirim ve Türkiye'ye ithal ederim" diyorlar. Vermiyorum. Türk vataninda Türk isçisi tarafindan üretilmelidir.
-M

IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayis-2016 Saat 01:06
hocam bu burun damlasi hangi tip agiz kokusuna karsi etkili? Benim rahatsizligim 1.si sindirim le alakali diye düsünüyorum 2.sebep .olarakta sinüslerdeki taslasmis iltihab ve akinti olabilir diyorum.Bir de gecenlerde cuma isimli arkadasta yazmisti buna benzer bir durum da ben farkettim. Aksam karadut yemistim. afedersiniz sabah klozetteki sey herzamanki gibi suyun yuzunde degil dibindeydi.Gün içindede sanirim koku yoktu.bana gore karadut barsakta asiri bakteri ve dolayisiyla gaz olusumunu engelledi.Cuma arkadasimiz da ayni seyi dut pekmezi yediginde farketmis.Ne dersiniz hocam?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayis-2016 Saat 06:52
Karadut ile, veya diskinin suda yüzmesi veya batmasi ile agiz kokusu arasinda belirli bir iliski bulundugunu bilmiyordum.
projelendirilen Burun damlasi Tip 1,2, 5(nörojenik) agiz kokulari için idi.
-M
IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2016 Saat 01:10
Murat hocam bu burun damlasinini birsekilde surseniz piyasaya emin olunalacak cok kisi var hocam lutfen bi yolu olmali ben sahsen ciksa fazlafazla alacaklardabim
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2016 Saat 10:12
Bir kaç edindigim tecrübeyi paylasayim.
1) belli meyveleri günlük yediginde (portakal, elma) kökü %50-70 azaldi.

2)karbonhidrat agirlikli beslenme durumunda karbonatli su dahi!!! Etkisini yitirdi. Belki en ilginç gelen sey buydu bana. Bir bardak su ile bütün gün idare ederken simdi 1 saat bile etki yok. Ilginç

3) kabizlikla beraber veya kabizlikdan ziyade, karinda olusan sislik bir sikinti alameti gibi. Unutmayin her sislik olanda agiz kokusu olacak diye bir durum söz konusu degil.

4) bazi besinlerin bazi canlilari besledigini düsünüyorum, bazilarinin ise sindirilemedigini. Bu sindirilememe islemi ise sindirmek için gerekli canlilarin yetersiz olusundan kaynaklaniyor.

5)kesin olarak söyleyebilirim ki; yararli bakteriler yönünden (probiyotik) eksigim, ve zararli bakteriler bu durumda üstünlügü ele geçirmis cirit atiyorlar. Bununda tek sonucu agiz kokusu degil belki en kötüsü.

Çözüm; bunda birazcik korkmakla beraber, hiç doktorun da bana yardim etmeyecegini göz önüne alirsak ( hastaneye gitmekten bahsediyorum) 1 kutu nidazolu- 500 mg olmasi efdaldir,normalde 250 kesiyor- günlük sabah aksam düzenli kullanmak ve 1 bitmesine 2-3 gün kala probiyotik bombardimanina maruz birakmak ki zararli ekolojik ortam düzelsin. Tabi probiyotik en kalitelisi olmali ve Türkiye de 3-5 milyari geçen kapsüller yok. Tabi hiç yok degil, bir marka therbiotic mi ne haltsa toz halinde satiliyor internette. En iyisi olmasa da ithal mallar içinde en iyisi fiyati 240 TL :((

Bunun yaninda sürekli bir probiyotik yogurt takviyesi probiyotik tursu ( seukrat tursu mu ne diyorlar) yenilmelidir.

Ben bu tedavinin ise yarayacagindan oldukça eminim!!! Tek korkum antibiyotik kullaniminin doktor nezaretinde olmamasi ve probiyotik zenginligini istenilen seviyede tutabilmek. Tabi bir bagirsak florasinin kendini adam gibi yenilenmesinin normal sartlarda 2 seneye kadar varabilecegini unutmayalim. Ama kökü çabuk kesilecektir. Çünkü ustunluk yararli bakterilerde olacak.

Uyari: nidazol yada flagly içtigi halde koku kesilmiyorsa hiç bu dediklerime bakmasin. Gitsin dislerine ve KBB ye veya mideye baktirsin. Büyük ihtimal sorunu iyi bir muayeneye bakiyordur...

Uyari 2: ben daha bu tedaviye baslamadim. Probiyotik önerilerine acigim. Tavsiyeler her durumda dinlenir :)

IP
Amazon
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 61
Alıntı Amazon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2016 Saat 16:26
Mehmet kardesim madem probiotigi kafaya koymussun kaliteli bilindik güvenilir al senin bahsettigin çok pahali hemde ne biliyim merdiven alti ürün gibi duruyo
alcaksan GNC ürünlerine bakabilirsin Türkiyede sadece 25 milyarlik olani var ama ana bayisinde 150 milyar olani bile var
Buyur bu Türkiyedeki olan hemen alma ama bazi günler indirime giriyo 70 veya 80 e düstügü bile oluyo
http://www.gnc.com.tr/25-BILLION-CFUs-PROBIOTIC-COMPLEX_4079.html

Buda avrupada satilanlar biraz kurcaladim Türkiyeye siparis seçenegi var gönderirlermi bilmiyorum ama
sana dedigim bu
http://www.gnc.com/Renew-Life-Formulas-Ultimate-Flora-MEGA-POTENT-150-Billion/product.jsp?productId=46851586&cp=3593189.45670726.2108099

Bunlarda diger ürünler sen bak dünyaca bilindik bi marka bu Galatasarayinda sponsoruydu yanilmiyosam

http://www.gnc.com/Digestion/Probiotics/family.jsp?categoryId=2108099&size=16&ppg=16&sr=1&origkw=probiotic&s=D-StorePrice-GNC

Iyi düsün öyle karar ver kafana göre antibiyotik riskli bi karar ayriyetten birde o bakterilerin antibiyotige direnç kazanma olayi var dikkat et
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2016 Saat 17:18
antibiyotik kullanmassam bu sefer probiyotiklerin etkili olmasi çok uzun zaman alir mi? Yani 2 sene kadar... Belki hiçbir zaman üstünlügü ele geçiremezler. Gnc ye de baktim therbiotic 150 TL 25 milyar gnc ise ayni miktarda 90 küsur ama gnc 30 tane var bunda 60 tane. Birde benim dedigimin toz halinde 100 milyar bakteri var ama pahali iste... Dedigin gibi yurt disinda cok daha iyi ama getirmesi gümrügü falan sikinti...
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2016 Saat 21:12
Madem çok istiyorsunuz o halde elbette NBL kullanin. Baska bir ürün düsünülemez bile.

[/QUOTE]

PRospektüs bilgisi burdadir:

http://www.nobel.com.tr/Dosyalar/NBL_PROB%C4%B0OT%C4%B0C_GOLD.pdf
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2016 Saat 05:35
Selam Arkadaslar, 
paylasimlari okurken gerçekten istemeyerek 
gülme krizine girdim.
Yanlis anlamayin sakin, hepimiz ayni dertten muzdarip dolasiyoruz su 
gezegende..Anlamsizca ve bazen gercekten acinacak bir halde. 
Öyle ki, çaresizlikten diskimizin su üzerinde 
mi yüzen, yoksa batan türden mi oldugunu dahi 
analiz eder hale gelmisiz. Bazen sadece sinirlerim 
bozuluyor bu halimize gülmekten baska bir sey 
yapamiyorum. Dedigim gibi, yanlis anlamayin...Benim simdiye kadar neleri düsündügümü ve analiz ettigimi anlatsam siz de gülersiniz. Yani absürt bir durumun icindeyiz ve tek istedigimiz kurtulmak ve yasamak..Bu kadar alcak gönüllü bir istegimiz varken neden kurtulamiyoruz anlamis degilim..ama halimiz bu, 
yapilabilecek bir sey yok- arastirmaktan, pes etmemekten 
ve bazen de gülmekten baska tabii. 

Gelelim konuya: 
Bence sindirim odakli çözüm arayisi gayet mantikli,ama bu herkesin ayni nedenden dolayi 
bu sorunu yasadigi anlamina gelmez. 
Bendeki agiz kokusu da bundan ve burun-bogaz alanindan ileriye geliyor sanirim. 
Kafamda söyle bir çözüm var, ama gücümü ne zamana toparlar, baslarim bilmiyorum. Bunalimdayim yine. 
Neyse,paylasayim.. 

Bende kronik gastrit var ve son endoskopide yine 
Helicobacter çikti.
Bundan önce de iki defa çikmisti. Her iki tedavide farkli antibiyotik kullandim (3 farkli hap). 
Ilk kullandigimda Metronidazol yoktu, baska bir antibiyotik, asit kesici ve mantara karsi bir ilac vardi. Sonraki tedavide ayni iki ilac ve antibiyotik olarak Metronidazol vardi. Buna yurt disinda 'italyan türü' tedavi diyorlar, çünkü akdeniz insaninda daha etkili oldugu icin. Yunan, ya da türk tarzi tedavi de denilebilirdi sanirim, ama italyan türü demisler akdeniz insanini özetlemek icin. 
Herneyse, iki farkli kombinasyon da fayda etmedi ki, üçüncü defa teshis edildi. 
Sonra biraz arastirdim. Bu bakteri dis etinde de yasayabiliyor mus. Murat hoca da yazmisti zaten. 
Demek ki sürekli helicobacter cikiyorsa ne yapilmali diye düsündüm. 
Sonucum su oldu..Tekrardan hangi antibiyotige baslamam gerektigini düsünmeden önce disleri paradontoz tedavisiyle temizletmek istiyorum. Bu teshis de konulmustu çünkü. Yani dis etinin gerilemesi ve dis araliklarinda yemek artiklarinin kalma durumu da var. Gerci günlük ip ve dil fircasi kullaniyorum..Fayda etmiyor.
Yani dis hekiminde temizletip ayriyeten burada Betaisodona isimiyle satilan antibiyotik bir gargarayi kullanmayi düsünüyorum. 
Temizlendigi son gün ya da bir gün önce helicobacter ilaçlarina baslamak istiyorum. 
Fakat ilaclari kullanirken yemek hususunda suna dikkat etmek gerek: 
Tika basa, protein ve karbonhidrat agirlikli yememek gerek. Cünkü hayvani proteinlerin ve karbonhidratin kokuyu arttirdigini saniyorum. 
Bunlarin yerine bitkisel protein, pismis sebze ve meyve agirlikli beslenmek gerek..Lakin antibiyotigin etkisini kesmemek adina az yemek yenilmeli ve bu esnada asiri derecede agiz hijyenine dikkat edilmeli. 
Sonra dis etlerini tüm bakterilerden arindriran bir lazer isigi hakkinda bir makale okudum. Burada sadece 10-15 doktorda mevcut- Ülke genelinde ve cok pahali..Belki yaptiramam, bilmiyorum. Ama bunu yapmazsam belki de yine dis etlerine yerlesecek bu lanet. Bakalim..
Yani antibiyotik tedavisinin son günü bu lazer tedavisi mümkün olursa, dis etlerini temizlettikten sonra tekrardan yerlesen bakteriler bu sekilde yok edebilirim sanirim..ama olmasa da olabilir yani.
Lakin su da var..Eger dis etine yerlesebiliyorsa, genize ve bogazdaki girintilere, hatta bademciklerin icine, yani burun bogaz kisminin tümüne de yerlesebilir ve hatta akciger dahil. Bunu nasil çözecegimi henüz bilmiyorum.

SORU:Murat hocam, bu saydigim yerlere de yerlesmesi mümkün mü Helicobacterin? 

Yani Helicobacter konusunda bunlar geciyor aklimdan. 
Gelelim tedavi sonrasina. Tedavi sonrasinda probiyotik emilebilir haplari kullanmak istiyorum. 
Ayrica diski testi yapip, herhangi bir enzim eksikligi, ya da bagirsakta belirli bir bakteri türünün eksiz olup olmadigini anlayabilmek icin. 
Eger enzim eksikligi varsa takviye yapilmali ya da o gidayi tüketmemeli.
Bakterilerde bir eksiklik varsa, yutulabilir probiyotik kullanilmali. 
Bende bir de ayriyeten genetik laktoz intoleransi cikti. Siz de test ettirin imkaniniz varsa. Tr genelinde laktoz icin gerekli enzimi bünyesinde bulundurmayan insan sayisi cok yüksek. Galiba burada 5% ve türk asilli insanlarda 70% gibi bir orandan bahsetmisti doktor.
Arkadaslar bir de beslenme konusunda su deneyimi yaptim..
Üc hafta denedim ve bana cok yararli oldugunu gördüm -agiz kokusu gitmedi ama azalma olmustu biraz-: 
Üc hafta boyunca tüm hayvani proteinleri, gluten iceren karbonhidratlari, sekeri ve hazir/buzlu yiyecekleri biraktim. 
Sadece meyve, hafif kaynatilmis sebze, gluten icermeyen karbonhidratlar (haslanmis patates ve yagsiz pilav) ve bitkisel protein olarak quinoa vs. tükettim. Bende asiri hava ve tikaniklik sorunu var normalde, bu beslenme sekli tamamen sifirlandi ve üstelik normalde hissettigim yorgunluk, uyku düzensizligi vs. dahi kalmadi. 
Yani kisacasi dis etlerinin temizlendigi ilk günden itibaren bu sekilde beslenmeyi düsünüyorum. Lakin serbest olan karbonhidratlari yine abartmamak sartiyla ve enzim eksikligi varsa, takviyeyle. 

Bu sekilde denedikten sonra yine yazarim.. 
Su karadut olayini deneyecegim ama. Gerci pekmezi yine sekerli, kendisini yemek daha uygundur sanirim. 

Umarim çözümü birlikte buluruz...hayatimiz ve paramiz yeterse tabii. :))) 

Yazi hatalarimi bagislayin bu arada. Cepten yaziyorum ve türk karakteri harfleri her defasinda bulmak yorucu ayrica türkcem cok iyi degil ama umarim derdimi anlatabilmisimdir
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2016 Saat 11:30
Burada sorduklariniz ve sormaya hazirlandiklariniz bulunuyor olabilir:

http://www.agizkokusu.org/agiz-kokusu-gastrit-helicobacter-pylori.html

Düzenleyen aydinmur - 08-Mayis-2016 Saat 11:31
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2016 Saat 11:36
Hocam öneriniz için sag olun. Probiyotikler ile ilgili bir sey sormak istiyorum. Hangi Probiyotik daha iyidir, Bunu tam olarak bilmiyorum tek bildigim içindeki bakteri sayisi.sizin yollamis oldugunuz ürün 2.5 milyar bakteri içeriyor. Bizim dediklerimiz yaklasik 25 milyar neredeyse 10 kati.

Acaba burada bakteri sayisindan ziyade dikkat edilmesi gereken baska neler var?

Birde nidazol antibiyotik 7-10 gün kullanim sonucu bagirsak florami komple bozma ihtimali var mi? Antibiyotik hiç kullanmasam süreç nasil isler? Ben kendi kafamdan yorum yapiyorum ama isin iç yüzünü tam bilemiyorum. Yardimci olursaniz sevinirim.
IP
Hope
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 30
Alıntı Hope Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2016 Saat 12:41
Hocam Mehmet arkadas yukarda uyari seklinde antibiyotikle geçmiyorsa bagirsak kaynakli bir sorun degildir demis bu dogru mu sizce? Mikroplar KBB kaynakli bölgededir kullanirsin koku gider bu demek degildir ki bagirsaktan rahatsizdin gecti.Burada ne yazilsa ümit ediyoruz ugrasiyoruz kesin konusulmamali bence.Bende antibiyotik kullandim midemde,bagirsagimda,genzimde.. biriken mikroptan kaynakli nerde olursa olsun kokunun geçmesi gerekirdi o zaman.Yanlis miyim Murat hocam bende bagirsagimdan supheleniyorum ve antibiyotikle geçmeyen ama bagirsaktan kaynakli agiz kokusu yapan bi bagirsak rahatsizligi olamaz mi?
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2016 Saat 13:24
Hocam cok detayli ve genis bilgileri barindiran bir makale, tesekkür ederim.
Ama sunu hala anlamis degilim, eger fikrinizi paylasirsaniz cok memnun olurum.

1.Soru:
Bu pek mümkün olmasa da, yine de ortada olan kücük bir olasiliktan yoka cikarak, burun, geniz, girintilerde saklanmis helicobacteri bitirebilecek ve kullanilmasina sakinca olmayan bir antibiyotik gargara/burunda genize su ile temas edebilecek bir ilac var midir? Mesela burnumdan her gün tuzu su geciriyorum..rhinse kit mi deniliyor adina, tam hatirlamiyorum ismini. Bununla kullanilabilecek bir ilac?

2.Sizce Helicobacter tedavisi icin kullanilan antibiyotigi ve mantar karsiti hapi ezip su icine atsam ve burnumdan genize akmasini saglasam, büyuk bir zarari olur mu? Mesela beyine filan nüfuz etmesi ve orada bir hasar/hastalik yaratmasi gibi?

Hocam inanin cok caresizim..Tedaviyi diger yazimda yazdigim gibi yapip, bir kac ay sonra yine ugrasmak istemiyorum...Tamamen bikmis bir haldeyim..Biraz aciklayici seyler yazarsaniz cok sevinirim..Biliyorum, siz de sikiliyorsunuzdur hep ayni sorulardan..
Simdiden tesekkürler.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2016 Saat 16:17
Orjinalini yazan: Mehmet

sizin yollamis oldugunuz ürün 2.5 milyar bakteri içeriyor. Bizim dediklerimiz yaklasik 25 milyar neredeyse 10 kati.
Acaba burada bakteri sayisindan ziyade dikkat edilmesi gereken baska neler var?

inokülasyon sayisi çok önemli degil. 1 tek bakteri dahi inoküle etseniz yarim saat sonra 2 katina çikar. 1 saat sonra 4 katina çikar, 2 nin 2,3,4,5,6... inci katlarina ulasir. Inoküle edilen bakteri sayisi degerli bir unsur olmayabilir.

Dikkat ediniz, ben probiyotik kullanin demiyorum. Madem kafaya koydunuz kullanacaksiniz o halde bu konuda bildiklerimi anlatiyorum

Birde nidazol antibiyotik 7-10 gün kullanim sonucu bagirsak florami komple bozma ihtimali var mi?

Teshis hariç, Hiç bir sebeple agiz kokusu hastasinin antibiyotik kullanmasi dogru degildir.

Evet Nidazol 7-10 gün içerisinde bagirsaklardaki bakteri sayisini ve profilini geri dönüsümlü olarak degistirir

Orjinalini yazan: Hope

Hocam Mehmet arkadas yukarda uyari seklinde "antibiyotikle geçmiyorsa bagirsak kaynakli bir sorun degildir" demis bu dogru mu sizce?

Mehmet beyin hangi kaynaktan bu bilgiye ulastigini bilmiyorum, ancak ben o görüse katilmiyorum. Antibiyotik ile Tip 1 (agiz kaynakli) agiz kokusunu da durdurabilirsiniz, Tip 2 (hava yolu) agiz kokusunu da. Tabi en çok 1 hafta için durur.

Orjinalini yazan: Hope

bende bagirsagimdan supheleniyorum ve antibiyotikle geçmeyen ama bagirsaktan kaynakli agiz kokusu yapan bi bagirsak rahatsizligi olamaz mi?

Bilmiyorum

Orjinalini yazan: BezginBetül

1.Soru:
Bu pek mümkün olmasa da, yine de ortada olan kücük bir olasiliktan yoka cikarak, burun, geniz, girintilerde saklanmis helicobacteri bitirebilecek ve kullanilmasina sakinca olmayan bir antibiyotik gargara/burunda genize su ile temas edebilecek bir ilac var midir?

Her bakterinin mutlu oldugu adresler vardir. Organizmaya girer girmez gitmek ve yerlesmek istedigi floralar bellidir. Önceden bilinir. Örnegin Pseudomonas yanik yarasini sever, prostat ve akcigeri sever. Bu bakteriyi karacigerin içine koysaniz orada durmaz, hastalik yapmaz. Escherischia coli basilini bogaza koysaniz, bademciklerin üzerinde tutunamaz, orayi terk eder, ya bagirsaga veya idrar yoluna gider. Halkin beta mikrobu adini verdigi a grubu streptokoklar bademcigi ve bogazi sever, 10 cm yakininda agizin içinde yoktur, asla idrar yoluna girmez. Moraxella ailesi ya göze veya orta kulaga gider. Laktobasil, vajina, agiz ve bagirsagi sever, mesela safra kesesine asla girmez.

Helicobacter pylori isimli mikrop Camphylobacter familyasina akrabadir. Yakin aile iliskisi vardir. Asit sever, asit ister, asitin oldugu yere gider. Asit yoksa mutsuz olur. Bu sebeple Helicobacter pylori midenin asidinde veya agizin asidinde yasar. Bu sebeple burun içinde bu bakteri bulunma ihtimali varmis gibi onunla burunda mücadele etme fikriniz çok isabetli olmayabilir.

2.Sizce Helicobacter tedavisi icin kullanilan antibiyotigi ve mantar karsiti hapi ezip su icine atsam ve burnumdan genize akmasini saglasam, büyuk bir zarari olur mu? Mesela beyine filan nüfuz etmesi ve orada bir hasar/hastalik yaratmasi gibi?

Helicobacter pylori, yukarida ifade ettigim gibi buruna girmez. Siz burun içine bu bakteriyi koysaniz bile orada ölür. Yasamaz. Narindir. Incedir, kibardir, kirilgan ve duyarlidir, çabuk tahrip olan membrani vardir. Asit ister. Burunda asit yoktur. Burun içinde Helicobacter mevcudiyeti düsünülmez.

Burun içinde mantar az miktarda bulunabilir, Aspergillus, Mucor ve Candidalar buraya gelebilir, eger agiz kokusuna sebep oldugu ispatlandiysa mücadelesi için lokal degil damar yolu ile ilaç verilir. Hastahaneye yatirmak sarttir.

Bagisiklik sistemi çökmeden mantar burunda yükselmez. Bir mantar burun içinde hastalik yapiyor ise agiz kokusundan çok daha önemli ve öldürücü problemler var demektir. Kanserin ölmeye yakin günlerinde, AIDS hastalarinin son aylarinda, habis bas boyun tümörlerinde, akcigerin kanamali mantar hastaliklarinda, menenjite dönüsmeden hemen önce burunda mantar görülebilir veya kisi vefat ettikten bir kaç saat sonra da ortaya çikabilir. Böyle durumlarda agiz kokusu bir kenara birakilir ve hastanin hayati kurtarilmaya çalisilir. Sizin gibi klavyeden yazi yazabilecek durumda saglikli bir insanin burnunda mantar hastaliklari bulunmasi pek mümkün olmayabilir.

Simdi bu anlattigim bilgilerin isiginda agizda koku var diye burnunuza mantar ilaci dökme fikrini bir kez daha degerlendiriniz. Ihtiyaciniz olmadigini ve burunuzda mantar bulunma ihtimalinin olmadigini görmeye çalisiniz.

Biliyorum, siz de sikiliyorsunuzdur hep ayni sorulardan..

Hayir ayni sorulardan sikilmiyorum, çünkü ayni soru sorulursa bilmiyorum diye yanit veriyorum. Ilk defa sorulunca cevabi uzun yaziyorum. Çok degerli bir soru olunca "bunlari biliyor muydunuz" basliginda cevap yaziyorum. Her seyi sorabilirsiniz.

-M
IP
Amazon
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 61
Alıntı Amazon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2016 Saat 17:35
Bezgin Betül sakin öyle antibiyotigi suya koyup burnundan felan alma çok daha kötü sonuçlar ortaya çikabilir ben bi sefer antibiyotigi bogazimda beklettim eridi orda hiçbi fayda saglamadi tam tersi agiz kokum artti can çekisen agiz veya bogaz florasinida mahvettim heralde önceden sadece gün içinde kokardi agzim ama artik salyam bile kokuyo hele sabahlari kalktigimda agzim les gibi bembeyaz salya akiyo ve acayip kötü kokuyo tavsiye etmem yani önceden aksamlari dislerimi firçalamasam bile çok kötü kokmazdi ama artik daha fena oldu ne var bu bogazda nerden geliyo anlamiyorum.
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2016 Saat 21:10
@hope

Kardesim her antibiyotik her yere etki etmez. Nidazol öncelikle bagirsak hedeflenen bir ilaçtir. Ama ben KBB kaynakli çok antibiyotik kullandim doktor yazdi. Hiç bir ise yaramadi tabi o zaman gribe iyi gelmistir. Anladin insallah demek istedigimi...

@aydinmur
Hocam simdi anladim mevzuyu. Yogurt yada kefir mayasi gibi bunlar sürekli çogaliyorlar ama sanirim uygun ortam gerekli çogalmalari için. Herhalde dediginiz ürünün içinde bu ortami saglayacak maddeler vardir.

Hocam bir sorum daha olacak; sürekli TV de probiyotik söyle faydali böyle faydali diyorlar. Bunun hiç mi zarari yok? Küllün mü faydali yani bir dozu yada doz asimi yok mu?
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2016 Saat 22:00
Peki hocam, çok teßekkür ederim ve mesaj alinmistir, denemeyecegim.
Burunda,bogazda ve dil arkasinda Staphylococcus Aureus bakterisinin oldugunu kesinlikle biliyorum yalnizca.
Agiz kültüründe cikmisti...yalniz bunun da koku yapma ihtimali var sanirim. Nereden baslasam bilemedim. SA bakterisine etkili olan antibiotigi de kullandim hap sekline..Gittigini sanmiyorum.

Amazon, tesekkürler ikazin icin. Bilmesem denerdim kesin. Senin adina üzüldüm..Ama belki dis etlerini temizlettikten sonra emilebilir probioytik kullanabilirsin? Faydasi olabilir.

Hepimize tez vakitte çözüm ve sabir diliyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mayis-2016 Saat 11:38

Kardesim her antibiyotik her yere etki etmez. Nidazol öncelikle bagirsak hedeflenen bir ilaçtir.

Bir antibiyotik kan dolasimina girerse kanin gittigi her yere ulasir, duyarli olan bütün mikroorganizmalara etki eder. Nidazol ile ishali de tedavi edebiliriz, orta kulak iltihabini da tedavi edebiliriz.

Hocam simdi anladim mevzuyu. Yogurt yada kefir mayasi gibi bunlar sürekli çogaliyorlar ama sanirim uygun ortam gerekli çogalmalari için. Herhalde dediginiz ürünün içinde bu ortami saglayacak maddeler vardir.

Evet.
Yogurt yapmak için bir tencere dolusu kaynamis süt alin masanin üzerine koyun. Isterseniz 1 kasik isterseniz 30 kasik maya dökün fark etmez. Sonuçta yogurt olusur. Degil mi?

Probiyotik de böyledir. Bagirsaga bu mikroorganizmalari asiladiginiz zaman isterseniz 2.5 milyar isterseniz 100 milyar verin fark etmez, ayni mikrobiyota gelisecektir.

(Dikkat ediniz: probiyotik kullanin demedim. Siz kullanmak istediginiz ben bildiklerimi aktariyorum)

Hocam bir sorum daha olacak; sürekli TV de probiyotik söyle faydali böyle faydali diyorlar. Bunun hiç mi zarari yok? Küllün mü faydali yani bir dozu yada doz asimi yok mu?

Söz konusu tv programlarinin 20 dakikasi 7000 liradir. Biraz makul bir ünvaniniz varsa, siz de para verirseniz ekrana çikarsiniz caninizin istedigini söylersiniz. Hesap sorulmaz. Denetimi yoktur. Arzu ederseniz, 95 oktan benzin için agiz kokunuza iyi gelir diyebilirsiniz. Her türlü saçmalik serbesttir. Arzu ederseniz 42 numara ayakkabi giyerseniz agiz kokusu geçer diyebilirsiniz.

Tv reklamlari fevkalade degersiz, yanlis bilgilendiren, göz önüne alinmamasi gereken, yayinlardir.

Her ay bir telefon geliyor bana. Bazi aylar her hafta telefon alirim. Sizi bilmemkimin programina konuk etmek isteriz diye söz baslar, son kaça olur diye sorarsaniz, siz 20 dakikayi ödeyin biz size 5 dakika fazla verelim derler. Diger hekim arkadaslarima da gelir bu davetler. Bazilari ekrana çikar marka vererek implant telafuz eder, çünkü 20 dakikanin parasini bir firma karsilamistir, onun reklamini yapar. Bazi meslektaslarim beyaz dolgu firmalari tarafindan parasi ödenir, ekrana çikip amalgam dolgu zehirlidir diye söyler.

Durum budur.
-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mayis-2016 Saat 15:17

Burunda,bogazda ve dil arkasinda Staphylococcus Aureus bakterisinin oldugunu kesinlikle biliyorum yalnizca. Agiz kültüründe cikmisti...yalniz bunun da koku yapma ihtimali var sanirim. Nereden baslasam bilemedim. SA bakterisine etkili olan antibiotigi de kullandim hap sekline..Gittigini sanmiyorum.

Staphylococcus aureus agiza girmez. Agizda ölür. Yasamaz. Fakat biraz geride bogazda yasar. Farinks, tonsiller, ve daha yukarida burun arkasinda yerlesebilir.

Bir bogazda S. aureus'un mevcudiyetine hos bakilmaz, eliminasyonu sarttir. Bazi insanlar portördür. Bu insanlar hasta olmaz ama burun içinde S. aureus besler ve toplumda gezdirir. Bu insanlar teshis edilip tedavi edilinceye ve iyilesme dogrulanincaya kadar bebekleri öpmesi, yaslilarla temas etmesi, yanik ünitesine, yogun bakima girmesi, açik yaralar ile temas etmesi yasaklanir.

S. aureus'un agiz kokusu yaptigina iliskin elimizde hiç bir delil yoktur. Hastahane infeksiyonu, apse formasyonu, atesli deri hastaliklari, vajinal, göz, sinüs, bogaz infeksiyonlari yapabilir.

-M
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mayis-2016 Saat 00:46
Hocam iyi ki aydinlattiniz. Ben simdiye dek sadece MRSA türu SA'nin tehlikeli oldugunu saniyordum...Kültürde tesirli olabilecek Antibiyotikler ciktigi icin bu kadar ciddiye almamistim. Yani bagisiklik belirten bir tür olmayinca da dikjat etmek gerekiyor mus..Simdi hatirliyorum da..Yegenlerimi cok öptügumü hatirliyorum..Hemen tedavisini yaptirayim.

Hocam bir de bu konuda son bir sorum daha var..Ne anlama geldigini bilmiyorum, cünkü agiz kokumun basladigi yillara denk geliyor..aradan o kadar vakit gecti ki, artik normal geliyor.
Ben ergenlik donemlerimde haftada bir yüzmeye giderdim. Havuzdan cikinca insanin burnunda tuhaf bir koku olusur. Hatta sigara icenler bilir, ice cekilen dumanin kokusu igrenc olur. Ayni grip esnasinda sigara icmenin tadi gibi.
Hocam o yillardan bu yana bu tür koku kalici olarak genzimde bulunuyor. Birden olustu ve kaldi. Bu neye isaret edebilir? Acaba bir bakteri mi yerlesti o yillarda? Mesela sigara ictigimde hala sanki sürekli grip misim gibi igrenc bir tat ve koku olusuyor. Bunun nedeni BBK bölgesinde mi, yoksa ajcigerde mi aranmali?
Ya da size baska fikirleri mi cagristiriyor?
Hocam vaktinizi ayirdiginiz icin cok tesekkür ederim!
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mayis-2016 Saat 03:55
Sevgili arkadasim bezginbetül ; karadut yedigimde gözlemledigim su suda batma yüzme meselesi söyle oluyor: barsaklarda sindirilemeyen karbonhidratlardan geriye kalanlar kokusuyor ve asiri bakteri üremesi oluyor.Bu arada hidrojen ve metan gazida olusuyor.Gaitanin suyun yüzünde kalmasida içindeki metan vs.gazlardan.Nefesimize koku verende    bu gazlar.Seni güldürebildigime sevindim yinede.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mayis-2016 Saat 07:20
Sizde ne oldugundan emin degilim ama söyle olaylar olabiliyor:

Insan bellegi 10000 in üzerinde kokuyu kayit altina alabilir ve bunlarin bazilarinin üzerine tat etiketi yapistirir, bazilarinin üzerine çocuklugumuzdan bir sahnenin fotograf karesini yapistirir. Bir bir kokuyu algiladigimizda, duydugumuzda çocuklugumuzdaki oyuncagi veya bögürtlenin eksi tadini hatirlayabiliriz. Eslestirmeler tamamen kisiye özeldir ve yasanmisliklarin izini tasir.

Koku alma organi havanin getirdigi gazlarin organa temas etmesi ile çalisir. Havuz suyundaki kimyasal maddelerin organa temas etmesi ile olusan her hangi bir kimyasal reaksiyon zihninizde isaretlenip kayitlara geçmis. Uygun zamanlarinizda yüzeye çikip duysal alginiza hakim olabilir. Bu tip insanlar narin ruhlu ve kafaya takan bireylerdir.

Bu tip kokulara Fantozmi adi verilir. Diger ismi olfaktör halüsinasyon'dur.
2 tür sebebi vardir. Psikojenik olan sebebi yukarida anlattim. Bir de nörojenik sebepleri vardir. Etmoid blgede organi kirleten infeksiyon veya kitle bulundugu zaman da fantozmi olur.

-M
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mayis-2016 Saat 13:04
Peki hocam madem antibiyotik kan dolasimina girerek bakterileri öldürür. Neden bir sürü farkli antibiyotik var? Mesela ben kaç tane antibiyotik kullandim ve agiz kokuma etki etmedi ama nidazol tamamen kesti. Bilindigi üzere nidazol genellikle bagirsak problemlerinde verilir. Bende sandim ki hepsinin etki alani farkli.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mayis-2016 Saat 14:30
3 grup antibiyotik vardir.
1- Bakterilerin membran ve duvarlarini bozanlar.
2- Bakteri ribozomlarinda protein sentezini bozarak yanlis protein sentezi yapmasina sebep olanlar.
3- Bakteri DNA sini hedef alanlar.

Bazi bakterilerin membranlari saglamdir 2 veya 3üncü grup ile öldürülür, bazilarinin ise ribozomlarina saldirmak gerekir.

Bir antibiyotik dolasima girdikten sonra karsisina çikan bakteriye gücü yetiyorsa, yöntemi uygun düserse engeller. Aksi halde etki etmez.

Sizin mavcudiyetinden rahatsiz oldugunuz bakteri ailesi söz konusu antibiyotik ile engellenebilen bir bakteri ailesi oldugu için bahsettiginiz antibiyotik ile engelleyebildiniz.
-M

IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mayis-2016 Saat 17:18
Tesekkürler hocam! Biraz arastiracagim.. 

Umutvar arkadasim, biliyorum.
Sadece bizi bunlari analiz eder hale düsüren durumun sacmaligina güldüm. Yani herkes yasarken -iyi ya da kötü-, biz nelerle ugrasmak zorundayiz anlaminda. Gülmem öyle kücümseyici anlamda degil.
Caresizlikten, tükenmislikten, bu absürt halimizden dolayi gülme tutuyor. Ki ben de bu gruba aitim. Kendime de cok güldügüm oluyor. Yani yanlis anlama. :) Cözeriz insallah hep birlikte.
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mayis-2016 Saat 23:05
O zaman atiyorum, nidazol 2.gruba giriyorsa, 2.gruba giren bütün antibiyotikler bu bakteriyi engelleyecektir.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayis-2016 Saat 07:59

O zaman atiyorum, nidazol 2.gruba giriyorsa, 2.gruba giren bütün antibiyotikler bu bakteriyi engelleyecektir.

Evet. Dogru.

ornidazol, metronidazol, nidazol, amebazol, biteral, ornitop, bitazol, ornisit, flagyl, flagentyl ve buna benzer ilaçlar ayni gruptur ve birbirine yakin etki gösterirler.
-M
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu