Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: sindirim bozuklugu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 31
Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayis-2016 Saat 23:54
Murat hocam sindirim bozuklugu yasayan insanlarin bu sikintisi nasil tespit ediliyor? Yani bunlarin hepsi sizin bahsettiginiz laboratuvara gitmis degillerdir galiba?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayis-2016 Saat 08:13
Soruyu anlamadim
-M
IP
Hülya aydin.
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 19-Ocak-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 11
Alıntı Hülya aydin. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayis-2016 Saat 09:38
Ümitvar, ben kolonoskopi yaptirdim ve sindirim bozuklugundan dolayi doktor bana Kreon25000 verdi ama çok faydasini gördügümü söyleyemicem..Ayrica, Ümit Aktas in probix kapsülü kullaniyorum, bu kapsülün digerlerinden farki "kapsülleri midede çözünmez, bagirsakta çözünür. Böylece bakterilerin mide asidi ile temasi olmaksizin bagirsaga ulasmasi saglanir. Bu yüzden bakteriler mide asidinde ölmezler ve bagirsaklara tam sayida ulasirlar." ve yine 30 yildir bu sorunla ugrasan biri olarak 10 yil önce Lazer tedavisinden sonuç almistim, daha sonra tekrarladi ama simdi gittigim Akupunktur uzmani o zaman tedaviye ara ara devam edilseydi tamamen kurtulabilirdin dedi, simdi ise Akupunktur, Lazer ve Manyetik alan tedavisi görüyorum 5 seans oldu 5 seans daha gidecegim, sonuç alirmiyim bilmiyorum, gelismeleri size yazarim..
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 31
Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayis-2016 Saat 13:00
Hocam sindirim testinden bahsediyordum. Bu testin dogru yapildigini bildigim tek laboratuvar var diye ismini vermistiniz.Acaba diyorum tip4 teshisi konulup tedavi olan insanlara bu teshis nasil konmus? Hepside bu laboratuvar da tahlil yaptirmamistir heralde diye sormustum.Yanlis anlasilmasin hocam çaresizlikten tuhaf sorular soruyor olabilirim içimizdeki tek ehliyetli insan siz oldugunuz için ister istemez muhatabimiz olmak durumunda kaliyorsunuz.
IP
gökhan
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 03-Aralik-2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 12
Alıntı gökhan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayis-2016 Saat 18:00
sindirim bozuklugu yada bagirsaklardan kaynakli koku olusumu banada mantikli gelmeye basladi. kendimden bahsetmek gerekirse.
1- cok sik gaz cikariyorum
2-cok sik gegiriyorum
3- diski inailmaz derecde kokuuyo
4-cok sik kabiz oluyorum
5-hemeroit sikinti var
sizlerde boyle durumlar mevcutmu arkadaslar?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayis-2016 Saat 18:44
Orjinalini yazan: ümitvar

Acaba diyorum tip4 teshisi konulup tedavi olan insanlara bu teshis nasil konmus? Hepside bu laboratuvar da tahlil yaptirmamistir heralde diye sormustum.


Laktoz intoleransi, disakkarit malbsorpsiyonu, ilyeit, iritabil kolon, kronik kabizlik, çölyak, tmau, karaciger yaglanmasi, gut, protein metabolizmasi hastaliklari, sürekli ilaç kullanmak, ve daha düzinelerce hastalik ...

bunlar Tip 4 (nefes) kokusu yapabilir ve diski sindirim testi yaptirmasina gerek olmadan teshis edilir.

Pankreas enzim eksigi ariyorsak, o zaman sizin ifade ettiginiz gibi dogru yapilmis bir sindirim testi gerekir.
-M
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayis-2016 Saat 21:07
Hocam dogru yapilan enzim testi ile alakali yazdiklarinizi okuduktan sonra cok moralim bozuldu. Yurt disinda yasiyorum ve daha yeni 107€ ödeyerek bir diski testi yaptirdim.
Su parametreleri analiz ediyorlar:
Florastatus
Verdauungsrückstände
Antitrypsin
Calprotectin
Gallensäuren
Pankreas-Elastase
sekretorisches IgA

Diskiyi bir kutu icinde postayla istiyorlar. Bir gun icinde ulassa (en iyi ihtimalde) en erken ertesi gün islemler yapilabilir. Tahminen iki gün sürer. Yani yukaridaki seyleri analiz etmek sadece sizin yazdiginiz sekilde dogru teshis edilebiliyorsa, ben bosuna yapmis oluyorum. Sonuclari daha gelmedi..ama zaten bosunaysa, pek bir ise de yaramayacak.

Cok üzücü..
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mayis-2016 Saat 04:46
Bu arada Anket 2016 isimli bir baslik acmistim.
Herkes cevaplarsa mutlaka ilerleyecegimizi sanmistim. Kimsede hareket yok.
Arkadaslar, biraz emek verelim kendi sorunumuzun cözümüne.
Ne olur 10 dk ayirsaniz. Benim icin degil, kendiniz icin cevaplayin.
Mutlaka benzerlikler fark edilecek, yeni fikirler olusacaktir herkes ucundan tutsa. 
Cok bunaldim. Bu hafta yeni bir ise basladim ve yine pes etmek istemiyorum. Mutlaka sizin de vardir zorlandiginiz dönemler (sinav,toplanti,ziyaret,arkadas ortami,is görüsmesi vs). Kendinize ve diger katilanlara yardim edin ve 10dk ayirin lütfen.
Biraz yol alalim..Hep ümitlenerek giriyorum foruma, ama hep ayni noktada tikaniyoruz.
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 31
Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2016 Saat 23:37
Murat hocam, psikiyatrist arkadasiniz foruma katilacakti ne oldu?
Murat Eren hoca söyle bi seyden bahsetti; seratoninin birçok görevi vardir.Sinir sistemindeki iletisimin saglanmasi barsak hareketleri salgilar vs.
Mesela yüksek tansiyon hastalarinda strese bagli tansiyon varsa sadece tansiyon ilaciyla duzelemez.seratonin ya da ne eksikse o yerine kondugunda düzelme görülür.
Bende söyle düsünüyorum ; acaba seratonin eksikligi barsaklarimizi etkiliyor olabilir mi? Yeterli salgi yapamiyor düzenli calisamiyor sonuc olarak bakteri cenneti haline geliyor? Bunu bana düsündüren mutluyken nefesimin kokmadigini düsünmem.Tmau yu duyduktan sonra tip5 olmak çok cazip geliyor bana dogrusu.
IP
ümitvar
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 31
Alıntı ümitvar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2016 Saat 23:49
Tam ifade edememis olabilirim aynen aktariyorum.


Serotonin aslinda vücudun ahenk içinde çalismasini birtakim islevleri saglar ve aracilik eder. Serotonin bir nöromodülatördür, düzenleyicidir. Bir hormon degildir. Serotonin sinirlerin iletiminde yer alan bir maddedir. Vücudun "bütün islevlerini" düsünmeliyiz. Yukarida saydigim ilk mesajlarimdaki gibi birçok vücut fonksiyonunu da saglar, düzenler ama tabii ki tek basina bunu yapmaz. Sinir (nöron) hücreleri yoluyla vücuda sinyaller gittigine göre serotonin de neredeyse tüm sinir hücrelerinin iletiminde rol alir. Agri algisi, istah (acikmak, tok hissetmek), sevinç-üzüntü, uyku düzeni, kan sekeri dengesi, koku algisi, tansiyon dengesi (dengesizligi/asabi tansiyon), barsak hareketleri (kabizlik, ishal) vs. gibi vücut fonksiyonlari da sinir sinir sistemi ile düzenlenir. Dogal olarak "koku" da bu düzenleme içindedir. (Önemli not: Serotonin olmazsa hayat olmaz). Serotonin ahenkli (düzensiz) çalismazsa vücut fonksiyonlari da düzenli olmaz. En önemli örneklerden birisi de asabi tansiyon yüksekligidir (Sinirsel hipertansiyon diye de anilan). Tansiyonu birkaç tansiyon ilaç kombinasyonuna (birlikteligine) ragmen düzenlenemeyen kisilerde asabi tansiyon oldugu düsünülür ve psikiyatrik yardim istenir. Bir sekilde altta yatan ruhsal süreç/sebep bulunur veya bulunmaz ama psikiyatri tarafindan bir düzenleyici verilir. Bu düzenleyicinin amaci vücutta düzenli gitmeyen tansiyonun düzene girmesi ve yüksek veye oynak seyreden tansiyonun düsürülüp belirli (normal) sevieyede tutulmasinin saglanmasidir. Serotonin de yine sinir sistemi yoluyla tanssiyonu düzenledigi için "serotonin düzenleyici" verilmelidir. Bu, su anlama gelir; vücudun kendi basina yapamadigini veya düzenleyemedigini disridan vermek gerekir. Tansiyon kendi basina düzene girememekte, hatta tansiyon düzenleyiciler dahi etkili olamamaktadir. Serotonin psikiyatride su an en çikan ilaçlarin içinde bulunan ve tedavide çok etkili maddedir. Yani disaridan bir düzenleyici olarak belli süreler (bazen iyilesmeyen psikiyatrik bozukluklarda aralikli veya sürekli) verilmelidir. Ancak, gereken süre ve dozda verilmedigi (gereken süre ve doz= tedavi edici) sürece de etkisini göstermeyecektir. Serotonin düzenleyiciler belli süre kullanilmadiginda ise etkili olmayacaktir, yani iyilesme görüldügünde ve iyilestikten sonra da bir süre kullanilmalidir. Asabi tansiyonu olan kisilerin serotonin düzenleyicilerini almalari ile tansiyonlarinin düzene girdigi görülür. Sinir sistemi ahengini bun düzeneyiciler (ilaçlar) sayesinde kazanir. Fonksiyonlar olmasi gerektigi gibi islemeye baslar. 

Serotonin tansiyon örneginde oldugu gibi saydigim ve sayamadigim birçok vücut islevi için gereklidir. 

Serotonin ayrica birçok vücut bölgesinde ayri islevleri yerine getirmede araclik eder. 

Kullanip da iyilestiniz söyleyen ve buraya yazan danisan kisinin bahsettigi ilaç da serotonin üzerinden etki eden ilaç grubundandir. Dogrudan etki olarak serotonin degil ama bir yerde serotinin'i düzenleyici etkiye sahiptir. Beynin belli bölgelerinde serotonin için düzemleyici islevi saglar. Ancak, belli süre veya belli doz degil, "belli süre ve dozda" kullanilirsa etki göstermeye baslayip tedavi etkinligi ortaya çikar. Koku üzerindeki düzenleyici islevi de bu sekilde olur. Akademik bilgi kismi ise söyledir; Serotonin birçok reseptör (almaç) üzerinden etki eder ve degisik vücut islevleri için bu reseptörleri kullanir, kullandiginiz ilaç 5HT2a reseptörü üzerinden etki eder. 

Bu reseptörler düzenli olarak disaridan verilen ilaçlarla uyarilir ve düzen altina alinirsa (düzene sokulursa) islevler de normale dönecektir. 

Koku algisi da sadece burunda degil ayni zamanda beyne giden bazi sinir uçlari yolu ile algilanir. Duyularin algilanma biçimi de serotonin araciligiyla olur. Yeterli veya düzenli algi için serotonin düzenli çalismalidir. 

Olfaktör (olfaktor/olfactory) sistem (beyindeki koku algilama sistemi) serotonin islevini kullanir. Kokunun dogru algilanmasi, olan kokunun algilanmasi veya olmayan kokunun algilanmamasi serotonin ve sinir sistemi sayesinde olur. 

Olfaktör sistemin dogru çalismasi için de disaridan psikiyatrik destek vermek gerekebilir (asabi hipertansiyonda oldugu gibi). Eger, olfaktör sistemde algilama sorunu disinda baska bir nedeni yoksa olmayan kokunun algilanmasi psikiyatrik yardim gerektirir. 

Bu sekilde olfaktör sistemin serotonin düzenlemesi saglanmalidir. 

Maalesef ki, bunun bilinmemesi nedeniyle "koku yaydigini", "koku algiladigini" veya baskalarinin kendisinin burun ve/ya agzindan çikan kokudan rahatsiz olduklari düsüncesine kapilabilirler. Bu amaçla birçok hekimi gezip çare arayabilirler. Psikojenik (psikiyatrik) kisminin olabilecegini ise neredeyse çogu kisi kabul etmemektedir. 

Yukaridaki nedenlerden dolayi tedavi olma /çare bulma noktasi psikiyatri (ruh sagligi ve hastaliklari) uzmanlaridir. 


IP
mmkk
Kidemli Üye
Kidemli Üye


Kayıt Tarihi: 11-Aralik-2015
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Haziran-2016 Saat 10:40
UMITVAR KARDESIM TMAU HASTALIGI GENETIK BI HASTALIK VE COOOK NADIR GORULEN BI HASTALIK YANI HER AGZI KOKAN VUCUDU IDARARI TERI KOKANDA OLMAZ ....
IP
Meari
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 07-Haziran-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı Meari Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Haziran-2016 Saat 17:43
Bu tmau hastaligi beni öyle etkiledi ki sanki burada kokusu geçmeyen herkes bende dahil tmau hastasiymisiz gibi düsünmeye basladim arkadaslar psikolojim mahvoldu insallah hiç birimizde bu hastaliktan yoktur yoksa bütün ugraslarimiz bosuna :(
Ya Safi
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu