|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 7 |
Yazar | Mesaj |
Deli_poyraz
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Haziran-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
Bezgin betul bu yaptiklarindan sonra koku gectimi
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Tükrük testinden neyi kast ettigimizi tam olarak anlayamadim. Biraz daha fazla bilgi olursa belki fikir yürütmek mümkün olabilir. Bütün dis macunlari için geçerli olmak üzere günlük kullanim için sayisal bir sinirlama yoktur. Caninizin istedigi sayida dis macunu kullanabilirsiniz. -M |
|
![]() |
|
BezginBetül
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 122 |
![]() ![]() ![]() |
Deli Poyraz,
bu yazdiklarimi asli da uzun zaman önce denemistim, ama yüzeysel denemistim. 3-4 hafta boyunca yapip birakmistim. Ama o zamanlar kahvenin, cikolatanin, beyaz ekmegin, sekerin baglantisini cözmemistim. Yani konu sadece Kolin degeri düsük seyleri tüketmekten gecmiyor, ayni zamanda biraz Gluten konusuna, biraz seker konusuna giriyor. Yani Kolin degeri düsük gidalari tercih ederken ayni zamanda günde 2 defa tatli yemek anlamsiz. Bendeki durum bu. Cok uzun süre ugrastim, elimdeki deneyimlerle bu sonuca vardim. Evet, su an cok düsük bir orana düstü diyebilirim. Günde 3 defa dislerimi fircalamak kafi. Sanirim bendeki sorunun bir ayagi da salgilarin iltihapli olmasi. Yani tükürük bezlerinden agzima akan tükürügün iltihapli olmasi..Sistemik bir metabolizmal rahatsizlik. Artik nedenini tibben aramaktan yoruldum..Sadece dene yanil yöntemiyle neyin iyi neyin kötü geldigini kendimce buldum. Sirf Glutensiz olmuyormus. Sirf Kolinsiz de olmuyormus. Sirf sekeri birakarak da olmuyormus. Hepsine dikkat ederek, ara ara yükselen üre asitini düsük tutmaya bakiyorum. Bu kanda yüksek cikinca bir iltihap belirtisidir cünkü. Bende defalarca yüksek cikmisti. Kirmizi et, tavuk eti, balik eti..sadece nadiren yiyorum. Ertesi gün kimseyle görüsmeyecegim vakit. Burnumu nemli tutmak da önemliymis. Ne kadar kuruluk varsa, o kadar koku artar. Deniz suyu spreyi ile gün boyu idare ediyorum. Önümde deneyecegim sadece enzim takviyesi konusu var. Uygun enzimleri bulup deneyecegim. Belki o vakit hepten biter. Su an sorunsuz yasamama yeterli bir noktadayim ama...Soru da buydu sanirim. Herkese iyi pazarlar. |
|
![]() |
|
majeste3553
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Nisan-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() |
ahmetmehmet1
hocam tesekkür ederim katkilariniz için |
|
![]() |
|
BezginBetül
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 122 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar Almanya'da TMAU testi yapan tek laboratuvarla irtibata gectim.
Test icin 130€ istiyorlar. Bunun icin sadece 10ml idrar gerekiyormus. Bunu ev doktoru araciligiyla posta ile laboratuvara ulastirmak gerekliymis. Eger tam net bir sonuc vermezse de bir kac gün balik yedikten sonra tekrar idrar yollaniyormus. En gec o vakit kesin sonuc ortaya cikiyormus. Yarin icin ev doktorundan randevu aldim. Yapacagim. Size sonucu bildirecegim. En azindan bu ihtimal hakkinda 100% sonuc almis olurum. Eger negatif cikarsa hic bir seye anlam veremeyecegim gerci, cünkü bu tarz bir beslenmenin bana neden iyi geldigini bilemeyecegim. Neyse, kisa bir geri dönüs yapayim dedim. Sonuc geldiginde yine yazarim. |
|
![]() |
|
majeste3553
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Nisan-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() |
hocam ben size bir kaç soru daha sormak istiyorum.
Diyarbakir da gezmedigim poliklink gezmedgim özel hastane kalmadi hocam hiç bir doktor kesin tani getirmedi yani bu kokuya sebep olan seyin kesin tanisini getirmek bu kadar mi zor sizin yaniniza gelirsem kesin tani koyabilir misiniz ? yada check-up ile kesin tani getirilebilir mi ? oysaki benim sorunum agizda yillarca hiç geçmeyen kötü tat , ne yer isem sanki dilin üstüne yapisip orda çürüyor ve o kötü tat ile kokuyu yayiyor özellikle dis firçladiktan sonra o macunun tadi çok kötü bir tat ve koku yayiyor ve bu tat 5-6 saat hiç kesilmeden dahada kötülesiyor geceleri dislerimi firçaladiktan sonra sabah uyaninca agzim asiri derecede eskiyor ve dilimi sürekli damagima yapistiriyorum bunun farkinda degilim farkina vardgim an temasi kesiyorm 5 10 saniyye sonra dalinca dil yine ayni sekil damagima yapisiyor yani ben bu sikayetler ile artik hangi doktora gideyim KBB gittim yok bizlk degil dis hekimine gittim yok bizlik degil dahiliye gastroya gittim reflü dedi verdigi gaviscon kokuyu 4 5 katina çikardi gerçekten bu kadar çikmazda olmak insanin piskolojisini asiri derecede etkiliyor yani beterin beteri vardir. ama bir kanserin bile sebebi belirleniyor bu kadar basit bir seyin sebebi belirlenemiyor gerçekten çok üzücü bir durum bu |
|
![]() |
|
majeste3553
![]() ![]() ![]() |
bugün yine hastaneye gittim KBB doktoruna göründüm bademcik tasin var dedi.
2 seçenek sundu bana ÇOÇUKLAR DUYMASIN dizisinde fis fis Ismail vardi onun gibi senelerce sprey kulanirsin. 20 30 sene boyunca kullanmakta hiç bir sakinca yok dedi. 2 tane sprey yazdi -geral oral sprey eczacinin önerisi 3/3 internetten bakinca 1-2-3'te birde kulanilabiliyormus. doktorun verdigi Ismail örneginde adam sik sik kullaniyor. -maximus flurbiprofen eczacinin önerisi 3/3 gerekli dozda ve gerekli zamanda tavsiye edilen miktardan fazla kullanilmamasi gerekiyor yada bademcik ameliyati geçirip kökten kurtulursun hocam sizin görüsünüz nedir ne öneriyorsunuz ve arkadaslar sizden su bademcik ameliyatini geçirenler vardi ve hiç bir fayda görmeyenlerde vardi bu bademcik ameliyati geçirenlerin agiz kokusunun hissiyati nasildi kokuyla beraber yan sikayetleri neydi bunlari yazarsaniz çok sevinirim.ve bu spreyleri kullanan oldu mu ? |
|
![]() |
|
majeste3553
![]() ![]() ![]() |
-geral oral sprey eczacinin önerisi 3/3 internetten bakinca 1-2-3 saatte bir kullanilabiliyormus.
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
yas kaç ? thermel welding yöntemi var . eger bademcik kaynakli ise dogal olarak alindimi gidecek koku. bademcik etrafina sür elini sonra kokla. koku varsa o yapiyordur koku. hayatin boyunca degmez fis fis yapmaya. fis fista etkilemez çünkü bademcik tasi öyle bir sey ki içine giriyor bademcigin onu çikartmasi ayri dert. |
|
![]() |
|
majeste3553
![]() ![]() ![]() |
yasim 20 kokuyu 10 sene falan önce farketmistim gün geçtikçe kokunun siddeti artiyordu bu bademcik tasida böyleymis koku gittikçe artiyormus
gerçekten parmagimi bademciklerime sürünce berbat bi koku geldi ama hem orucum hemde 2 saat önce dislerimi firçaladim tam emin olmak için iftardan sonra yine deneyecgim çünkü ben disimi firçaladigim zamanlarda kkoku ve o kötü tat daha bir artiyor üstelik o bademcik kismindi bu koku bu tat çok affedirsiniz hayvan ölüsü kokusunu animsatiyor. |
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
yaz ayi geldi. bos zamaninda ol gitsin. yas 20 daha yasin normal. çabucak iyileseceksin. thermel welding ile ol 3-4 güne ayaktasin.
bademcik tasi. dis ile alakasiz. bademcigin içine giriyor. sen bademcigini firçalasan bile içinde. her yemek yedikten sonra giriyor. kötü koku yapiyor. bademcik artik alisiyor koku öyle kaliyor. bende olddum thermel welding ile azaldi geçmedi. çünkü bademcik kaynakli degildi benimkisi. |
|
![]() |
|
derdnz
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Kasim-2013 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
Ben bademcik ameliyatini geçireli 4-5 ay oldu. Koku maalesef gitmedi. Benim kokum devamli var olan bir koku. Herhangi bir sey geçirmiyor.7/24.Tabi arttigi ve azaldigi durumlar mevcut.Bahsettigin gibi dis firçalamadan sonra artan bir koku ki sanirim dis macununun tatli olmasindan kaynakli bu. Seker, kahve vs kokuyu çok arttiriyor. Sogan ve türevi yiyeceklerin kokusu 1 günü askin bir sekilde gitmiyor.Uzun süre bir odada bulundugumda (disari çikip geldigimde) kokunun odadaki havayi bastirdigini farkediyorum. Sabahlari çok daha agir oluyor koku. Koku burnumdan da yogun bir sekilde geliyor. Bunun yaninda vücut kokusu,ter kokusu vs hiç yok. Sadece dikkatimi çeken bir durum olarak, metal bir seye veyahut bir kolyeye vs birkaç defa üst üste dokundugumda elimde o metalin agir kokusu kaliyor ve uzun süre gitmiyor.Uzun süre o kokuyu aliyorum. |
|
![]() |
|
Ethic
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31-Mayis-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 54 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam merhaba, mikrobiyolog oldugunuz geçiyor özgeçmisinizi, bununla alakali olarak kronik sinüzit te 4. Haftamda 3. Antiviyotigimi kullaniyorum (hekim takibinde) geniz akintim var, yogun pürülan.. Ilk hafta avelox, sonra sefalosporin grubu sonra macrol e geçtik.. Sanki bana bos çaba gibi geliyor.. Sebebi ise bir makalede kronik sinüzit te antiviyotige dirençli ise akla anaerob lar gelmeli ve kombine bir tedavi gerekli diyor.. Sizce gerçekten bu bakterilerin tamamen olusmasini engellemek mümkün mü çünkü ben buna inanmiyorum.. Bu aeroblar ismini hatirlayamadim ama bir kapsül gelistirip oksijene de dirençli olabiliyorlarmis.. Fikrinizi almak istedim.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Kronik sinüzitin tedavisi antibiyotik ile degildir.
Olusmasina sebep olan problemin (havalanmayi bozan anatomik yapilar, konka hipertrofileri, septal deformasyon, yapisiklik, darlik veya pnömatize yapilar veya adenoidler vs) bulunup ortadan kaldirilmasi ile tek bir tablet aspirin bile yutmaya gerek kalmadan kendiliginden, tamamen ve kalici olarak tedavi olur. Kronik sinüzite antibiyotik uygulamak, terlikle hamam böcegi kovalamak, bataklikta tek-tek sivrisinek avlamak gibidir. Dogru hareket bulasiklari yikamak ve batakligi kurutmaktir. -M |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 527 |
![]() ![]() ![]() |
kronik sinüzit sizin alaniniz degil ama Doktor olarak mutlaka bilginiz bizden fazladir diye düsünüyorum o yüzden bi sormak istedim hocam bunun tedavisi derken bi tür ameliyat veya cerrahi islemlerdenmi bahsettiniz yoksa hastanin kendisinin yapacagi bazi seylerdenmi bunu merak ettim saygilar
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Tomografide yolunda gitmeyen problemin ne olduguna bakilir. Cerrahi veya baska yollar ile yolunda gitmeyen problem giderilir. ancak o durumda siinüzit kendiliginden ilaçsiz iyilesir. Bunu demek istedim.
Tomografi disinda problemi bulmak pek mümkün olmayabilir. Sikayetleri ilaçla maskeleyip ertelemek de sinüzitin tedavisi olmayabilir. Sinüzit durdugu yerde kendiliginden ortaya çikmaz. Sebebi vardir. Sebebin giderildigi durumda isteseniz bile bir gün dahi sinüzit kalici olmaz. Kendiliginden iyilesir. -M |
|
![]() |
|
Ethic
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31-Mayis-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 54 |
![]() ![]() ![]() |
Tesekkür ediyorum hocam, peki diyelim ki bir neden tespit edildi ve giderildi.. Bu bakterilerden kurtulmak mümkün mü sizce. Ben de deviasyon var ve ayni sikayete sahip forumdan bir arkadasin deviasyon ameliyati sonrasi koku gitmedi. Bu nasil oluyor sizce??
|
|
![]() |
|
Ethic
![]() ![]() ![]() |
Çünkü macrol kullaniyorum ve dilimin üstü simsiyah oldu.. Ne olursa olsun tekrar oraya yerlesecekler gibi i geliyor bana.. Ne dersiniz hocam.
|
|
![]() |
|
Ethic
![]() ![]() ![]() |
Bu soruya cevabiniz benim için çok önemli hocam. Saygilar.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bireysel sorulara yanit vermem mümkün ve dogru olmayabilir. Sordugunuz iki soru da bireysel. -M |
|
![]() |
|
Ethic
![]() ![]() ![]() |
Söyle sorsam daha iyi olur o zaman geniz akintisi geçse bile agiz kokusu geçermi, ya da dil kökü müze yerlesmis bakteriler gider mü? Bosuna ameliyat olmayalim hocan bir sürü kisi var bu durumdan müzdarip.
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 527 |
![]() ![]() ![]() |
bu agiz kokusu mereti benim gençligimi çaldi Tanrim sana kizamam bizi siniyorsun ama buda psikolojik olarak agir birsey evet daha beter yasamlar var ama buda beni küçük yastan itibaren etkiledi bu sorunlar küçükken tramvaya sebep oluyor
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
"Bile" derken neyi kast ediyorsunuz? Anlamadim? Geniz akintisi ile dil sirtindaki bakteri çesitiligi arasinda nasil bir iliski bulundugunu düsünüyorsunuz? Zannedersem o noktada soruda bir problem var. Geniz akintisi tek basina agiz kokusu sebebi olmayabilir. Mevcut egilimi artiriyor olabilir. Veya mevcut Tip 2 agiz kokusuna cevap olarak organizma tarafindan genizde akinti üretiliyor olabilir. Yani agiz kokusu ve geniz akintisi arasindaki iliski çok net ve kesin degildir. -M |
|
![]() |
|
Ethic
![]() ![]() ![]() |
Cevabinizi anladim hocam ama tip 2 zaten sinüzit vs KBB ile ilgili degil mi. Benim düsüncem kronik sinüzit sonucu olusan geniz akintisi nin koku yapmis olmasi, çünkü akinti pürülan.. Bu enfekte akinti nin dil kökünde agizda biofilm olusturdugunu düsünüyorum.
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
10 günü geçti hala koku % 85-90 yok.
Öncelikle forumun en eski üyelerinden hatta yahoo grubundan beri takip eden birisiyim. Neler neler denedim. Sonunda koyu kivamli renksiz mukusun koku yaptigina %100 ikna oldum. Gözlem yaptim deneme yaptim sebep kesin. Nedeni ile ilgili hala fikrim yok. Sinüs rinse ile ramazani çok sükür en az sikinti ile geçirdim kendi karisimim tuzlu su yada bazen tuz, az karbonat ile geniz temizligi yapip birazini da sinuslere dogru sikip 10 15 sn bekleyip bas egik ( rüku gibi) peçeteye sümkürunce igrenç bir sulfur kokusunun çiktigini gözlemliyordum. Hatta o kadar kuvvetli bir koku ki agzimi aciyordum çiksin diye. Neyse bu sefer denize gittigimde (12 gün once) yapmadigim yada az yaptigim bir seyi tam yaptim. 2.5 saat denizde kaldim. Bu süre içinde 50 den fazla kez dalmisimdir. Dalinca 15 saniye zor duruyorum dipte (1 metre falan) sanki ölecek gibi oluyorum. Tabi bu arada tuzlu su sebebi ile o koyu seffaf akinti aktida akti ama kesilmez bir biçimde. Akintinin gozle gorulmedigi arkadasa sorularak tasdik edildi. Defelarca daldim ciktim. Neyse genelde 1 günü bulmaz koku geri gelirdi. Ama bu sefer hala yok. Sabah uyaninca az biraz oluyor. Su icip bir seyler yiyince tamamen nornale yakin oluyor. En guzel deney sogan yemek. Biliyorsunuz çeyrek sogan bile yeseniz 2 gün çikmayan koku , her gun ainus rinse uyguluyormusun gibi kisa surede gecip gidiyor. Akinti ara ara oluyor. Azaldi ama hala var. Bu kokuya neden olmuyor. Bakalim ne zamana kadar böyle gidecek :) |
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
![]() ![]() ![]() |
sinüzit kaynakli mi ? burunda et filan var mi bende ameliyat oldum bu hafta. haftaya iste tampon filan alinacak. ay sonu edit yaparim koku ile ilgili. daha nefes alamiyorum agizdan. tabi ben nefes almak için oldum . agiz kokusuda yapiyor burun egriligi oda geçip giderse iyi olur. sinüs rinse bende yapiyorum tabi millet her gün yapmiyor kimi adin bilmiyor koku yok. biz yapiyoruz anca gidiyor. o yüzden kökünden halletmek lazim. |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
15 gün oldu hala koku yok. Bilmiyorum sinüzitten mi yoksa degil mi?
Bende septoplasti ameliyati oldum hiç bir ise yaramadi. Burunun iç kisimlarina tuz degmesi gerekiyor benim durumumda. Uzunca bir süre degdi denizde ve fazlaca miktarda. Dalmak çok etkili geldi. Bu haftasonu bir kez daha gidecegim Allah nasip ederse. Bakalim artik. |
|
![]() |
|
Ethic
![]() ![]() ![]() |
Koku ne alemde Mehmet, bu meret zaman geçtikçe artiyor benim de artik yemek yedikten sonra bile hemen olusmaya basladi.. Ne yapacagiz nasil kurtulacagiz
|
|
![]() |
|
Ethic
![]() ![]() ![]() |
Bu arada herkes kendince bir yol bulmus gidiyor herhalde buraya pek yazan yok, ben yurt disi tarama yapiyorum artik, ve profresh diye bir ürün var kronik agiz kokusu için kullanici yorumlari da iyi bir bakin isterseniz..
|
|
![]() |
|
Umutla
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Mayis-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9 |
![]() ![]() ![]() |
Bnce herkes bu sorunu kabullenip biri kurtulsa die umutla bekliyo artik umutlarim tamamen tükendi bademcik ameliytndan cok umutluydm ama sonuc koca bi hüsran
|
|
![]() |
|
Mehmet
![]() ![]() ![]() |
Hala nefesim güzel. Sabah kalkinca oluyor su içiyorum iki bir sey atiyorum agzima geciyor. Aslinda sabah ki koku da genizde birikmeler oluyor ondan o koyu siviyi balgam gibi atiyorum ve sikinti cozuluyor. Allahima sukurler olsun kac gun oldu ne sinus rinse ne baska uygulamalar yaptim ama agiz kokum hala normal.
|
|
![]() |
|
Deka
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Eylül-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
Merhabalar
Bir süredir yazilari okuyorum kütüphane gibi benim durumuma en yakin yada en ise yarayacak yeni çözüm yollarini farketmek için denemek için . Bende de yillardir var arkadaslar bu sorun . Ama ilk ne zmn basladigini hatirlamiyorum. Sanirim bu kokunun siddetinden ötürü tam farkedemedim . En son Mehmet arkadasimizin yazisini okudum. Bundan önce Doktorlara gittim herkes gibi . Sinüzit olmadigimi filmden söylediler üstüne düsmedim. Ama hafif sinüzit sikayetlerim vardi ama yillardir çesitli siddetlerde de diyebilirim Burun tikanikligi sorunum da bunlardan bir tanesi . Mehmet' arkasasimiin önerdigi tuzlu su ile geniz temizligi yapmayi denedim ise yaradigini gördüm bununla beraber burun tikanikligim gitti dil pasi yok oldu. Agiz kokusu yok. Bunu günde iki kere tekrar etmeye basladim . Sabahlari ve özellikle yattigimda olusan o kötü koku epey gitti diyebilirim . Sonuç olarak nefes kokusu sorunum suan var mi hala emin degilim . Ama alerjik bsr snsan olarak kendisini kabul etmis biri olarak buna bile raziyim Yillar öncede alerji sikayetim için doktor sprey vermisti adini hatirlamiyorum burun tikanikligim gittiginde kokuda gitmis gibi idi 1 hafta devam ettik .Onun üzerine gitmedim ama spreylerin kullanim süreleri kisitlidir ark biliyorlardir . |
|
![]() |
|
Deka
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Eylül-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
Tekrar uygulamayi birakip deneyecegim eskiye mi dönüyorum
Suan kis ayinda oldugumuz için denize dalma uygulamasini yapamamagim maalesef :) Suan bunun bile tadini çikariyorum sonucun olumsuz çikma ihtimallerine karsi |
|
![]() |
|
Deka
![]() ![]() ![]() |
Geniz temizligi denemekte fayda var arkadaslar
|
|
![]() |
|
agabe
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Mart-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
ben denedim arkadaslar bende de ise yaradi
|
|
agabe
|
|
![]() |
|
ggonul
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
ise yarayan sey nedir karbonatli su mu
|
|
![]() |
|
Opps
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Agustos-2021 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Yillar önce arkadasim ile gezerken kiz arkadasi aradi ve çarsida oldugunu müsait ise bulusmak istedigini söyledi arkadasim da yaninda benim oldugumu söyledi. Kiz arkadasi aaa ne güzel benim de yanimda kiz arkadasim var hem tanismis olurlar sikilmaz arkadasim diyince gittik. Gezdik parkta orada burada derken bir iletisim oldu kiz ile aramda bir etkilenme felan oldu. Sinemada film izlemeye gittik daha ilk karsilasma ilk tanisma filan ama sinemanin los ortami derken kiz ile öpüstük bir kaç kez ben nereden bilebilirdim ki agiz kokum varmis. Neyse film bitti evlere gitmek için vedalastik ama içimde bir burukluk oldu kizdan telefon numarasini felan alamadim diye ama çokta dert etmedim arkadasimin kiz arkadasi vasitasi ile görüsürüz diye. Aradan 2-3 gün geçti ve ben kiza ulasmak için arkadasimin kiz arkadasini aradim ve arkadasin ile görüsmek istiyorum gibisinden konu açtim bu bana pek kizin numarasini vermek istemiyor gibi ama ben anladim hemen dedim ki o gün öpüstük galiba acele ettim yanlis anladi diye. Yok ya öyle birsey degil o da senden hoslanmis lakin sigara kokuyor dedi ben de tabi sigara ne alaka çok önce içmistim dedim. Neyse kizin benimle görüsmek istemedigini agiz kokusu varmis diye benim arkadas bana söyledi orada ilk yaptigim hareket avuç içime üflemek oldu çok az da olsa tuhaf bir koku aldim. Dilimle bilegimi yaladim ve bilegimi kokladim resmen diski kokuyordu valla kiz iyi dayanmis dedim kendi kendime.
Her yere baktim arastirdim dislerimi firçalamak çözüm olmuyordu özellikle sabahlari yeni kalktigimda karsinizda konussam kusarsiniz. Yani çok önceleri bu koku varmiydi inanin bilmiyorum.dislerimi düzenli firçaliyorum ama hâlâ koku var ve sosyal hayatim berbat derecede bozuldu evden çikmaz oldum. Kiz arkadasim durumun farkinda ve yanina gitmeden önce bir tane enerji içecegi içersem bir de sakiz baya bir götürüyor. En son suan burayi kesfettim.Antibiyotik içmeye karar vermistim önceden ama sonradan vazgeçtim. Suan ilk gün ve karbonatli su içtim yarim litre. Yemek öncesi ve sonrasi yapmam gereken su içme saatlerine dikkat edecem buradan güncel bir sekilde yazmayi düsünüyorum. Yukarida ki olayi yazdim kusura bakmayin içime dert oldu kimselere de anlatamiyorum. |
|
Maybe one day
|
|
![]() |
|
Inception
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Mayis-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 110 |
![]() ![]() ![]() |
Kardes burda ki yöntem geçici bi yöntem bu konuyu açan kisi kendisi yazmisti bunu hatta daha sonra denizde takla atarak iyilesmisti sinüsleri bosaltarak galiba geçmis olsun bu arada kafana takma kafayi yersin benim gibi :) karbonat olayina gelince karbonat kötü kokulari bi süre bastirir olay bundan ibaret ilk önce dis hekimine görün ilgilenmezse baska bi dis hekimine görün çürük varsa vs tedavi ettir daha sonra sikayetler devam ederse kulak burun bogaz doktoruna görün bu ikisinden olma ihtimali çok yüksek hatta ikisinden birindedir kesin bi ihtimal. Bagirsaklarda olabilir ama çok düsük ihtimal %95 tip1 veya tip2 dir. Bagirsak için gastroentoloji doktoruna görün pek bisey çikicagini zannetmiyorum bagirsaktan veya direkt olarak murat hocaya görün kesin sonucu ögren Allah sifa versin hiçbiseyi kafaya takma demekle olmuyor tabi ancak takmamayi ögrenince hayat bi baska oluyor :)) saglicakla kal
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 7 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |