Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Murat Hocam yardimmm Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
hasta31
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 47
Alıntı hasta31 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2017 Saat 11:46
Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: hasta31

Murat Hocam basta siz olmak üzere nolur herkes okusun!!..makas..

Bireysel olarak belirli bir durum veya belirli bir hasta özelinde hakkinda yorum yapmam zor olabiliyor veya fikir vermem yaniltici olabiliyor. Bu sebeple her hangi bir sey yazamiyorum
-M

Peki o zaman bu demek oluyor ki Allah'a emanetim. Yani ölene kadar böyle kalacam ve hiç arkadasim bile olmayacak. Öyle mi?

Neyse bu durumu kabullenmem gerekiyor sanirim. Neyse çok fazla yazmanin anlami kalmadi sanirim. Tesekkürler..
Ya iyilesemezsem ?
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Eylül-2017 Saat 22:13
Diger konuyu yazdim burayada yazim bilgilenin kendinize pay çikartin belki sizdede olabilir.

Benim bogazdada farenjit vardi ve agiz kurulugu var. Yine geniz akintisi filan var. Ben bunlarin tek nedeni burun egriligi biliyordum nefes alamama sonuçu oluyor bu olaylar hepsi. Sonra burun ameliyati oldum tabi nefes kalitesi filan uyku kalitesi artti iyi ki olmusum ama farenjit filan hala duruyor agiz kuruluguda buna bagli kokuda var. 2 ay önce oldum bu arada. Geçen haftada gititim kbb ye .

3-4 sene önce gastrit vardi simdi reflü dedi. Yani farenjit filan geniz akintisi bas sorumlusu reflü. midede öyle agri filan yoktu yinede reflü geri gelmis. 2 haftaya endoskopi olacam bakteri geçen oldugumda yoktu simdi olacagim ona göre ilaç tedavisine baslanacak.

Sizde bir genel cerrah kbb muane olun . midede yanma varsa yada yattiginizda agza eksi su gelme. domates yediginizde mide agrisi gibi gegirme gibi varsa buna bagli agiz kokusu olabilir böylece sorunun kaynagini bulup üstüne gidebilirsiniz.
IP
hasta31
Üye
Üye
Simge

Alıntı hasta31 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Eylül-2017 Saat 01:28
Hocam disimi firçalarken gelen ögürme hissiyle öksürdüm ve burnuma igrenç bir koku geldi. O gelen kokunun kaynagini bulabilmemiz mümkün mü? O koku sürekli varda ben mi hissetmiyorum?
Ya iyilesemezsem ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2404
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2017 Saat 09:07

Hocam disimi firçalarken gelen ögürme hissiyle öksürdüm ve burnuma igrenç bir koku geldi.

Bir defaya mahsus ortaya çiktiysa unutun gitsin
-M
IP
hasta31
Üye
Üye
Simge

Alıntı hasta31 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2017 Saat 14:48
Her gün farkli bir durumla bi sekilde bi koku geliyor. Nerden oldugunu bilmiyorum. Acaba koku kaynagi kesin olarak bulunma ihtimali var mi?
Ya iyilesemezsem ?
IP
hasta31
Üye
Üye
Simge

Alıntı hasta31 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2017 Saat 18:17
Kokunun kesin kaynagi bulunabiliyor mu hocam?
Ya iyilesemezsem ?
IP
Burazin
Üye
Üye

Gönderilenler: 61
Alıntı Burazin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2017 Saat 00:31
Umutla ve ben iletisim halindeyiz vatsaptan konusuyoruz katilimi artirip bi grup havasi yaratmak istiyoruz hem yararli bilgiler elde edip hemde stres atma açisindan faydali oldugunu söyleyebilirim katilmak isteyen varsa mesaj atabilir kimse kimseyi ifsa etmez merak etmeyin herkes kendi derdinde bitkin ve bi okadar da çaresiz
Iyi bakin kendinize
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2017 Saat 09:04

Kaynagini bulmak kismen mümkündür
Dogru soru: tedavisi var mi? olmaliydi.

Mesela farinjiti tedavi edebiliyor muyuz? Protein sindirim kusurunu tedavi edebiliyor muyuz? Çölyak, laktoz intolerans, iritabil kolon, gastrit, rinit, sinüzit, tedavi edebiliyor muyuz? Bunlari sormak lazimdir.
IP
Umutla
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 9
Alıntı Umutla Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2017 Saat 11:47
Arkadaslar pskolojik travmalarimizi atlatmamiz için birbirimizle konusmak zorundayiz utanip çekindiginiz kimseye anlatamadiginiz neler yasiyosaniz hepimiz inanin aynilarini yasiyoruz birbirimizden ne bir adim önde ne bir adim gerideyiz bizide bizden baska kimse anlayamaz buna emin olabilirsiniz . Iyiki varsinz demek istemezdim ama bu hastaligids yasayan tek insan olmakta istemezdm 😂🙈 daha cok iletisim halinde olmamiz lazim bncede burazinin dedigi gibi
IP
hasta31
Üye
Üye
Simge

Alıntı hasta31 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2017 Saat 21:10

Kaynagini bulmak kismen mümkündür
Dogru soru: tedavisi var mi? olmaliydi.

Mesela farinjiti tedavi edebiliyor muyuz? Protein sindirim kusurunu tedavi edebiliyor muyuz? Çölyak, laktoz intolerans, iritabil kolon, gastrit, rinit, sinüzit, tedavi edebiliyor muyuz? Bunlari sormak lazimdir.

Kokunun kesin kaynagini bulursak tedavisi yapilir diye düsünmüstüm :)

Peki bu saydigiklarinizin tedavisi var mi? (Madem dogru soru bu :))
Ya iyilesemezsem ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Eylül-2017 Saat 15:44

Peki bu saydigiklarinizin tedavisi var mi? (Madem dogru soru bu :))

Bir kismi kronik, birkisminin sebebi belli degil, bir kismi önce iyilesip sonra tekrarlayan hastaliklardir. Bir kismi ise hastalik oldugu bile süphelidir.
-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Eylül-2017 Saat 14:02
Murat hocam dislerimin diplerinde sariliklar var üst ve orta kisim daha beyaz ve dis uçlarimdada erimis gibi bi görüntü var hocam dis etlerimde zaman zaman aciyor firçalarken siz dediginiz için aciyan yerin üstüne firçayi daha çok degdiriyorum acimaya alismak için Dis kaynakli agiz kokusu nasil giderilir tespit edilir sariliklar agiz kokusu sebebimidir yoksa siyah çürükmü gereklidir? hocam ya bide ben bisey yiyince hemen sariligi artiyor ama baska arkadaslarimi görüyorum onlarda abur cubur dise zararli kati sivi gidalar aliyorlar disleri ayni beyazlikta neden böyle oluyor olabilir lütfen yardim
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Eylül-2017 Saat 14:10
Ben aciyan yeri degil kanayan dis etlerinizi firçalayin dedim.

Diger sorulariniz bireysel oldugu için cevaplari bilmiyorum
-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Eylül-2017 Saat 17:10
hocam ozaman söyle degistireyim soruyu , disin görsel açidan agiz kokusu yaratiyor oldugunu anliyabilmemiz için bir siniflandirma yapamazmiyiz? çürük olmadigi takdirde disin renginde sararma var fakat kisi günde 3 kez yemek sonralari düzenli ve sizin önerdigini uygun metotta dis firçaladigi takdirde halen dislerden kaynakli agiz kokusu beklenilebilir mi?

birde bunuda agiz kokusu açisindan yanitlarsaniz sevinirim hocam ben bademcik ameliyati olali 14 .gün bugün bogazimda doktorda demisti beyaz renkli seyler görebilirsin yaran iyilestiginde kaynar dökülür diye halen eskiye oranla azda olsa görüyorum bunlar agiz veya kötü nefes kokusu yüksek oranda yaparmi varliklari oldugu müddetçe? saygilar hocam
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Eylül-2017 Saat 21:12
Birinci paragraftaki sorunuz için cevabim evetttir. Çürüksüz de koku agizdan olabilir.

Diger sorulariniz bireysel oldugu için cevaplari bilmiyorum
-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Eylül-2017 Saat 17:35
bagirsaktaki gazlar yani yellenme diye tabir ediyim kavram karmasasi olmasin hocam bunun sikligi agiz kokusuyla bir baglantisi varmidir? saygilar
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Eylül-2017 Saat 10:06
Evet, bagirsak gazlarinin disari çikmayanlari kana geçip akcigerden nefes ie atilir. (Tip 4 agiz kokusu)
IP
xauke7
Üye
Üye

Gönderilenler: 64
Alıntı xauke7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2017 Saat 22:23
herhangi bi yöntem olabilir zararli olmadikça artik agiz temizligi yapip sakiz çigneyip yinede iyi sonuç alamamaktan sikildim yurt disinda oldugum içinde murat hocanin pharmol zn gargarasini alamiyorum baska ne yapabilirim ?
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2017 Saat 16:11
bagirsak gazlarinin lavabo ihtiyaci disinda sik çikmasi veya olusmasi bir bagirsak hastaligini isaret edermi hocam?
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2017 Saat 16:16
yani diyelimki gelen gazi tuttugumuzda bu kana geçerek nefesimizden kötü koku olarakmi çikar?

2. olarakta sik gaz çikartmiyan veya gaz tutmuyan çünkü böyle bir problemi yasamiyan bir insanda bu tip4 nefes kokusunun bagirsaklardaki gazin disari salinamamasi faktöründen kaynakli nefes kokusu görülmez diyebilir degil mi hocam?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2017 Saat 16:36
Güzel sorular için tesekkür ederim

Bagirsakta olusan gazlar anüsten veya agizdan disari atilmak zorunda degildir. Kana geçer. Kanda çözünmüs olarak dolasabilir. Biz buna kan gazlari adini veriyoruz.

Kan gazlarinin muhatabi akcigerdir. Dolasimdaki atilmasi planlanan kan gazlarini alir ve süzerek nefes ile disari atar. Iste bu Tip 4 agiz kokusunu olusturur. 3400 den fazla gaz her saglikli bireyde bulunur. Tip 0 fizyolojik agiz kokusunun nefes bilesenini olustururlar.

Hastalik durumunda bu sayi artar, nefesten atilan gazlarin konsantrasyonlari artar ve nefes kokmaya baslar. (zaten zayifca kokuludur)

Dikkat ediniz: Kan gazlari bagirsak kaynakli olmak zorunda degildir. Su hastaliklarda Tip 4 agiz kokusu ortaya çikabilir:

Karaciger, böbrek, kadin hastaliklari, kanser, üremi, diyaliz, siroz, kabizlik, sizofreni, kalp hastaliklari, gut, diyabet, narkoz almak, gebelk, adet görmek, bazi ilaçlar, agir travmalar ve yaralanmalar, genis yaniklar, H.pylori gastriti, iritabil kolon, laktoz intoleransi, çölyak, ve yüzlerce saglik problemi Tip 4 agiz kokusu yapabilir.

-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2017 Saat 16:55

Güzel sorular için tesekkür ederim

Bagirsakta olusan gazlar anüsten veya agizdan disari atilmak zorunda degildir. Kana geçer. Kanda çözünmüs olarak dolasabilir. Biz buna kan gazlari adini veriyoruz.

Kan gazlarinin muhatabi akcigerdir. Dolasimdaki atilmasi planlanan kan gazlarini alir ve süzerek nefes ile disari atar. Iste bu Tip 4 agiz kokusunu olusturur. 3400 den fazla gaz her saglikli bireyde bulunur. Tip 0 fizyolojik agiz kokusunun nefes bilesenini olustururlar.

Hastalik durumunda bu sayi artar, nefesten atilan gazlarin konsantrasyonlari artar ve nefes kokmaya baslar. (zaten zayifca kokuludur)

Dikkat ediniz: Kan gazlari bagirsak kaynakli olmak zorunda degildir. Su hastaliklarda Tip 4 agiz kokusu ortaya çikabilir:

Karaciger, böbrek, kadin hastaliklari, kanser, üremi, diyaliz, siroz, kabizlik, sizofreni, kalp hastaliklari, gut, diyabet, narkoz almak, gebelk, adet görmek, bazi ilaçlar, agir travmalar ve yaralanmalar, genis yaniklar, H.pylori gastriti, iritabil kolon, laktoz intoleransi, çölyak, ve yüzlerce saglik problemi Tip 4 agiz kokusu yapabilir.

-M

sizofreni nasil tip4 koku yapabilir hocam merak ediyorum ve sizofreni tedavisi kisinin takintilarini yok etmesiyle çözümlenir degilmi?
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2017 Saat 16:58
her kalp hastaligi olanda nefes kokusu garanti bulunur diye kaide kural varmi hocam? bu gerçekten üzücü kalp hastaligi tedavisi zor ve çogu zaman olmuyan bir hastalik bunu tasimak zaten insanin psikolojisini ve yasamini alt üst etmeye yeterken birde nefes kokusu eklenmesi :'(
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2017 Saat 18:17
Hem sizofreni hem de kalp krizi-hasari için cevap veriyorum:

Organ veya dokularin birinde veya bazi bölgelerde hücre tahribati oldugu zaman alkan adi verilen CnH2n+2 formülü ile ifade edilen organik moleküller olusur.

Alkan kelimesini lise organik kimya derslerinden hatirlarsiniz. Bu maddelerin kisa karbon zinciri olanlari çirkin kokar. Örnek: metan, etan, propan, butan, pentan vs... Bunun siklik olanlari daha fazla kokar. Siklopentan gibi mesela.

Yikilan hücrelerden açiga çikan alkanlar kanda çözünerek dolasima çikar. Akciger bunlara asla sessiz kalamaz ve bu gazlari kandan çekip çikarir ve toplar.

Topladigi alkanlari nefese verir ve disari atar. Tip 4 agiz kokusu böyle ortaya çikar.

Eger hasar agir ise ve alkan konsantrasyonu fazla gelirse, akcigerler bu gazi kandan toplayamazsa veya topladigi miktar yetersiz olursa, fazla gelen alkan molekülüne karaciger tarafindan "metil" baglanir. Böylece zararsiz bir moleküle dönüstürmüs olur.

Asil felaket simdi baslar. Çünkü metillenmis alkanlar basit alkanlardan daha çirkin kokuludur. Metillenmis alkanlar nefeste tahammülü zor bir kokuya dönüsür. Mesela böbrek hastalarinda Tip 4 koku bu sebeple agir ve siddetlidir, israrcidir. Çünkü sadece üre degil alkanlarin metillenmis formlari da dolasima çikar.

Bir kalp veya psikiyatri hastasinda alkanlar düsük konsantrasyonda ise sahista hiç Tip 4 koku bulunmayabilir.

Daha çok kalp krizi sirasinda , infarktüsü takip eden günlerde ve agir sizoid paranoid obsesif hastaliklarda nefesten alkan emisyonu kaçinilmaz olur.

Sanirim bu kadar açiklama yeterli olmustur.

Simdi size bir sir vereyim:
nefesteki alkan gazlarini Halimeter asla ölçmez, çünkü Halimeter markali cihaz alkan gazlarina duyarli degildir.
Simdi neden Halimeter 'in hiç bir hükmü olmadigini anladiniz mi?
-M

IP
üniversiteli
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 7
Alıntı üniversiteli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2017 Saat 00:11
hocam benim icin cok vahim durum su ki agiz kokusu bir sekilde kisa vadede atlatilabiliniyor gün içinde. ancak burundan verilen nefesin koktugunu düsünüyorum çevremdeki insanlarin hareketlerinden özellikle otobüslerde.. sorum su bende siddetli bademcik tasi var ve temizledikten sonra dahi çok kötü kokuyor.. özellikle yemek yedikten sonra..acaba bu durum burun yoluna da etki edip kokuya sebep olur mu ?
kurtulabiliriz...
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2017 Saat 15:47

Hem sizofreni hem de kalp krizi-hasari için cevap veriyorum:

Organ veya dokularin birinde veya bazi bölgelerde hücre tahribati oldugu zaman alkan adi verilen CnH2n+2 formülü ile ifade edilen organik moleküller olusur.

Alkan kelimesini lise organik kimya derslerinden hatirlarsiniz. Bu maddelerin kisa karbon zinciri olanlari çirkin kokar. Örnek: metan, etan, propan, butan, pentan vs... Bunun siklik olanlari daha fazla kokar. Siklopentan gibi mesela.

Yikilan hücrelerden açiga çikan alkanlar kanda çözünerek dolasima çikar. Akciger bunlara asla sessiz kalamaz ve bu gazlari kandan çekip çikarir ve toplar.

Topladigi alkanlari nefese verir ve disari atar. Tip 4 agiz kokusu böyle ortaya çikar.

Eger hasar agir ise ve alkan konsantrasyonu fazla gelirse, akcigerler bu gazi kandan toplayamazsa veya topladigi miktar yetersiz olursa, fazla gelen alkan molekülüne karaciger tarafindan "metil" baglanir. Böylece zararsiz bir moleküle dönüstürmüs olur.

Asil felaket simdi baslar. Çünkü metillenmis alkanlar basit alkanlardan daha çirkin kokuludur. Metillenmis alkanlar nefeste tahammülü zor bir kokuya dönüsür. Mesela böbrek hastalarinda Tip 4 koku bu sebeple agir ve siddetlidir, israrcidir. Çünkü sadece üre degil alkanlarin metillenmis formlari da dolasima çikar.

Bir kalp veya psikiyatri hastasinda alkanlar düsük konsantrasyonda ise sahista hiç Tip 4 koku bulunmayabilir.

Daha çok kalp krizi sirasinda , infarktüsü takip eden günlerde ve agir sizoid paranoid obsesif hastaliklarda nefesten alkan emisyonu kaçinilmaz olur.

Sanirim bu kadar açiklama yeterli olmustur.

Simdi size bir sir vereyim:
nefesteki alkan gazlarini Halimeter asla ölçmez, çünkü Halimeter markali cihaz alkan gazlarina duyarli degildir.
Simdi neden Halimeter 'in hiç bir hükmü olmadigini anladiniz mi?
-M

sorularimi begendiginiz ve yanitladiginiz için herzaman sükranlarimi saygilarimi iletiyorum sayin Doktor Murat AYDIN hocam sayenizde bilimsel olarak aydinlanmak gurur ve mutluluk verici saygilarimi iletiyorum.
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2017 Saat 11:14
Orjinalini yazan: üniversiteli

hocam benim icin cok vahim durum su ki agiz kokusu bir sekilde kisa vadede atlatilabiliniyor gün içinde. ancak burundan verilen nefesin koktugunu düsünüyorum çevremdeki insanlarin hareketlerinden özellikle otobüslerde.. sorum su bende siddetli bademcik tasi var ve temizledikten sonra dahi çok kötü kokuyor.. özellikle yemek yedikten sonra..acaba bu durum burun yoluna da etki edip kokuya sebep olur mu ?

agzin kapat burnundan hava al geri burnundan verirken kötü koku ve kötü tat agzinda ve burnunda hissediyordum bende bademcik varken o yok oldu suan ama bu bendeki agiz kokusunu bitirdi sanirim ama nefes kokum var sanirim
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2017 Saat 17:20
Murat hocam bende herkes gibi agiz kokusu nefes kokusu hastaligindan sikayetçi biriyim , sanirim yüzdüm yüzdüm kuyruguna geldim hocam normalde zayif insan olmama ragmen karin bölgemde siskinlik var ve enteresan bu siskinlik sabah yoktu nefes kokum olusmadigini söylediler öglen fasulye ve pilav yedim sonra yine dislerimi firçaladim agizdan kaynakli kokuyu Allaha sükür sizin dogru dis firçalama anlatiminizla ve her yiyecekten sonra mikroorganizmalarin çogalmasini engellemek için sorumluluk alip her yemekten sonra agzimi bos ve macunlu olmak üzere firçaliyorum bademcigimde olmadigi için agiz kismini büyük oranla eliyorum zaten yakinlarimda bu nefes kokusu diyorlar yani agiz mi nefesmi olusunu insanlar açikliyamasada ayirt edebiliyorlar genelde bende anliyabiliyorum hocam agzimdan degil içlerden nefesimi verince çikan bir koku oldugunu herneyse hocam sunu gözlemledim karnim sisken nefes kokum oluyor karin sisligim nasil geçiyor neye bagli geçiyor bilmiyorum geçtiginde nefes kokum olmuyor ben ne yapmaliyim öneriniz varmi hocam? saygilar
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2017 Saat 17:23
kisisel sorulara yanit vermiceginiz biliyorum ama Karin sisligi ve agiz kokusu baglantisi bilimsel olarak hiç bir tespit yada bir baglanti alaka yokmu hocam kaydedilmis deney yapilmis bu konuda eger böyle örnekler varsa bunlarla kendimi kiyasliyip belki çözüm bulabilirim
IP
Burazin
Üye
Üye

Alıntı Burazin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2017 Saat 20:42
Murat hocam dün KBB ye gittim pek durumu anlattim utana sikila
Doktor ilgilendi tomografi çekildim yine
Tanilarina göre;
Sol maksil sinüste mukosel
Sol maksil sinüste septal formasyon
Solda konka atrofisi var dedi
Bunlar agiz kokusu yapar mi dedim yok dedi
Pek bilgili olmadiklari için yapmaz diyorlar
Bende kagida yazdim hepsini size sormak istedim
Bunlar koku sebebi olabilir mi?
IP
bedbahtadam2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 22
Alıntı bedbahtadam2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ekim-2017 Saat 23:31
Hocam sinusleri temizlemem gerektiginde yani bogazim vs yapiskan akintiyla doldugunda ust dis etlerim agriyor cekiliyor neye isaret olabilir bu?
Tonsilektomi +check
Septum Deviasyonu Ameliyati +check
Yan yatik iltihabli 20lik dis cekimi +check
IP
Burazin
Üye
Üye

Alıntı Burazin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2017 Saat 16:24
Hocam kisisel soru oldugu için cevap veremediniz
Internette septa formasyonuyla alakali hiçbir sey yok
Olanlarda ingilizce , ingilizcem ne yazik ki yok
Bunun ne oldugunu açiklayabilir misiniz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2017 Saat 19:06
Anliyorum.
Problem ve asil sorular ben septal formasyonu açikladiktan sonra baslayacak. Bunun arkasindan baska ve daha kisisel sorular soracaksiniz. Bu sebeple kisisel sorulara girmek istemiyorum.

Septal formasyon bölme olusmasi anlamina gelir. Bos bir oda gibi olmasi beklenen sinüs içerisinde bölmeler olusarak odayi küçük odaciklara bölmüs anlamina gelir.

-M

IP
Burazin
Üye
Üye

Alıntı Burazin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2017 Saat 19:26
Tesekkür ederim Hocam bu söylediginizden sunu çikartabilir miyiz?
Sinüste odaciklar olusmasi havanin ve mukusun rahat hareket etmrsine engel olabilir ancak her insanda agiz kokusu sebebi olmayabilir
IP
Burazin
Üye
Üye

Alıntı Burazin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ekim-2017 Saat 19:54
Murat hocam iki tane soru sormak istiyorum
1. Bir buçuk aydir sizin tarif ettiginiz sekilde orta sert az killi firçayla dislerimi firçaliyorum ancak hala dis etlerim çok fazla aciyor(Sol taraf)
Bunun sebebi dis etlerimin aliskin olmayisiyla alakali olabilir mi?
2.Periodontit agiz kokusunun olusmasina engel olabiliyormus
Biraz mantiksiz gelecek ama bi ameliyat veya baska bir seyle periodontit olusumunu saglayabilir miyiz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2017 Saat 07:20
Sirasiyla yanitlamak istiyorum:
Dis eti tarif edilen sekilde firçalandiginda keratinize olur, agri yapmaz kanama yapmaz plak tutmaz. Yanlis bir sey yapiyor olabilirsiniz. Elinize firçayi verip firçalamnizi isteyip seyretmek lazim. Buradan neyi yanlis yaptiginizi kestiremiyorum

Periodontit dislerin felaketidir. Tedavisini bulan nobel ödülü alir. Bu durumda agizda periodontit olusturmayi düsünmek bile yeterince uzak.
-M

IP
Burazin
Üye
Üye

Alıntı Burazin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2017 Saat 01:15
Murat Hocam cevabiniz için tesekkür ederim
-Dislerini sik sik firçalayan insanlarda- atiyorum günde 5 kere- dis eti agrilari görülmesi normal mi?
Ben her yemekten sonra ve yatarken firçalarim maksimum 4 kez
Bu soruyu sormamin sebebi su
Acaba fazla firçaladigimiz için dis etlerimizi mi yipratiyoruz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2017 Saat 11:50
Dirseginize elinizi koyun.
Kalin ve keratinli bir deri bulacaksiniz.
Keratin sert bir proteindir, basinca mikroplara ve dis ortam kosullarina karsi epitel dokusunu kuvvetli ve dayanikli yapar. Dirsek, siz ve buna benzer yüzeylerde keratin birikmesinin sebebi dayanikliligi artirmaktir.

Dis eti firçalandikça keratin biriktirir ve saglamlasir. Dis ortam kosullarina mikrop ve viruslara karsi direnç kazanir. Gittikçe daha dirençli olur.

Dogru firçalamaya yeni baslayanlarda ilk zamanlarda dis etinin agrimasi çok süpriz olmaz. Bir süre sonra epitel örtü saglamlasacaktir.

Dis eti hastaliklari ve iltihaplari keratinize olmayan dis eti olugundan baslar zaten. Bu sebeple firçalasinlar diye çirpiniyoruz.

Siz dislerinizi verdigim sayfada anlatildigi sekilde firçalamaya devam ediniz.
-M
IP
Burazin
Üye
Üye

Alıntı Burazin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2017 Saat 03:46
Cevap için tesekkür ederim
Hocam sayfanizda gezinirken göz yasarmasi ile alakali bir bilgiye denk geldim
Durup dururken gerçeklesen göz yasarmalarinin yakici gaz sebebiyle gerçeklesebilecegi yaziyordu
Gün içerisinde ani degil de sadece uyumadan önce yattigimda gerçeklesen göz yasarmalari içinde bu bilgi geçerli mi?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2017 Saat 13:42
Gözünüz açikken mi kapali iken mi? Basiniz yatay mi dikey mi? Her gün mü? bazen mi? Bir göz mü çift göz mü? Yanmali yasarma mi? yanmasiz yasarma mi? Eforlaninca artar mi azalir mi? Kaç yildir var? (eksik cevap verirseniz bana fikir verici olmaz)
-M
IP
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu