|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04-Ocak-2020 Saat 20:09 |
Selam hocam, agiz kokusu ile alakasi yok sanirim ama dis beyazlatma dislere zarar verir mi? Genellikle disleri asindirdigi incelttigi inanci var. Dis hekimleri ise zarar vermez diyor, bir dis hekimi "Bir bardak kola içmek daha çok zarar verir." demis. Sizin görüsünüz nedir?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Kullanilan karbamit peroksit veya hidrojen peroksit maddesinin disleri beyazlatirken daha kirilgan yaptigi söyleniyor ama kesin bir delil yok.
Burada asil problem sudur: Ne kadar ugrasilirsa ugrasilsin en çok 1 veya 1.5 ton renk açiliyor ve üstelik 6 ay 1 sene sonra disler eski rengine geri dönüyor. Genellikle hasta dislerine iyi bakmadi seklinde söyleniyor. Fakat egri oturup dogru konusalim ki: ne kadar iyi bakilirsa bakilsin bu yöntem ile beyazlatilan disler eski haline geri dönebiliyor Ben kendi dislerime bunu yaptirmam. -M |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam zarar vermiyorsa alti ay bir yil dayanirsa bence uygun, üç dört ay dayanir saniyordum. Dis teli tedavisinden sonra yaptirdim çok güzel oldu ama yaptirirken ve sonrasinda bir süre çok kötü sizliyor. Soguk su içince falan dis sizlar ya onun kat kat mislini düsünün ve hemen geçmedigini hayal edin. Sizlama dedigime de bakmayin epey kötü bir agri. Adeta birden disinize çivi saplaniyor gibi oluyor. Doktora danisarak beyazlatma öncesinde agri kesici içmek faydali olabilir. Doktora mutlaka danisin çünkü o da ilaç aldiginizi bilmeden agri kesici igne yaparsa tehlikeli olabilir.
Bembeyaz neredeyse inci gibi dislerim oldu ama agiz kokusu hâlâ devam ediyor. Allah bu sikintilarimizi günahlarimiza kefaret saysin insallah. |
|
![]() |
|
Marsss
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Ocak-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 34 |
![]() ![]() ![]() |
Murat Hocam dis beyazlatmanin zarari var midir? Ilmine itibar ettigim nadir insanlardan birisiniz. Bu konuda görüsünüzü almak istedim
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Soru için tesekkür ederim. Sorunuzu bu basligin altina tasidim ki bu konuda önceden yazilanlari okuyunuz diye. Dis beyazlatmak derken karbamit (veya hidrojen) peroksit ile minenin renginin açilmasini konusuyoruz. Diger yöntemleri kast etmiyorum. Geçizi , zayif ve pahali bir beyazliktir. Ben olsam yaptirmam -M |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |