|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
kokuylasavasan
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05-Mart-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21-Temmuz-2014 Saat 12:00 |
Arkadaslar,
Daha önce kullandigim birkaç gargara vs. tarzi ürünle sikayetimi kontrol edebildigimi yazmistim. Bu ürünleri kullanan birkaç arkadasim benim gibi rahatlama hissederken, sikayeti bana yakin birkaç arkadasimin sikintilarinin devam ettigini gördüm. Bu forumda da bazi konularda bahsi geçen Ozena hastaligi ile ilgili biraz arastirma yaptim. Bu sikinti tekbasina veya diger mantar, bakteri rahatsizliklariyla birlikte koku sorunu olusturabiliyor. Kisaca burunun islevini yerine getirememe hastaligi diyebiliriz. Önerdigim tedavide birkaç arkadasim asamadigi rahatsizligini simdilik kontrol edebildigini söyledi. Fizyosol burun spreyini en az 2 saatte bir, Sinus Rinse tarzi nazal temizlik setiyle minimum günde 2 kez temizleme islemi yapildiginda burun kokusunda azalma veya tamamen yok olma gibi sonuçlar çikiyor. Ama bunun yaninda yinede agiz hijyeni ve gargaralarin kullanimini öneririm, ziya sorun tek tarafli olmayabilir. Sevgiler. |
|
![]() |
|
esinti
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Mayis-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
kardesim cok dogru bir noktaya deginmissin bende buna benzer bir yontemle kokuyu kontrol altina alabildim. daha cok bitkisel urunleri burun spreylerini icine dokup burnumu temizliyorum burnum temizleniyor fakat surekli yapmam gerekiyor fizyosolu ilk defa kullanacagim umarim etkisi daha uzun surer tavsiyelerin icin tesekkurler.bu arada fis fisi buruna doktukten sonra diger burun deligini bas parmakla kapatip burnu hafif yukari kaldirarak sumkurmek daha faydali oluyor ve rahatlikla hava yollarina yerlesen iltihap disari atiliyor.
|
|
![]() |
|
afaff
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 87 |
![]() ![]() ![]() |
fizyosol burun spreyine baktim da sadece sodyum klorür ve distile su dan olusuyor onun yerine kaynamis sogumus suya kaya tuzu koy evde bitmis bi burun spreyi varsa içine koy ayni etkiyi gösterir ztn :) |
|
![]() |
|
I feel it comin
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26-Aralik-2017 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar kronik ve inatçi agiz kokusunu 12-13 yildir yasiyorum çok küçükken burnum kirildi ve travma sonucu burun fonksiyonum iflas etti ardindan bir sürü üst solunum yolu hastaliklari, yüksek atesler vs. Ben sunu söylüyorum; tam saglikli çalisan ve yeterli bir burun nefes alisverisi. Buradaki bütün arkadaslarimin sorununu çözcektir. Lütfen bu noktada hemen ve arastirmadan, ucuza burun ameliyati yapmayin isi bilene vermek için biraz sabirli olun. Burun etleri yok mu o burun etleri onun da çözümü olmali. Ben burnum kapandi mi agiz kokusu ortaya çikan ve uzun bir süredir bu durumu tecrübe eden biriyim. yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
|
|
![]() |
|
Efem
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Kasim-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 48 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam ozena agiz kokusu yaparmi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
evet. Burun mukozasi kurursa agiz kokusuna katkisi olabilir . |
|
![]() |
|
Efem
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Kasim-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 48 |
![]() ![]() ![]() |
Sagol hocam Ve burun mukozasi kuru olunca post nasal drip yaparmi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
post nasal drip = geniz akintisi, genize sümük veya salgi olusmasi anlamina gelir Ozena'da bu pek olmaz. Olsaydi iyilesirdi. Olunca iyilesir. Olsun keske. |
|
![]() |
|
Efem
![]() ![]() ![]() |
Hocam son cümlenize tam anliyamadim?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Hizli yazinca anlam bütünlügünü saglayamamis olabilirim. Afedersiniz. Ozena hastalarinda geniz akintisi pek olmaz. Eger olsaydi ozena olmazdi. Ozena'da mukoza kurur. Burun kabuklanir, kurur, salgi azalir. Bu sebeple genizde akinti olmaz. Eger ozena vakasinda geniz akintisi varsa iyilesmenin isaretidir. Keske ozena vajasinda geniz akintisi olmaya baslasaydi. O zaman hasta iyilesmeye baslamis olurdu. |
|
![]() |
|
Efem
![]() ![]() ![]() |
Aaaah tmm anladim simdi.ama diyelim ozäna degilde tek kronik kuru burun(kokusus burun) budami geniz akintisi yapmaz?
|
|
![]() |
|
Marsss
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Ocak-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 34 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam ozenanin tedavisi var mi? Bende bu kuru burun derdinden muzdaribim. Sinüs rinse ve nazalnemle idare ediyorum. Bi adi oldugunu da bilmiyordum.
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bilmiyorum. |
|
![]() |
|
Efem
![]() ![]() ![]() |
Diloy seninle benim durum aynii.benimde sag burundan koku geliyo.bizimkisi kuruluk yüzünden hissetmesekte.
|
|
![]() |
|
Efem
![]() ![]() ![]() |
Diloyyy nerelerdesin durumun nasil
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |