Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyilestim
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Ben iyilestim
Mesaj icon Konu: Ve olay bitmistir... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   7 Sonraki >>
Yazar Mesaj
derdnz
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı derdnz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2015 Saat 20:49
Tesekkür ederim hocam bilgilendirdiginiz için.
Mehmet mesaj kutunu kontrol edebilir misin rica etsem,mesaj gönderilemiyor.
IP
lotears
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı lotears Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Ocak-2016 Saat 18:18
Mehmet tesekkür ederim.
karbonat ise yaradi, anlattigin sekilde kullaniyorum ve koku sorunum kalmadi.
Murat hocam, karbonat ile çözüm saglayabiliyor isek,tibbi olarak problemim ne olabilir. dislerimde ve agzimda sorun olmadigini doktorlar söyledi. kbb de sorun yok dedi, mide için endoskopi yaptirmadim ancak doktor sorun olmadigini düsündügünü söyledi.
sizce sorunum nedir ve nasil kalici çözüm saglayabilirim ?   
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Ocak-2016 Saat 21:23
Karbonat dedigimiz materyal sodyum bi karbonat oluyor, yanilmiyorsam Na(CO3)2 ile ifade ediliyor. Agiza girdiginde NaClO2 ye dönüsüyor. Dil üzerinde mevcut olan tip 1 kokuyu engelleyenin bu madde oldugunu düsünüyorum.
-M
IP
by_arda2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 27
Alıntı by_arda2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2016 Saat 00:34
Murat hocam ,Karbonatli suyu sürekli içmek herhangi bir saglik sorunu teskil edermi?
Mehmet bey özelden sordum ama burdan da sorayim; Karbonatli su hala ise yariyormu deneyelim mi?
Benimde tipik antibyotik ile geçen agiz/nefes kokum var (Kokunun nereden geldigini bilmiyorum belki ikisindede geliyor ve ben koku hissetmiyorum.)
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2016 Saat 08:28
Karbonatin içilmesini çok uygun görmüyorum fakat agizda tutulmasinin bir mahzuru oldugunu sanmiyorum.
-M
IP
by_arda2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı by_arda2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2016 Saat 13:24
Hocam uygun görmüyorumu biraz açabilirmiyiz. Yani ben en ufak saglik sorununa sebebiyet verecegini bilsem içmem. Bi tarafi yaparken baskasini bozmayalim.
Not:bakkaldan satin almayin ingiliz karbonati için diyor eksisozluk ahalisi.
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2016 Saat 14:58
Bende kullandim karbonati hemde uzun sure sadece kokunun karakterini deqistirdi .
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2016 Saat 21:35
Orjinalini yazan: by_arda2

Hocam uygun görmüyorumu biraz açabilirmiyiz. Yani ben en ufak saglik sorununa sebebiyet verecegini bilsem içmem. Bi tarafi yaparken baskasini bozmayalim.
Not:bakkaldan satin almayin ingiliz karbonati için diyor eksisozluk ahalisi.

Karbonat içilmesi sindirim kanalindaki asit dengesini degistirir. Bu konuyu forumda bir yerlerde detayli olarak dile getirdim. Yeniden ayni seyleri yazmamda fayda olmayabilir. Forumun arama seçeneklerini kullaniniz.

Ingiliz karbonati ile bakkal karbonati aynidir. Kilosu 12 (on iki) liradir

http://www.tipkimsan.com/catinfo.asp?src=sodyum+bikarbonat&Submit=Ara&cid=&brw=0

-M
IP
by_arda2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı by_arda2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2016 Saat 21:44
Demekki pahaliya almisim hiç gerek yokmus. 100gr ingiliz karbonatina 7.90 verdim.içinde 5 er gr'lik paketler var.
IP
Arayan
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ocak-2016 Saat 02:09
Ben kullandiqim surede etkisi les kokusu varken diski kokusuna donuyodu hepsi bu .Kokuda bi azalma olmadi sadece deqisti.Antibiyotikle biten koku bence o ilancin nerelere iyi geldiqini bilerek oraya yonelerek bulmada bir ip ucu olabilir
IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ocak-2016 Saat 19:26
Orjinalini yazan: Arayan

Ben kullandiqim surede etkisi les kokusu varken diski kokusuna donuyodu hepsi bu .Kokuda bi azalma olmadi sadece deqisti.Antibiyotikle biten koku bence o ilancin nerelere iyi geldiqini bilerek oraya yonelerek bulmada bir ip ucu bolabilir

bu karbonat olayi ne. suya karistirip içiyormusunuz ? birde ben denim
IP
acelya
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı acelya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Subat-2016 Saat 04:41
Arkadaslar merhaba son durumunuzu guncellermisiniz karbonat hakkinda?
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayis-2016 Saat 01:54
Evet bence de güncellense cok iyi olur. Ncort, lotears, by_arda2 vs. Lütfen bir cvp yazin okudugunuzda.
Bunu ben de deneyecegim. Ama korktugum tek konu, bunu icince bagirsagin ilk kisimlarinda asite ihziyaci olmasidir, yani sindirim icin. Sonraki pasajlarda alkali olmasi sorun degil. Korkum o ki, sindirimden sadece bakteriler sorumlu kalabilir..Bu da bir süre sonra bagirsaktan yayilan diski kokulu gazlara neden olabilir. Nefesle cikabilir. Vücudun dengesini bozup, sonra daha da kötü olmasindan korkuyorum. Diger yandan asit önleyici ilaclar kullanmak zorundayim zaman zaman. Bunlarin icinde Alüminyum dahi var. Bu haplar zararsiz mi diyorum kendime..Sonra o haplar da mide asitini kesiyor. Sanirim en önemli olan konu su: Mümküm olan EN DÜSÜK doz ile baslamak. Bu minimum dizu en az 2 hafta denemek. Eger hic fayda göstermiyorsa biraz yükselzmek..Ama Mehmetin yazdigi gibi yarim cay kasigini bir litrede gecmeyecek derecede. Cünkü faydasi varsa ömür boyu kullanacagiz, unutmamak gerekir. Her sey dozunda etkilidir, dozunu asiriya kacirdigimiz her sey zehire dönüsür.
Bu denemeyi sindirim basligi icine yazdigim tedavi sonrasinda uygulayacagim. Önce dis, antibiyotik ve probiyotik konusunu deneyecegim. Eger gecmezse bunu mutlaka ekleyecegim.
Arkadaslar biraz daha AKTIF olsak olmaz mi?
Herkes her basliga göz atip bir iki deneyimlere dair cümle yazsa, özellikle de KURTULAN ARKADASLAR! Bizi unutmayin lütfen... Yardim edin cözüm öneriyleriyle. Lütfen.
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayis-2016 Saat 12:09
Günde 1-2 bardak karbonatli su ile kokuyu baya bir baskilamistim. Günde 1 bardak içince koku yarina kadar engelleniyordu. Bazen bozuk beslenme artinca mesela; börek makarna vs. Kokuyu kesmek için karbonat miktari 2 katina çikiyordu. Genel saglik için günde yarim çay kasigi karbonat 350 CC lik bardaga koyup iciyorum. Bir kez bile hastalanmadim bu sene çok sükür.

Gelelim diger konulara; sabah kalkinca olusan kötü koku karbonatli su ile beraber daha farkli bir kötü kokuya dönüyor ama 30 dk içinde geçiyor.

Bir arkadas mide bagirsak iliskisini sormus. Mide ilaçlarinin hemen hemen hepsi karbonatlidir. Aslinda onlari icmektense karbonat içmek çok daha mantikli. Digerlerinin içinde bilimum kimyasal varken bunda yok ve genel saglik için çok iyi oldugu kanaatindeyim. Tabi zemzem suyu bile icsen dozaji asarsan catlarsin bilmem anlatabildim mi? :) probiyotik ile ilgili tecrübe mi ramazan evvelinde paylasacagim bu arada insallah haberiniz olsun
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayis-2016 Saat 13:14
Bir sorum var ayriyeten:
Sizde de karbonatli su bir süre sonra (mesela 1 saat) balikimsi bir tat aliyor mu? Resmen balik tadi aldim bir saat sonra ictigimde. Cok tuhaf. Normal mi?
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mayis-2016 Saat 19:15
Bilemiyorum yeni basladiysaniz günde 2-3 bardak için. 2-3 gün içinde anlarsiniz zaten ise yarayip yaramadigini
IP
by_arda2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı by_arda2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayis-2016 Saat 02:15
Bezginbetul karbonatli suyu kullandim. Uzun zaman once ama. Ben koku alamiyorum dolayisiyla ise yaradimi bilmiyorum. Zaten bosa icdim, murat hocaya muayene oldum ve timografi sonucuma gore tip2 belirtileri var. Raporumda burnumdan 10 kat fazla h2 gazi geliyor fakat o gazda kokusuz imis. Devlette dr gittim murat hocanin raporunu verdim cok sasirdi ve hosuna gitti. Tomografi sonucunuda doktor anlasin diye ilgili yeri boyamis vs ama dr burda pek bisey yapamayiz uni hastanesine sevk edelim dedi ve yarin 8 de orda olmam gerek ve saat gecenin 02.30 u hala uyuyamadim. :(

Diger arkadaslarim finallere caliaiyor biz dr dr geziyoruz...
IP
Clean
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 6
Alıntı Clean Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2016 Saat 01:56
Mehmet agiz kokusu hala yokmu, yada artma oldu mu ?
IP
Gemi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 35
Alıntı Gemi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Aralik-2016 Saat 21:38
Mehmet agiz kokun tamamen geçti mi ?
Bir de (agiz kokusunu yansitmasa da) bilek testi yaptiginda ne oluyor merak ediyorum:)
IP
kokusmus
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 3
Alıntı kokusmus Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2017 Saat 04:29
Konuyu hortlatmak gibi olmasin ama 6 sayfa boyunca pek çok yerde karmasaya yol açan meselenin asli sudur: Sodyum bikarbonat reflü hastalarina doktorun yazdigi gaviscon double action isimli ilacin etkin maddelerinden birisi. (Bunu marka vermek için yazmiyorum, bende bu ilaçtan var sisesi karsimda duruyor,muhakkak baska markalar da vardir. Doktora kalmis.) Mehmet'in zaten problemi belli: reflü.

BU ilacin prospektüsünden bir bölüm:
...Bu ilaç, iki antasit ve bir aljinat kombinasyonundan olusmaktadir. Ilacin etkisi tamamen fizikseldir.
GAVISCON double action, alindiktan sonra mide asidi ile etkilesime girer. Bu etkilesim sonucunda mide içinde hareket eden nötr pH'a sahip jel olusur. Bu sayede asitli mide içeriginin yemek borusuna kaçma (gastroözofageal reflü) sikligi azalir. Agir durumlarda bujel yemek borusuna (özofagus) geçerek mide içeriginin yemek borusuna temasini önler,mukozayi tahristen korur ve iyilesme baslar.
GAVISCON double action mide asidi ve safranin özofagusa dogru reflüsünden kaynaklanan agrilari, dogrudan dogruya reflüyü baski altina almak ve asidi azaltmak suretiyle ortadan kaldirir...

Yani karbonat bakteriye etki etmiyor, bakteriyle savasmiyor. Ancak bakteri olusabilecek/barindirabilecek yarali bölgenin iyilesmesi için zaman yaratiyor.Mehmet dedigi gibi bakterilerinin yasam alanini kurutmus oluyor.

Peki ya bizdeki bakterilerin fazla mide asidinin tahrisine bagli oldugu kesin mi ? Yani reflüden dolayi?
Bu kadar çok asit bogazimiza dogru gelse hissetmez miydik ?
En azindan midemizde yanma hissetmez miydik ? Aci su, gida artigi agzimiza gelmez miydi ?
Peki o zaman doktor neden bana hiç faydasini görmedigim bu reflü ilaçlarini yazdi? LES gevsekligiymis benimkisi. Iyi ama o zaman benim de rahatsizlik hissetmem gerekmez mi ? Yani kokuyu yukari kaçiran mide kapakçigim asidi nasil yemek boruma kaçirmaz ki? Yada eger kaçiriyorsa neden yemek borum yara olmaz neden agri sizi hissetmem ? Yoksa Reflü yok mu bende ? Aklimda sorular, agzimda koku, böyle böyle 20 li yaslarimin ikinci yarisina geldim. insanoglunun en yasanasi zamanlarindan bir gün daha böylece çöpe gitti.Yemin ediyorum yaslandim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2017 Saat 06:46
Orjinalini yazan: kokusmus

....makas....
Peki ya bizdeki bakterilerin fazla mide asidinin tahrisine bagli oldugu kesin mi ?

Bu noktada bir etkilesim var. Bakteri kolonizasyonu tahrise ve iltihaba sebep olur. Bir süre sonra olay ikinci yönde de gerçeklesmeye baslar. Yani iltihaplanan yüzey daha çok bakteri kolonizasyonuna sebep olur.

Bu kadar çok asit bogazimiza dogru gelse hissetmez miydik ?
En azindan midemizde yanma hissetmez miydik ? Aci su, gida artigi agzimiza gelmez miydi ?
Peki o zaman doktor neden bana hiç faydasini görmedigim bu reflü ilaçlarini yazdi? LES gevsekligiymis benimkisi. Iyi ama o zaman benim de rahatsizlik hissetmem gerekmez mi ? Yani kokuyu yukari kaçiran mide kapakçigim asidi nasil yemek boruma kaçirmaz ki? Yada eger kaçiriyorsa neden yemek borum yara olmaz neden agri sizi hissetmem ?

Çok isabetli sorgulama. Müsaadenizle dahil olacagim

Organizmanin hiç bir deligi sizdirmaz degildir. Vücuttaki bütün delikler hava (/sivi) kaçirir.

Saglikli insanlarin mide kapagi 1 dakika boyunca 0.6 veya 1.6 ml havayi yemek borusuna dogru kaçirir. Bu miktar oturur pozisyonda ve yemekten sonra artar.

Nerden gelir bu hava? 1 yudum su bile içsek 7-8 ml hava gereksiz yere nidemize girer. Her yutkunmada bir miktar hava yutariz. Ayrica sindirim kanalinin alt tabakalarindan yukari sizarak mideye ulasan bir miktar hava da bulunur. Yukari sizan bunlardir. Eger mide içerigi kokmuyorsa reflu agiz kokusu yapmaz. <- önemli

Mide kapagindan yukariya sivi sizarsa yer çekimini yenmek zorundadir. Hiç bir sikayet vermeden 3-5 cm den yukari geçmesi, hiç bir sikayet vermeden bogaza, burun içine ve orta kulaga girmesi bir senaryo veya bir fantaziden ibaret olabilir. Böyle fantazilere rastlamak mümkündür. Mide asiti her gün orta kulaga kaçiyor diyen bir ekol var. Bazi bilim insanlari ise mide asidinin her gün bogaza ve dile geldigini iddia ediyor.

Havanin kaçtigi kapaktan elbette bir miktar sivi da yemek borusuna dogru kaçiyor olmalidir. Yeterince keskin bir asit ise, özefagus terminali erozyonlu ise, asitin temas süresi uzun ise, mukozanin tamir kabiliyeti de yok ise bu durum mide yanmasi sikayeti verir. Aksi halde reflu hiç belirti vermeyebilir.

Özet olarak:
Mideden yukariya bir miktar gaz ve sivi gegirmeden ve istemsiz olarak sizabilir. Ancak bu durum fizyolojik sinirlarda ise sikayet vermez. Mide içerigi kokmuyorsa agiz kokusu yapmaz.
-M
IP
pharmacy
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 25
Alıntı pharmacy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2017 Saat 09:22
Hocam peki mide içerigi neden kokar ? Yani egerki böyle bi sorun varsa bizlerde diger insanlara göre ters giden olay nedir? Zira pekcok reflü hastasi var fakat agiz kokulari yok
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2017 Saat 10:06
Orjinalini yazan: pharmacy

Hocam peki mide içerigi neden kokar ? Yani egerki böyle bi sorun varsa bizlerde diger insanlara göre ters giden olay nedir? Zira pekcok reflü hastasi var fakat agiz kokulari yok

Hah.
Iste dogru soru bu.
Mide içerigi neden kokar?

Sindirim enzim eksikligi sebebi ile bagirsakta sindirilmeden kalan besin maddeleri bakteriler tarafindan kokusturulup bagirsakta biriken gazlar kapaklardan tersine geçisler yapabilir ve mide boslugunda birikebilir. Veya mide öz sivisinda kükürt birikebildigi de söyleniyor. Üstelik az-buz degil 8 ppm kükürt biriktigini söyleyen bir yazar var. Yanilmiyorsam Wu isminde bir Kore'li idi. Hatta o kadar ileri gitmis ki, erozif gastrit teshisi agiz kokusu ölçerek konulmalidir diyecek kadar isi ileri götürmüstü. Bu gün meslektaslarim arasinda bunu abartanlar vardir. Gerek konu hakkinda az bilgi sahibi olmalari veya gereksa para/prestij hirslari sebebi ile olayi agiz kokusu degil, sanki mide-kokusu gibi göstermeye çalisanlarimiz vardir. Aldanmamak gerekir.

Kendi tespitim ve genel kanaat sudur:
Mideden sizinti seklinde agiza yükselen (Tip 3) agiz kokusu fevkalade nadirdir. O kadar nadir rastlanir ki, yok kadar azdir. Varsa, gizli degildir. Kendini apaçik belli edecek siddet ve özgünlükte mide sikayetleri ile kivrandirarak ortaya çikar zaten.
-M
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 527
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2017 Saat 10:17
benim kardesimde ciddi reflü var agzina eksi aci su geliyor mesela sabahlari kalktiginda les gibi o koku geliyor ama biraz agzini yikiyip birseyler yedikten sonra geçiyor reflü böyle koku yapiyor sanirim sürekli düzenli sekilde eger rahatsizligi devam ediyorsa kisinin kokusuda devam eder diye düsünüyorum onlarda çok ileri boyutta olanlardir
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
Mehmet
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2017 Saat 10:47
Reflü acaba geniz akintisi yapar mi? Seffaf koyu kivamli akintinin bir sebebi de bu olabilir. Öte yandan mide asidinin fazlaligindan ziyade, azligini reflü problemi ile iliskilendiren doktorlar da var.
IP
pharmacy
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 25
Alıntı pharmacy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2017 Saat 12:38
Hocam, makaleyi aradim ama bulamadim. Peki sindirim enzimi takviyesi bu kisilerde tedaviyi sagliyor mu?
IP
bazenhissediyor
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 527
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2017 Saat 14:26
geniz akintisi ile reflüyü nasil bagladiniz bilemiyorum ama , sinüzit akciger ve burundan kaynaklanan rahatsizliklarin balgam olusturdugunu düsünüyor ve biliyorum
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..      
IP
pardon
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 4
Alıntı pardon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2017 Saat 16:32
selam karbonat olayini ben de denemeye basliycam yakin zamanda endoskopi yaptirdim yine bazi migde ilaçlari verdiler ama sonuç pek farkli degil. kronik yorgunluk var mi diye sormussunuz bende var. hatta bunu söyle fark ettim dahiliye doktoruna agiz kurulugum oldugu söyledim doktor beni fizik tedaviye yönlendirdi ordan bana eklem iltihabiniz olabilir dediler ve bi ilaç verdiler bu ilaçtan sonra bende yorgunluk agiz kokusu ve kuruluguyla ilgili asiri gelisme oldu eskisi gibi iletisim kurabilmeye filan basladim ama hapin asiri yan etkisi vardi ve gerekli testler yapilmadan verildigini duyan baska bi doktor birakmami tavsiye etti. birakinca ayni. simdi bu testleri yaptiricam haftaya. ama yorgunlugu ve agiz kurulugu olan kisiler bence mutlaka bunu da göz önünde bulundursun çünki dilimdeki pas vs. ilk defa tamamen geçmisti.
IP
kokusmus
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı kokusmus Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2017 Saat 16:58
Orjinalini yazan: aydinmur

Özet olarak:
Mideden yukariya bir miktar gaz ve sivi gegirmeden ve istemsiz olarak sizabilir. Ancak bu durum fizyolojik sinirlarda ise sikayet vermez. Mide içerigi kokmuyorsa agiz kokusu yapmaz.
-M

Peki Hocam "Kronik Superfisyal Gastritis mide, endoskopik biyopsi" tanisi için de ayni sekilde düsünebilir miyiz ? Yani bu durumun olusmasi için de fizyolojik sinirlarin üzerinde bir asidik ortam gerekmiyor mu ? Dolayisiyla yine reflü'de oldugu gibi yakinmalar olmasi gerekmez miydi ?

Belki saçmaliyorum bilmiyorum, ben de digerleri gibi sadece sebebi bulmak istiyorum. Ama hiç kimse tam bir sey söylemezken hatta "bos ver olur öyle" diyen doktorlar bile çikarken hiç kolay olmuyor sebebi bulmak. Sonra da eve dönüp bir günümüzü daha defnediyoruz.

Bu sebepten, burada yaptiginiz sey için minnetarim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Haziran-2017 Saat 16:14
Orjinalini yazan: kokusmus

Peki Hocam "Kronik Superfisyal Gastritis mide, endoskopik biyopsi" tanisi için de ayni sekilde düsünebilir miyiz ? Yani bu durumun olusmasi için de fizyolojik sinirlarin üzerinde bir asidik ortam gerekmiyor mu ? Dolayisiyla yine reflü'de oldugu gibi yakinmalar olmasi gerekmez miydi ?

Superficial kelimesi yüzeyel anlamina gelir. Yüzeyel gastriy her hangi saglikli bireyin saglikli olan mide mukozasinda geçici dönemler için ortaya çikip kendiliginde kaybolabilri. Ne önemli bir hastaliktir ne de belirti vermek zorundadir.
-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Haziran-2017 Saat 16:27
Orjinalini yazan: pharmacy

Hocam, makaleyi aradim ama bulamadim. Peki sindirim enzimi takviyesi bu kisilerde tedaviyi sagliyor mu?

Her iki makalenin orjinalini buradan alip okuyabilirsiniz.

http://agizkokusu.org/arsiv/!hpylor2.pdf

http://agizkokusu.org/arsiv/!hpylor4.pdf

Sindirim enzim takviyesinin bu vakalardaki etkisi üzerine her hangi bir bilgim yok
-M

Düzenleyen aydinmur - 14-Haziran-2017 Saat 16:28
IP
kokusmus
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı kokusmus Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Haziran-2017 Saat 19:05
1-Mide içeriginin kokmasindan ve bakterilerden bahsettiginiz yaziyi söyle bitirdiniz:
Orjinalini yazan: aydinmur

Kendi tespitim ve genel kanaat sudur:
Mideden sizinti seklinde agiza yükselen (Tip 3) agiz kokusu fevkalade nadirdir. O kadar nadir rastlanir ki, yok kadar azdir. Varsa, gizli degildir. Kendini apaçik belli edecek siddet ve özgünlükte mide sikayetleri ile kivrandirarak ortaya çikar zaten.

Evet, H.pylor'im var ama kokunun kaynagi bu olsaydi bu referansa göre bir sekilde hissetmem gerekirdi.(Kokudan okudugumu anlama yetimi de kaybetmediysem!)
Ek olarak ilk 2' sinin yaptigi gibi mide ilaçlari(helipak dahil) yazmak yerine, 3. gittigim doktor "sende mide problemi olsaydi odaya girdiginden beri biz bunu hissederdik" demisti.
2- H.pylorim var ama sadece normal durum olarak degerlendirdiginiz "Kronik Superfisyal Gastritis"im var.Muhtemelen suan yok. Onun da sebebini tahmin edebiliyorum.

O halde mide kaynakli koku olmadigina hüküm verebilir miyim? Daha kurcalamam gereken kemik egriligim, bademciklerden ara ara çikardigim az da olsa beyaz seyler(tas degiller yumusak ve dokununca dagiliyorlar) ve gömülü 2 yirmilik disim var. Önce mideye baktirdigimi düsünmeyin sakin zira ben de herkes gibi dis > kbb > dahiliye güzergahini takip ettim.
IP
majeste3553
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
Alıntı majeste3553 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Haziran-2017 Saat 19:09
hocam bendede reflü var ama , afedersiniz gegirdigimde koku falan yok aksine yemegin kendi kokusu geliyor.

Bu da bana bunu düsündürüyor eger koku mideden dolayi ise gegirdigim esnada sürekli duydugum kötü kokuyu yine duyardim.

Sizce de öyle olmasi gerekmez mi hocam ?

ve hocam tip-5 hastasi olanlarda kokuyu karsidaki kisi alir mi ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2017 Saat 07:41
Orjinalini yazan: majeste3553

hocam bendede reflü var ama , afedersiniz gegirdigimde koku falan yok aksine yemegin kendi kokusu geliyor.Bu da bana bunu düsündürüyor eger koku mideden dolayi ise gegirdigim esnada sürekli duydugum kötü kokuyu yine duyardim.

Evet evet.
Tip 3 agiz kokusu hepsi degilse bile gegirmelerin bazilarinda bireyin kendisinin de hissedebilecegi kötü koku ortaya çikar. Tip 3 agiz kokusu fevkalade nadirdir.

Eger Tip 3 agiz kokusu varsa birey zaten bunu bilir. Siddetli ve hiç kesilmeyen mide agrisi, yutkunma, gegirme, kusma sikayetleri vardir. Yutkunamaz, yedigini sindiremez, kusar, açlikta mide yanmasi, toplukta siddetli sancisi olur. Agiz kokusunu düsünecek vakti bile olmaz. Agiz kokusu ikinci hatta üçüncü siradaki sikayetidir. Zaten bu hastalar agiz kokusu için gelmezler. Baska sey için doktora giderler.

ve hocam tip-5 hastasi olanlarda kokuyu karsidaki kisi alir mi ?

Hayir almaz.
Birey karsisindakinin kokuyu aldigini zanneder. Çok belirleyici degildir ama, kisa bir ip ucu olarak söylüyorum: kendisi elini agzina kapatiyorsa fobik, baskalarinin elini agzina kapattigini söylüyorsa imajiner kategorisine girer.

Suraya göz atmak isteyebilirsiniz

http://www.agizkokusu.org/psikolojik-agiz-kokusu.html

-M
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2017 Saat 22:39

Sevgili Arkadaslar,  

benim size tavsiyem, asagidaki deneyimlerimin sonucu olan seyler.
Marka ismi kullandigim icin umarim Murat Hocam bu yazimi silmez. Bu linkteki ürünler sadece bir örnek. Muhtemelen Türkiye'de aynilari veya benzerleri vardir. Sadece kiyaslayabileceginiz bir örneknolmasi acisindan yolluyorum.

Benim simdiye dek deneyimledigim tüm olasiliklardan vardigim sonucu kisaca aktarmak istiyorum. Öncelikle belirtmek isterim ki, bir TMAU testi yaptirmadim, sadece kendi deneyimlerimden neyin kokuyu arttirip, neyin azalttigini anladim.  
Ayrica bu yazdiklarimi, benimle ayni yahut benzer deneyimler yapan kisilere tavsiye ediyorum. Hepinize yarayacak diye bir sey yok. Benim durumuma benzeyen kisiler deneyebilir.  
Hepimizin koku nedeni ayni degil elbette.  

Kisaca yaptiklarim:  
1. Kolin degeri düsük gidalari tüketiyorum. Kolin degeri yüksek yiyecekleri tükettigimde kokunun tavan yaptigini gördüm. Hepten Kolinden uzak durmak yanlis yine de, cünkü basta beynimiz olmak üzere, vücüdumuza aslinda yararli bir maddedir Kolin. Bu yüzden kimseyle görüsmeyeceginiz bir günden önceki aksam yiyebilirsiniz. Kokunun artisi o aksam baslar ve ertesi iki gün sürer.  
Hic dokunmadigim yiyecek ve icecekler:  
Yumurta, cikolata, kakao, kahve (!) tavuk eti, kirmizi et, salam, lahana, brokoli, ispanak.  
Burada bir liste. Bu listedeki gida isimlerini google ceviri programina yazip, neyin ne oldugunu anlayabilirsiniz. Sag taraftaki rakamlar Kolin degerlerini yansitiyor.  
http://www.vitalstoff-lexikon.de/Weitere-Vitalstoffe/-Phosphatidyl-Cholin/Lebensmittel.html  

2. Probiyotik 
Önce 4 hafta boyunca Inulin içeren bir Probiyotik kullanin. 
Inulin dogal olarak almanca ismi Chicoree olan sebzede bulunur. Türkce cevirisinde Hindiba diye adlandirildi, ama görselde marul türü bir sey cikiyor.  
Benim bahsettigim sebzenin ismi galiba beyaz Hindiba. Kücük, el kadar, lahanaya benzeyen bir sebze. Bu sebzenin sezonu Ekim ayinda baslar ve Mart'a kadar sürer. Su an sezonu olmadigi icin Inulin iceren bir Probiyotik sectim. Soguk axlarda bu sebzeyi mutlaka tüketin. 
Nedeni, aldiginiz "iyi" bakteriler icin ideal bir ortam saglar. Bagirsaga cok yararlidir ve Probiyotigin daha etkili olmasini saglar.  
4 haftadan sonra yüksek dozda bir Probiotigi ekleyin. 
Gerci su da var, Probiyotik ne kadar güclü olursa olsun, bagirsakta barinan bakteri sayisinin ancak cok cok kücük bir miktarina tabül eder. Bu yüzden hem yüksek dozlu bir probiyotik olmasi hem de uzun süre kullanilmasi gerek. 
Lakin biraktiginizda bagirsaginiz belki de bir kac hafta ya da ay icinde yine ayni hale gelecektir. Bu yüzden alti ila dokuz ay boyunca yüksek dozda alip, ardindan da düsük dozda birakmamak üzere devam ettirmeli.  
Benim sectigim ürünler bunlar:  
1.  
https://www.myfairtrade.com/de-de/themen/darm/probiotika/combi-flora-probiotika.html  

2.  
https://m.shop-apotheke.com/arzneimittel/6798312/darmflora-plus-select.htm?gclid=CJaPl-r_vdQCFUKVGwodWOMONw&expa=gglpa&adword=google-producta/{campainid}/35914977500/&ef_id=WUF4LgAAAIYnQVSR:20170614184751:s

Ilkinde Inulin ve yaklasik 4 milyar Bifido ve Lakto türü bakteriler mevcut. Bundan sabah iki tane aliyorum.  
Ikincisinde ise hap basi 12 Milyar Bifido ve Lakto bakteriler ve ayriyeten B vitaminleri var. Ayrica B vitamini almiyorum. Öglen ve aksam ikiser adet aliyorum.  
Yani bundan dört, digerinden 2 tane.  

Ayrica yaptiklarim sunlar:  
Bende asiri ter kokusu/Vücut kokusu da oldugu icin, asit orani düsük dus jeli/sabun kullaniyorum. PH degeri düsük olan, 6'nin altinda yani. 
Bu ayrica vücut kokusunu dengeliyor.  

Bunu disinda kilolu olanlara tavsiyem:  
Mutlaka kilo verin! Günde en fazla iki defa yemek yiyin. Tika basa yemeyin. Yürüyüs yapin. Hücrelerinize, kaniniza oksijen girmesini saglayin. Yürürken derin derin nefes alip verin.  
Sinuz rinse kit kullanin. 
Icine tuz ve karbonat karistirin. Iki defa burnunuzdan cekin.  
Ve en önemlisi: Günde 3 litre suyun altina inmeyin. Kahveye asla dokunmayin. Sabahlari uyanir uyanmaz üc bardak ilik su icin. Gün boyu devam edin. Suyun soguk olmamasina özen gösterin. Isteyen rezene, papatya veya yesil cay da ekleyebilir.  
Yemeklerinizde beyaz ekmek(!!!), tatlilar, kizartilmis patatez türü seyler eklemeyin. Yontulmus pirinc kullanin (kabuksuz). Salata ve sebze oranini yüksek tutun. Iyi yaglar tüketin, mesela zeytin yagi. Kilo verirken aman ha yagi eksik etmeyin, ters etki yapar. Margarinden uzak durun.  
Seker yemeyin. Meyve yiyin, ama en en en cok elma elma tüketin meyvelerin icinden. Midenize ve bagirsaginiza cok faydali. Cok tatli elma türlerini tercig etmeyin. Hafif eksimsi olanlar en uygun olanlaridir. Fruktoz orani yüksek olan meyveleri az tüketin. Salatinza zeytin yaginin yaninda limon ve sirke de katin.  
Tatli sakizlar cignemeyin. 
Dileyen ayrica sindirim enzimleri de kullanabilir. Onlari da ekleyecegim. Henüz denemedigim icin bir tavsiyede bulunmuyorum. 
Ayrica VitD degerinizi kanda belirleyin. 
Bende kronik olarak düsük. VitD3 aliyorum. Bunun disinda günde ini defa 400lük Magnezyum hapi, 150lilik VitC ve aklima geldikce cinko hapi. Bunun agizda emileni var. Iki günde bir tane alirsaniz yeterli. Haftada bir/iki defa da yesil bitkileri miksere atiyorum suyla. Cok yararli. Mesela maydanoz, roka vs. Bir su bardagi kadar icin. 

Simdilik bu kadar. Bunu 6 ay yapmadan kimse "bende etkisi olmuyor" demesin. Bende de uzun sürdü..ama simdi oldukca rahatim. 
IP
BezginBetül
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2017 Saat 23:03
Bir düzeltme:PH degeri konusunu hep karistiriyorum.
Kullandiginiz sabunun/dus jelinin PH degeri 5.5 ile 6.5 arasi olmali.
Bir de unuttugum bir sey daha var. Imkani olan klorofil hapi da kullanabilir.
Icinde iyot oldugu icin ve romatizmal hastaliklari olan insanlara tavsiye edilmedigi icin ben kullanmiyorum. Guatir rahatsizligimdan dolayi iyot iceren gidalari tüketmem yasak.
Yani sizde bu konularla ilgili bir sorun yoksa, bu hapin da tavsiye edildigini cokca okudum (vücut ve agiz kokusuna karsi).
IP
majeste3553
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı majeste3553 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2017 Saat 10:54
hocam merhaba

ben bi konu hakkinda daha sizden yorumlarinizi bekliyorum.

bendeki koku agiz hijyeni degil , mideden , reflüden kaynakli degil üstüne üstün bende reflü belirtileri yok denecek kadar az var sadece kalbimin alt tarafi siskin bu yasima kadar agzima aci su geldigini hatirlamayirum bile bu yüzden reflüden kaynakli oldugunu düsünmüyorum , kbb bölümlerine gittim burnumda birsey oldugunu söylüyorum onlar rahatsiz edici bir durum yok yani bizlik bir durumda degil dediler , bu sefer agiz kuruluguna taktim kafayi agiz kurulugunu arastirinca bi kaç belirtisi var bende dil agrim var sürekli kök kisminda , kitap okuyunca , konusunca dudaklarim kup kuru oluyor , agzimin içi yapis yapis , dislerimi firçalarken o macunun kokusu dilimde kaliyor 2-3 metreye kadar macunun degisik bir kokuyla karsidakini rahatsiz ediyor. , bir sey yesem yemesem hiç kesilmeyen kötü tat var agzimda , misvak kullandigim zamanlarda bile o misvagin kokusu igrençlesiyor.

ve size kendime çektirdigim eziyetleri anlatmak istiyorum.

2 sene first meyve aromali sakiz tükettim 2 sene sonunda artik onun etki etmedgini fark edip

2 sene olips seker tükettim 1 sene hep portakal , 1 sene de nane aromalisini kullandim bunlarda 2 sene sonunda artik etkisini göstermemeye basladi ve daha igrenç bir kokuya sebep olduklarindan

Misbon kahve aromali sekerler vardi onlarida yaklask 1 sene falan kullandim onlarda ayni sekil sonradan rahatsiz edici koku yaymaya baslayinca

2 3 ay bol tuzlu çekirdekler vardi onlari sürekli cebimde tasirdim onlarda kesiyordu kokuyu ama 2 3 ay sonunda oda baya bi kötü yaymaya baslayinca

1-2 boyunca falim meyve aromali sakizlar kullanmaya basladim artik meyve aromali falim sakizlarda daha igrenç bir tat koku olusturdgundan 2 sene boyunca damla aromali sakiz kullandim ve artik oda etki etmiyor aksine digerleri gibi kötü tat ortaya çikiyor.

abaritisiz bunlari bu kadar süre hep kullandim

acaba agizdaki yapiskanligin sebebi bunlar mi ?
tükürük bezlerime bir zarar vermisler midir ?

ve oruçluyken tükürük testi mümkün müdür hocam
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2017 Saat 14:01
majeste3553:
- Tükrük testi nedir ben bilmiyorum. Suya tükür, batrsa bilmemne, batmazsa bilmemne seklinde uydurulan bir hurafe var. Eger tükrük testi derken bunu kast ediyorsaniz, bu test oruçlu iken de oruçsuz iken de hiç bir seyi göstermez.

- Hijyenik tertemiz dis firçalari dururken mikrop yuvasi haline dönüsebilen Misvak kullanmayiniz. Banat orta sert compact dis firçasi ucuz ve kalitelidir. Yumusak firçalardan uzak durunuz.

- Aromali seker ve sakizlar tükrük bezlerine her hangi bir zarar veremezler.

-M
IP
majeste3553
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı majeste3553 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2017 Saat 14:54
PEKI HOCAM ÇOK SAGOLUN

TÜKÜRÜK TESTI DEDIGIM BIR DIS HEKIMI BIR KBB DOKTORUNA GIT ONLAR YAPIYOR DEDI TÜKÜRÜGÜN %KAÇ OLDUGUNA GÖRE AGIZ KURULUGU VARMI YOKMU DIYE TESHIS GETIRMESI IÇIN BIR YÖNTEMMIS

VE

SIGNAL ÇINKOLU MACUN VE ÇINKOLU GARGARSINI KULLANIYORUM ÇINKOLU OLDUGUNDAN DOLAYI ÖMÜR BOYU ARALIKSIZ GÜNDE 2 DEFA KULANILMASINDA BIR SAKINCA VARMIDIR ?

IP
ahmetmehmet1
Kidemli Üye
Kidemli Üye
Simge

Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Haziran-2017 Saat 00:41
bütçesi olmayanlar için 33 euro iyi para çünkü her ay birde.

http://urun.n11.com/saglik-destek-urunleri/probien-probiyotik-prebiyotik-sinbiyotik-en-genis-icerik-P131052764

probien var. 5 milyar bakteri var. sabah aksam 10 milyar eder. tabi ben günde 1 tane aliyorum. her seyin fazlasi zarar. düzenli kullandimi zaten bagirsak eski haline geliyor.

@majeste3553

agiz kurulugun en önemli seyi. sekerdir. sen sürekli sekerli sakiz olips filan yedi isen seker tükürügü kurutuyor agiz kurulugu yapiyor. git saglik ocaga seker testi yaptir agiz kokusuda yapar.

yine kbb git ( farkli bir doktora iyi anlayan ) burun eti varsa, burun egriligi oda agiz kurulugu yapiyor.

yine 2-3 litre günde su içmiyorsan oda yapar. tabi tahminim burun yada seker yüzündendir.
IP
<< Önceki Sayfa   7 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu