|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bunlari biliyor muydunuz? | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24-Mayis-2016 Saat 13:48 |
![]() ![]() Hasta nefes örnegi veriyor, gazlar seçiliyor, ölçülüyor ve ekrana çiziliyor. Iste bu is bu kadar. -M |
|
![]() |
|
mmkk
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Aralik-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 146 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam tamm da sonuc olarak agizkokusunun nereden kaynaklandigini cozebiliomuyuz bu sustem sayesinde
|
|
![]() |
|
Cekince
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31-Mart-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 33 |
![]() ![]() ![]() |
Bu nerede yapiliyor
|
|
Biktim
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2404 |
![]() ![]() ![]() |
Gazin veya kokunun sebebini tespit etmez.
Bu cihaz gazin cinsini ve konsantrasyonunu fevkalade net ve kesin tespit edebiliyor. Ülkemizde bulundugunu zannetmiyorum. Üretici http://www.syft.com/ -M |
|
![]() |
|
mmkk
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Aralik-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 146 |
![]() ![]() ![]() |
Bu sistem bizim ulkeye 10 yil sonra belllllkii....... ne yazik
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Ben pazarlik halindeyim.
Alinca ne yapacaksin diye soruyorlar. hesap veriyoruz. Uygun kullanilmayacaksa parasini ödesen bile satmiyor adamlar. Resimde görünmüyor ama cihazin arkasinda H3O gazi tanki var. Cihaz çalisirken sürekli olarak H3O gazi harciyor. Selected Ion Flow Tube Mass Spectrophotometry kelimelerinin bas harflerini birlestirince cihazin ismi ortaya çikiyor = SIFT-MS cihazi. Bu gazlardan birisinin basinçli tanklar içinde bulunmasi gerekiyor. H3O, NO, O2, O, O2-, OH, NO2, NO3 Ben ucuz olsun diye O2 gazi teklif ettim ama kükürtlü agiz kokusu gazlari için H3O tüpü satin alacaksiniz dediler. Ben Türkiye'de H3O gazini temin edemem. Tüp her bosaldiginda yurt disindan doldurmam gerekir. En yakin dolum merkezi Çekoslavakya Prag'taymis. Henüz fiyat konusmaya sira gelmedi. Ruhumu satsam bu cihazi alamam heralde. Ayrica alsam ne fark eder, teshis anlamina gelmiyor, sadece daha fazla detay yakalamis oluyoruz. Tip4 leri erken yakalamis oluyoruz, yüksek kolesterol, astim, tüberküloz, vs yakalanir belki. Dur bakalim konusma ilerlesin fiyatini bi duyalim. -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Anladigim kadariyla teshis söyle oluyor: Nefesteki gazlar ölçülüyor. Nefeste olmamasi gereken veya olmasi gerekenden fazla bulunan gazlar tespit ediliyor. Bu gazi üretebilecek organlar, hastaliklar üç asagi bes yukari belli.
Gazin türüne ve olusabilecegi yere göre tip1/2/3/4 teshisi konuyor. Asil sikinti bundan sonra basliyor. Diger branslar bu teshisi pek umursamayabilir. Empati gücü yüksek, anlayisli, yenilige açik bir doktor bulmak gerekiyor. En iyisi bu cihazin Türkiye'ye gelmesini beklemeden altin günü gibi bir sey yapip her ay birini o ülkeye göndermek. |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
BÜTÜN halitometreler, yukaridaki üstün özellikli, hassas ve profesyonel SIFT-MS cihazi da dahil olmak üzere teshis etmezler. 3 sekilde kullanilirlar:
1- Dogrulamak 2- Izlemek 3- Karsilastirmak Dikkat edin teshis yok. Sadece kokulu gazin yerini bulursunuz. Kokulu gazin geldigi yeri bulmak hastaligin sebebini bulmak degildir. Yani hiç bir halitometre tehis etmez. Bunun anlami sudur: Agiz kokusu ölçülerek teshis edilmez. Kural çok basit: Birey var diyorsa vardir. Agri gibi düsünün. Bir insan kolum agriyor diyorsa agriyordur. Gel bakalim senin agrini ölçelim bakalim gerçekten agriyor mu diyemezsiniz, ölçemezsiniz. Bas dönmesi gibi düsünün. Birey bende bas dönmesi var diyorsa vardir. Gel bakalim senin basin kaç derece dönüyor diyemezsiniz, ölçemezsiniz. Agiz kokusu var diyorsa vardir. Hekimin görevi yerini (ve yapabiliyorsa sebebini) bulmak ve gidermektir. -M |
|
![]() |
|
BezginBetül
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 122 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam demissiniz ki:
"...yüksek kolesterol, astim, tüberküloz, vs yakalanir belki." Peki fiyat acisindan bakilirsa, bu alanlarda teshis ihtiyaci duyan hekimlerle bir baglanti kurulsa Adana ve cevresindeki illerde, belki bu hekimlerin de katkisiyla o para toplanir ve siz haftanin belirli günleri kendi hastalarinizi, diger günlerde de disaridan o hekimler tarafindan yollanilan hastalarin teshislerini yapabilirsiniz. Gelen kisiler ise hem kendi hekimlerinin bu özel ve TR'de tek olan teshis tipini sunabildikleri icin memnun olur ve o sevk eden hekimin de bundan bir avantaji olur. Mesela bu teshis yolunu özel faturalandirabilir. Tüm ekonomik imkani saglam hastalar o hekime gider. Yani arguman olarak bunlar sunulabilir. Bir sekilde bu aletin Ülkede olmasini saglayalim. Bize düsen bir kismi varsa biz de yardim edelim. Fiyati neymis, cok merak ediyorum. Hocam bize de asagi yukari fiyatini bildirin. Tesekkürler |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Ancak bir çek ap merkezinde sizin söylediginiz anlamda kullanilabilir. Çünkü Nefes testi teshis koydurmaz. Ancak tarama testi olarak yapilabilir.
NO gazi bulursunuz astim, isopren bulurusaniz yüksek kolesterol ararsiniz, butandiol bulurusanizz tbc ararsiniz. Sizeofreni ve kalp hastaligi bile isaret edilebilir. Nefes gazlari teshis degil tarama testi olabilir. 2 ay sonra H3O gazi biteince ne olacak? Çekoslavakya'ya doluma mi yollayacagiz? Fiyatini söylemediler henüz. -M |
|
![]() |
|
izmir35
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16-Agustos-2019 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
Hocam üzerinden de yaklasik 5 sene geçmis ama bu cihaz ile ilgili bir gelisme var mi acaba ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Yeni modelleri çikti. 2-3 ayda bir defa vebiner ile soru cevap cihaz tanitiyorlar. Buna yakin bir cihaz daha gelistirildi https://graywolfsensing.com/wp-content/pdf/GrayWolfAdvancedSenseBE.pdf Bu ve buna benzer çoklu gaz detektörleri duruken halimeter veya oral (smart) chroma aciz kaliyor. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |