Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyileştim
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Ben iyileştim
Mesaj icon Konu: benim sorunum kısmi olarak geçti Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanp
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-Mayıs-2013
Konum: Gaziantep
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 6
Alıntı osmanp Cevaplabullet Konu: benim sorunum kısmi olarak geçti
    Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2013 Saat 02:04
merhaba arkadaşlar , elimden geldiğince benim sorunumu aktarmaya çalışacağım benimle aynı durumda olan arkadaşların yararlanması için.

öncelik hiç doktora falan gitmedim söyleyeceklerim de yanlışlık olabilir buradaki hekim arkadaşlar yanlışlarımı düzeltirler diye umuyorum.

ben kokumda bir çok şeyden süpheleniyordum.Hepsini internetten araştırdım ve bunlar üzerine önerilenleri yaptım.

1. süphem mideden geliyor.

sabah kalktıgımda aşırı yanma hissi ve ağzımda çok kötü bir koku oluyordu ağız kuruluguyla beraber.Burnum sertleşmiş mukusla dolu oluyor ve genelde kıtalı oluyordu.


bununlar için şunları yaptım , nedenlerini yazmayacağım internete edindiğim bilgiler bunlar.

    - günlük içtiğim su miktarını baya arttırdım.Önceden 1 lt içiyorsam bunu 3e falan çıkardım.

    - Her gün yatmadan önce burnumu tuzlu su ile temizledim

    - hayatımda hiç bir zaman yastık kullanmadım biraz zor oldu ama yastık kullanmaya başladım.

2. olarak süphelendigim sey geniz akıntısı oldu , boğazımdaki olaylara bakarsan yutkunmada zorluk , sürekli boğazda bir şey olma hissi gibi seyler beni bunu düsündürmeye itti.Araştırmalarıma göre vucüttaki sıvı eksikliğinden olabiliyormus.

bunun için üstte belirttiğim gibi sıvı miktarımı arttırdım ve sıcak bikti çayları tükettim ( yeşil çay , melisa çayı ve ismini bilmedigim bir kac cay daha var karısık tükettim bunları. )

3. süphelendigim sey dildeki pas tabakasıydı.Hatta en süphelendigim diye bilirim cunku dilimdeki o tabakayı dıs fırcasıyla falan temızlıyordum ve fırca cok pis kokuyordu.hatta dilimi dısarı cıkıyordum hava degdıgı anda inanılmaz derecede kotu bır kokuyu burnumdan alabılıyordum.

bunun için dilimi düzenli olarak fırcaladım ve temizlemeye calıstım ama çok fazla yararı olmadı o tabaka halen var ama kokunun nedeni o degilmis merak etmeyin.Ayrıca o tabaka fazla su tukettiginizde azalıyor yani o pas tabakası yogun olanlar gunluk aldıgı su mıktarı az olabilir cünkü benim de öyleydi.

Birde kaynamış su içine kabuk tarçını attım 5 dakika kaynattım.Bu karısımı her gün dıs fırcalamadan once ve sonra gargara olarak kullandım.Zaten tarcının ağız hijyeni için önerildigini biliyoruz.

4. ise ağız kokumun asıl nedeni olan yarı gömülü 20lik dişmiş.Bu yirmilik dişin ağız içine bakan tarının az üstünde apse olmuş , yani elinizi oraya atmazsanız asla ağrımayan bir yerde ve benim haberim yoktu öyle bir şeyden şans eseri ögrendim.Bir gün elimi oraya attım baktım ağrıyo sonra kokladım çok kötü bir koku vardı sonra olayı internetten arastırdım , murat hocama falan sordum , ordaki kapüson bu tür seyler yapabiliyormus.Ben gidip disi cektirecek vakit ararken bir den agzımda kokunun azaldıgını fark ettım.Sonra o apsenin oraya elimi attıgımda artık agrımıyor bahsettigim kokuda önceden 10 ise suan 1 seviyelerindeydi.İyileşeli 1 hafta oluyor belki tam iyilesmediginden o kokuda vardır bilmiyorum tam olarak ama demekki dönem dönem apse olusuyor orada cunku bende de donem donem koku oluyordu daha once fark ettmemiştim apse oldugunu.Kesin çözüm olarak apsenin oldugu 20lik dişimi çektireceğim.benimle aynı sorunu olan arkadaslar olabilir onları haberdar etmek için elimden geleni sizinle paylaşmaya çalıştım.

ayrıca ben en cok dildeki o pas tabakasından suphelenmıstım ama o degilmiş yani sizinde onu kafanıza takmak yerine diger konulara da bir goz atın derim.Hepinizin İyileşmenisi dileğiyle....
IP
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2013 Saat 09:51
Yazdıklarınız için çok teşekkür ederiz ayrıca Çok sevindim cidden bu hastalıktan kurtulma aşamasında olduğunuza. Çünkü içimizden birinin bile kurtulması bunca uğraşa değeceğini göstermekle beraber bize umut oluyor. Ama siz yine de gelişmelere aktarırsanız çok daha faydalı olur. Misal 2 hafta sonra tekrar yazın koku yok geri gelmedi diye. Sonra 1 ay sonra tekrar. Çünkü bazen tekrar nüksedebiliyor inşaAllah öyle birşey olmazda. Siz yine de yazın sizin kurtulduğunuzu net olarak görmek bizlerin umut kaynağı olacak.
IP
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2013 Saat 09:56
Bir de ben birşey sormak istiyorum. Probleminiz 20 lik dişlerden kaynaklanmış. Peki siz bu kokuyu ne zamandan beridir hissediyordunuz, ne zaman başladı??
IP
osmanp
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-Mayıs-2013
Konum: Gaziantep
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 6
Alıntı osmanp Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2013 Saat 14:08
şimdi benim sorunum uzun zamandır vardı , kesin zaman veremeyeceğim fakat söyle söyleyim bir 5 yıldır falan oldugunu varsayabiliriz ama dedigim gibi dönem dönem vardı mesela 4 ay kokuyordu 5 ay kokmuyordu gibi.Ben 20lik dişimden gelen ağrıyı 20lik diş cıkıyor ondan agrıyor dıye algılıyor ve onemsemıyordum.suan 24 yasındayım bızım ailede de biraz gec cıkyıor 20lik dişler ama sorun apseymis bunu kesin olarak öğrenmiş oldum.

şuan tam olarak 1 hafta geçti 20lik dişte ağrı 0 hiç ağrı yok .koku miktarı cok cok az diger insanların hissedecegini sanmıyorum ben biraz paranoya yaptıgımdan belki de :) sanırım kokunun yok olması için çektirmek şart.

bir de üstte belirtmemişim galiba şimdi söyleyim .

1. şüphem için yaptımlarımdan verim aldım siz de öyle bir sıkıntı varsa deneyiniz.

2.suphem ıcın yaptıklarımdan fazla verim alamadım hala bogazımda yutkunurken zorluk cekıyorum nedenini bilmiyorum ama kokuyla alaksı yok.

3.suphem ıcın olandan verim alamadım dilimi duzenli fırcalamama rağmen bir türlü gecmedi o beyaz tabaka ama kokuyla alakası yokmus bunu öğrendim.önceden dili mi dısarı cıkarınca koklayınca cok pis kokuyordu sımdi yapınca öyle bir koku yok demekki o apse oraları nasıl yapıyor bilmiyorum ama etkiliyormuş.

ben yine haftalık size bilgi veririm.Umarım dişi çektirdikten sonra 0 olur koku :)
IP
nurka
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24-Ekim-2012
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 68
Alıntı nurka Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2013 Saat 14:21
bende internetten bir çok araştırma yaptım gömülü dişte koku yapıyormuş sağ alt çene tarafımda gömülü diş var özele gitmiştim 2 ay önce falan koku yapmaz o diş bence çekilmesin dedi bende doktoru dinledim hiç dokunmadım...

taa ki sen dedin gömülü dişe elinizi bastırın koklayın daha önce hiç denememiştim ve kokuyu aldım gerçekten göümülü dişimden kaynaklanabilir en yakın zamanda çektircem göümülü dişimi inşallah nedeni
o diştir kurtulurum...


bu fikri bana söylediğin için teşekkürler osmanp kardeşim.
IP
osmanp
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-Mayıs-2013
Konum: Gaziantep
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 6
Alıntı osmanp Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2013 Saat 17:49
rica ederim umarım siz de sağlınıza kavusursunuz , gelişmelerimizi burada yazalım beraber.
IP
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Haziran-2013 Saat 09:24
hIMM Koku yaklaşık 5 senedir varsa dişlere yönelmek doğru bir adım. Hele ki 20 lik dişler. Çünkü benimde ünv de bir arkadaşımın ağız kokusu vardı tabi ne ben ona söyleyebildim ne de o bana. Ama onun ki 20 lik dişlerini çektirince geçmişti. Eğer 4-5 yıl gibi kısa vadede bu rahatsızlığı olanlar varsa 20 lik diş olması muhtemel. Ama eğer benim gibi 15 yıl yada daha uzun yaşıyorsak bu problemi 20 lik diş olamaz sanırım. Biz de daha başka bir şey var ama ne:)Tabi bu arada nurka arkadaşımız için de bir umut doğdu çok sevindim. İnşa Allah problem dişlerdir ve çektirince geçer. Gelişmelerinizi merakla ilgiyle takip ediyoruz. Bizi en ufak bir değişim de dahi habersiz bırakmayın. Teşekkürler.
IP
rıfkı
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-Mayıs-2013
Konum: Eskişehir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 20
Alıntı rıfkı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2013 Saat 17:29
20 lik dişimiz hangisi oluyor ( soru biraz komik gelebilir ) gerçekten bilmiyorum. bir resim ya da fotoğrafla gösterme imkanı olan varsa şimdiden teşekkürler
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu