|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba
Alerji ile ilgili bulgulari paylasmak üzere konuyu yeniden canlandiriyorum. ÖNEMLI: Lütfen konunun dagilmamasi için alerji disinda sorunlari bu basliga yazmayiniz. Alerjik rinit ile ilgili en son deri test kan testi yaptirdim. Deri testinde toz polen kedi tüyü gibi alerjiler çikti az düzeyde. Kan testinde önemli bir bulgu yok. Glutenin alerjileri tetikleyebilecegini okudum. Gluteni kestim. Bunlar ise yaramiyor. Kbb doktorlarinin bulamadigi ve her seferinde suçu alerjik rinite attigi bir sorunum var. Yapisal bir bozukluk yok diyorlar. burun kanallari açik. polipler küçültüldü kaç kere nefes alisim iyi. ama tek tarafta sürekli bir tikaniklik ve yogun bir geniz akinti sorunu. Murat hocama bununla ilgili görünmeli miyim çok düsündüm. Kaynak belli ama sebebi bulunamiyor. Elmanin iltihap dagitici oldugunu okudum. Gerçekten iyi geliyor. Suan ihtiyacim olan isini çok iyi yapan bir kbb doktorundan sag burnumda burun etinde bir dezenformasyon veya suana dek gittigim 3000 kbb doktorunun göremedigi bir sey bulmasi. |
|
![]() |
|
QRTX
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba sayin effect;
Maalesef dediginiz gibi 3000 Kbb uzmanina gidilse de 3000 ayni cevap aliniyor.Haddimize düsmeyebilir ama tibbin bu konuda eksik oldugunu düsünmeye basladim. bu kadar yaygin olan bu durum karsisinda bir çözüm üretemiyorlar daha da kötüsü sanki çokta önemsemiyorlarmis gibi geliyor bana.Sayet bizim sorunumuzu botoks yaptirmayi düsünen insanlarin duygulariyla es görüyorlarsa burada ciddi bir problem var demektir.Yoksa çok daha karmasik ve hassas bir organ olan beyinle ilgili sorunlara çözüm üretiyorken bu sorunla hastalari bas basa birakmalari baska bir sekilde açiklanamaz. Forumda yazilanlara bakildiginda ortak noktalardan biri tek tarafli burun tikanikligi. Tv'de izledigim bir saglik programinda Kbb uzmani tek tarafli burun tikanikliklarinin kokuya neden olabileceginden bahsetmisti.Vazo-motor rinitte sürekli burun tikanikligi yasaniyor günlük hayatta tüketilen ve süphe edilmeyen bir çok yiyecege (ekmek,süt) bagli olarak laktoz, glüten intoleransi gelisip buda vazo motor-rinite neden olabilir deneme yanilma yoluyla bulacagiz. Dedikleri gibi"en iyi doktor insanin kendisidir". Saygilar. |
|
![]() |
|
Fulya
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 14 |
![]() ![]() ![]() |
Amazon un yazdigi birsey dikkatimi çekti, yedigim seylerin tadinin uzun süre agzimda kalmasi benim de sikâyetçi oldugum bir dur. Ayni seyi fark eden baska biri var mi? Bir keresinde bir dis doktoru dil pasini sordugumda dilini bir hali gibi düsün, senin halin yogun tüylü gibi birsey demisti. Gastrocu dil pasi varsa midede kaçak var demisti. Ben bu dil pasi olayini bir türlü çözemedim alerjik geniz akintisindan mi yoksa mideden mi yoksa yapisal yatkinlik mi
Poff |
|
![]() |
|
Fulya
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 14 |
![]() ![]() ![]() |
Bu arada yanlis yönlendirmek istemem ama her alerjik insanin koku problemi yok buna dikkatinizi çekmek isterim. Geniz akintisi/alerjik rinit problemlerinden birine sahip olan kisiler koku problemi olan kisilerden daha fazla
Yakin bir arkadasim var fena halde alerjik ve alerji ilaçlariyla yasiyor ara verdigi de oluyor ama sifir koku bir insan |
|
![]() |
|
QRTX
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
![]() ![]() ![]() |
Allerjik rinitle ilgili internet makalelerinden anladigim kadariyla Atrofik rinit agiz kokusu yapan önemli sebepler arasinda yer aliyor .Yine o sitelerden birinde öneri olarak günde iki kere bir bardak tuzlu su solüsyonuna 4-5 damla hidrojen peroksit(%3)yani bildigimiz oksijenli su katilarak burunun yikanmasi öneriliyordu uyguladim gayet iyi geldi uygulamasi da kolay. Herkese saglikli günler.
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
Konu mideyle de çok ilgili bence. Bende gastrit ve ülser var. Dil pasi dedikleri gibi mide tarafindan tetikleniyor . Alerjik riniti olanlarin midesinde sorun var mi ?
Mide sorunum artinca yani asit gelince faranjit geniz akintisinda artis sürekli Bogaz temizleme ihtiyaci ve koku artiyor. Beyaz ekmegi ve türevlerini azalttim etkisi olsun olmasin. Midesinde benim gibi sorun olanlar yazabilir mi ? |
|
![]() |
|
bedbahtadam2
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Eylül-2017 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
-Göz altinda morluk
-bogazdan çikan Seffaf yapiskan akinti -sakaklarda yer yer agri -burun içine parmagi sürtünce kötü koku alma -bogazda asiri gicik özellikle yagli veya bazi yemeklerden sonra Bu belitiler tam olarak neye isaret edebilir aynisini yasayan var mi? |
|
Tonsilektomi +check
Septum Deviasyonu Ameliyati +check Yan yatik iltihabli 20lik dis cekimi +check |
|
![]() |
|
Fulya
![]() ![]() ![]() |
Bende alerjik rinit var
Gastrit var ülser yok Dil pasi var Yutkundukça gitmeyen yapiskan his var ve hatta bazen genizden gelen yogun akintiyi hissediyorum Dil pasi için yanilmiyorsam Murat Hoca firçayla temizlemeyin ayni bakterileri agziniza alip durursunuz gibi birsey yazmisti yanlis hatirlamiyorsam lütfen düzeltin, ama benim için sadece kaziyici da yeterli olmuyor bu nedenle sunu buldum; Yatay pamuklu çubuklar var daha çok makyaj çikarmak için aslinda, onlari gargaraya batirip dil yüzeyini temizliyorum sapsari oluyor atiyorum. Dil pasi farkedilir derecede azaldi diyemem ama daha hijyenik bir müdahale gibi geliyor bana belki siz de denersiniz |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Assinda dil pasindan kurtulmak bu kadar dalli budakli karmasik veya sikintili degildir.
Dilinizi kazimayi terk edin Dil kaziyicisi uygun degildir. Onun yerine dil firçasi kullanin veya dis firçasini dilinize kullanin. Sik pas tutuyorsa sik firçalayin. Luraya göz atin: http://drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html |
|
![]() |
|
bedbahtadam2
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13-Eylül-2017 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
Lütfen bir sey yazin hiç mi bilgisi olan yok? Aynilarini yasayan yok? Hocam? Dayanamiyorum...
|
|
Tonsilektomi +check
Septum Deviasyonu Ameliyati +check Yan yatik iltihabli 20lik dis cekimi +check |
|
![]() |
|
melisa01
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Subat-2021 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
Henüz doktora gitmedim ama besin alerjimin oldugunu düsünüyorum süt ürünlerine karsi hassasiyetim var ve derinden kurdesen var agiz kokusu bundan olabilir ve ayrica sinüzit ve farenjit var
|
|
![]() |
|
Yilmazz
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30-Mart-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar bu sorunu yasayanlarin çogunda sorun disari çikmayla basliyor. Ben de ayni durumdan müzdaribim sinirsiz markada antihistaminik kullandim fakat çözüm yok. Tek çözüm disaridaki alerjenlere karsi asi tedavisidir. Kullandigim bir ilaç sayesinde gün içerisindr herhangi bir sorunla karsilasmiyorum. Fakat yan etkileri fazla oldugu için isim paylasimi yapmadim. Isteyen özelden mesaj atsin konuyla ilgili görüsebiliriz
Saygilar hepinize geçmis olsun. |
|
![]() |
|
Lavi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2022 Konum: Hatay Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaslar tam anlamiyla tuslara basiyorum :D
Simdi bende toz akar polen alerjisi vardi bu suda islama hapindan vermislerdi bademcik ameliyati sonrasi o zaman kullanmadim ama simdi birde bunu deniyim dedim geniz akintisi kesildi burun akintisi kesildi ama koku keskinlesti gibi ben almaya basladim sanki iki kere kullandim asiri potasyum içeriyormus ilgisi olabilir deneyimi olan yazabilir |
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
soruyu anlamadim
|
|
![]() |
|
Lavi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Temmuz-2022 Konum: Hatay Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
![]() ![]() ![]() |
Ismini yazmis oldugum hapi kullanan ve deneyimi olan var mi diyorum
|
|
![]() |
|
kirmizi2
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9 |
![]() ![]() ![]() |
Murat Hocam, sizin alaniniz degil ama fikrinizi çok merak ediyorum. Alerjik rinit tedavisinde vidian cerrahisi kullanildigini duydum. Sizce bu faydali olur mu?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Bu Cumartesi günü Kulak burun bogaz doktorlarina agiz kokusu üzerine bir konusma yapacagim. O sirada onlara sorar ögrenirim. Benim bir bilgim yok maalesef. Salonda çok sayida kulak burun bogazci olacagi için mutlaka birileri biliyor veya uyguluyordur |
|
![]() |
|
kirmizi2
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2024 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9 |
![]() ![]() ![]() |
Çok tesekkür ederim hocam,çok naziksiniz
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Alerjik rinitin cerrahisi olmaz diyorlar.
|
|
![]() |
|
kirmizi2
![]() ![]() ![]() |
Tesekkür ederim hocam
|
|
![]() |
|
kirmizi2
![]() ![]() ![]() |
Merhaba arkadaslar, alerji tedavisi için bu yöntemi kullanan oldu mu |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |