Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Glüten In-toleransi

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Ben iyilestim
Forum Tanımlaması: Agiz kokusundan kurtulup iyilestiyseniz bize anlatiniz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2495
Tarih: 19-Haziran-2025 Saat 22:31
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: Glüten In-toleransi
Mesajı Yazan: QRTX
Konu: Glüten In-toleransi
Mesaj Tarihi: 22-Eylül-2018 Saat 17:48
Agiz kokusundan dertli olanlarin yasadiklari deneyimleri okudugumda bende de olan ortak noktalar oldugunu fark ettim. Bu ortak noktalarin en önemlileri ;
1- Burun tikanikligi
2- Sindirim sistemi sorunlari vs ...
3- Agizda sürekli yapiskan bir yapi
Yillardir bu konunun verdigi rahatsizligi yasadim ve çözüm üretebilmek için elimden gelen bütün yollari( dis tedavisi, sindirim sistemi tedavileri vs.) sirasiyla denedim fakat sorun bitmedi.
   Yakin bir tarihte okudugum bir yazida Glüten In-toleransi olan insanlarin burun tikanikligi, midede siskinlik ve gaz , migrenle karistirilan sürekli bas agrilari gibi sikayetlerinin oldugu görünce süphe ederek glüten içeren yiyecekleri tüketmeme karari aldim.Ertesi gün agzimdaki kötü tat , koku ,midemdeki siskinlik ve burun tikanikligi gibi sorunlar hissedilir sekilde geçti.
    Arkadaslar ben doktor degilim bu tür tibbi sorunlarin multi-faktöriyel olabilecegini ve kisiden kisiye degisebilecegini bilerek yazdiklarimi bir öneri olarak degil sadece sebeplerden biri bu mudur sorgulamasi yapabilmek kaygisiyla yaziyorum. Çünkü bu forumun mücadelemde çok katkilari oldu. Ortak akil yaratmaya çalisan bu foruma bir katki ben yapabilirsem çok mutlu olurum.
Saygilar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: QRTX
Mesaj Tarihi: 23-Eylül-2018 Saat 21:16
Hasta hikayelerine bakildiginda dis doktorlarina gidilmis,mideye endoskopi yapilmis, kan tahlilleri ve hatta burun ve bademcik ameliyatlari yapildigi halde malesef agiz kokusu sorununun geçmedigi ifade edilmis. Günlük hayatimizin ve ülkemizin sofra kültürünün bir parçasi olan ekmek (bugday ve bulgur içerikli yiyecekler) glüten içermekte ve bizde hergün en az üç ögün bu yiyecekleri tüketmekteyiz. Eger glüten hassasiyeti sorunu yasiyorsak   bu aci veren islemlerden önce çok basit sekilde en az 4-5 gün bu ürünlerin tüketimini durdurarak basit bir sekilde sonuçlarini test edebiliriz.
Tabi bazi arkadaslar ekmek yemezsek nasil doyacagiz diye düsünebilirler (bende düsünmüstüm) "Halk Ekmek" bayiilerinde glütensiz ekmek var hemde çok ekonomik fiyatlara temin edilebiliyor.
Saygilar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat