Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kokunun azalmasina yardimci oneriler

Nereden Yazdırıldığı: Agiz Kokusu+
Kategori: AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari
Forum Adı: Söyleyeceklerim var
Forum Tanımlaması: agiz kokusu hakkinda anlatacaklarinizi dinliyoruz
URL: http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=932
Tarih: 30-Nisan-2025 Saat 18:03
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com

Konu: kokunun azalmasina yardimci oneriler
Mesajı Yazan: yeni_uye
Konu: kokunun azalmasina yardimci oneriler
Mesaj Tarihi: 07-Agustos-2013 Saat 22:04
forumu uzun suredir disardan takip eden ve yaklasik 10 yildir bu konu ile ugrasan ve hala kesin cozumunu bulamasam da kismen ise yarayan bir kac onerimi sizlerle paylasmak icin uye oldum.

- sut ve sut urulerinden uzak durmaya calisin.
- alokollu gargaralarin hepsinden uzak durun.
- dil fircalamasini cok fazla abartmayin ve bana sorarsaniz daha once dilinizi hic fircalamadiysaniz hic bu ise girmeyin faydasindan cok zarari oluyor. daha sonra sebebini aciklayacagim.
- ise yarayan gargaralar(ama kisa sureli) gargaralar cinkolu (murat hocamin ustunde israrla durdugu), ve klorheksidinli(eczanelerden temin edebilrisiniz- yalniz uzun sure kullanilmasi tavsiye edilmiyor, diste gecici lekelenmyee neden olabilir),
-okisjenli su daha once hic kullanmadiysaniz ilk kullandiginizda agzinizin daha once hic bu kadar ferah olmadigini hissedeceksiniz. ama etkisi maalesef zamanla azaliyor.uygulanmasina gelince eczaneden temin edeceginiz 3% (burasi cok onemli 3%'den fazla olmamasi lazim) oksijenli suyu yari yariya suyla seyreltip yaklasik gargara yapin ve solusyonu tamamen tukurup agziniyi iyice suyla yikayin.
-yemekten once limonlu su ya da bir kasik elma sirkesini ya da sirke suyunu yarim bardak ilik suyla karsitirip icmek geniz akinitisina(ozellikle refluden dolayi ise) iyi gelecektir.
-C vitamini(yuksek dozda gunde 6000 mg a kadar) kokuyu azaltamada baya yardimci oluyor.
-cinko ve B viatmini takviyesi kismen kokuyu azaltacaktir.
-kendi dis macununuzu yapin. ornegin 3 kasik tuza(deniz tuzu olmasina dikkat edin)+1 kasik karbonat ve bir miktar nane yagi ya da gliserin katip piyasadaki macunalrdan daha fazla ise yarayan macun elde edebilirsiniz. ozellikle murat hocam da belki bana katilacaktir dunyada artik floridin zehir oldugu dusunuldugunden kendi dis macununuzda bu zararli maddeden de kurtulmus olursunuz.
-ve ufak bir tiyo, kisa sureli nasil kurtulabilirim diyorsaniz suana kadar en etkili yontem(nedenini bulamadim maalesef), pirinc sutu(rice milk). turkiye de var mi bilmiyorum. ama internetten rice milk arastirirsaniz tariflerine ulasbilirsiniz. bugun yine tarafimca test edilmis yaklasik 2-3 saat kokunun kaybolmasina yardimci olmustur.

vakit buldukca paylasmaya devam edecegim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Misafir
Mesaj Tarihi: 08-Agustos-2013 Saat 20:18
Ben de birkaç maddeyi bildigim kadar degerlendireyim, diger arkadaslar da bildiklerini, düsüncelerini eklerler.

1 - Süt ürünleri - yumurta, protein oldugu için agiz kokusu yapiyor, uzak durmak yerine çok az yenebilir.

2 - Alkollü gargaralari Murat Hoca da önermiyor, listerine vs alkolsüzü var , agiz kokusu için olmasa bile temizlik - saglik için kulanilabilir.

3 - Dil firçalamada nazik olunmasi gerekiyor , kanamasi tehlikeli olabilir.

4- 6000 mg C vitamini çok fazla. Internetten arastirdim, 1000 mg dan fazlasi sakincali diyorlar.

5 - Flor konusunda, Murat Hoca foruma yazdigi bir mesajda abartildigini kullanilabilecegini söylemisti. (Ille dogal dis macunu isteniyorsa -agiz kokusuyla alakali degil- Paradontax kullanabilirsiniz. Bu dis macununu reklamiyla hatirlarsiniz. Oyuncunun lavaboya kan tükürdügü igrenç reklam...)

Mesajı Yazan: king
Mesaj Tarihi: 09-Agustos-2013 Saat 01:47
    Çok faydali bir baslik olmus herkes burada fayda gördügü seyleri paylasirsa çok iyi olur:)
-pirinç sütünün kanserojen içerdigine dair bilgiler var mümkünse evde yapin hazir almayin :)
-murat hocam florun zararsiz oldugundan bahsetmisti sanki ama floridin farkli bir sey mi?
-evet süt ve süt ürünlerine dikkat özellikle hergün aliskanlik seklinde bolca peynir yiyorsaniz :)
-bana kalirsa öncelikle yapmaniz gerekenler 1) dis taslarini temizletmek 2) alerji testi yaptirmak ve ve ve en önemlisi ilaç ameliyat vb hemen duydugunuz seye atlayip deneme yanilma yöntemini kullanmayin; bademcik aldirayim belki düzelir, burun ameliyati olayim belki düzelir, falan ilaç iyi hemen kullanayim, kas yapayim derken gözden olmayalim:)

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 09-Agustos-2013 Saat 22:57
Flor terminolojisinde kafaniz karismasin. Her türlü flor bilesigi dahil olarak olayi abartmamak gerekir. Moleküldeki flor atomunun tasiyicisi sodyum da olsa, fosfat da olsa, kalay da olsa, çift atomlu da olsa, 4 atomlu da olsa, ismi flor, florid, -floro- da olsa dis macunlari zehirlemez. (yalayip yutmuyorsak). Bu konuda rahat olun, hurafelere, ticari pirime çevrilmek üzere yapilan yönlendirilmis abartilara gülümseyip geçin.
-M

Mesajı Yazan: dinleyici
Mesaj Tarihi: 16-Ekim-2013 Saat 18:07
Arkadaslar Allah'a sükür kokuda azalma var.Uzun bir süre agiz kokusu olusmuyor.Yaptigim seyler peyniri azalttim nerdeyse hiç yemiyorum.Gece yatmadan önce elma sirkesi gargarasi sürekli degil bazen.dilimi firçaliyorum tung iyi bence bu konuda.Çok bastirmayin.Birde Pharmol zn ile sabahlari yemek yedikten sonra disleri firçaladiktan sonra çalkaliyorum uzun bir süre iyi geliyor Allah'a sükür.Yemeklerden sonra agzi çalkalamakta iyi geliyor.Dualasalim arkadaslar.Hayirli bayramlar insAllah.

Mesajı Yazan: Kader
Mesaj Tarihi: 05-Temmuz-2019 Saat 16:37
Arkadaslar 8 yasindaki kuzenimin agzi tarif edemeyecegim kadar igrenç kokuyor üstelik daha 5 yasindan beri kokuyordu yas arttikça koku artti annesi doktor doktor gezdi ama bi sikintisi çikmamisti bugüne kadar artik biraktilar doktora gitmeyi ama 8 yasinda erken erkenlige girdigii için doktora gittiler hormonlarinda büyük sikinti varmis suan tedavi görüyor gördükçe koku azaliyor bunu farkettik ama kesin bisey demek için zaman gerekli tabiki size diyecegim hormonlarinizada baktirmayi ihmal etmeyin benim hormonlarimda sikinti yok kokum ondan kaynakli degil ama olabilecek olanlar için bilgilendirmek istedim

Mesajı Yazan: mahoni
Mesaj Tarihi: 06-Temmuz-2019 Saat 23:28
Degerli bilginiz için çok tesekkür ederim sevgili kardesim.
Hormon konusunda da iyi bir hekime gitmek lazim tabi.
Onu bulmak kolay mi, bilmiyorum!
Sifa diliyorum herkese

Mesajı Yazan: Isimsizdunya
Mesaj Tarihi: 04-Aralik-2021 Saat 21:44
Dostlar günü kurtarmak için benim yaptigim 2 sey var günü kurtarabiliyorum yani sakiz cok bir ise yaramiyor listerin +https://m.trendyol.com/freshies/90-li-agiz-koku-giderici-p-33652626 kullaniyorum listerin yerine murat hocamin gargarasini kullanmaya baslicam sabah öglen aksam 2 ser kapsül freshies atiyorum yemeklerden sonra gargara + spreyde veya sekerde tasiyabilirsiniz yaninizda ama çok gerek olmuyor bu ikili ile gün rahat geçiyor bu ürünü illaki kullananlarda vardir onlarda belirtebilir fikrini+ olarak tip2 yim. Gratiste vucut spreyleri + sac spreyleri var 3 lira onlarida kullanin agzinizdan çikan koku ile torpilenebilio vucut kokusu onemli yuzunuze nane yagida damlatabilirsinjz veya okaliptus dudak cevreside olur günü böyle rahat kurtarir rahat iletisim kurarsiniz. Benim gun icin yaptiklarim bunlar sizde paylasirsaniz kivanç duyarim.

Mesajı Yazan: Tospik
Mesaj Tarihi: 12-Aralik-2021 Saat 20:09
Nasilsiniz arkadaslar? 2 gündür kimse yazmiyor? Yok mudur iyilesen, kokusu hafifleyen, yeni bir seyler kesfeden?

Mesajı Yazan: ahmetmehmet1
Mesaj Tarihi: 12-Aralik-2021 Saat 21:55
Orjinalini yazan: Tospik

Nasilsiniz arkadaslar? 2 gündür kimse yazmiyor? Yok mudur iyilesen, kokusu hafifleyen, yeni bir seyler kesfeden?

https://www.reddit.com/r/Sinusitis/comments/msldem/sinus_rinse_with_apple_cider_vinegar_cured_my/

bunu okudum geçen, yeni bir sey. sinüs rinsenin içine organik elma sirkesi dökmüs az, ve iyilesmis kronik sinüzit.

Mesaj Tarihi: 13-Aralik-2021 Saat 02:28
Linkteki elma sirkesi %100 organik elmalardan üretilmis, bizde var mi bu tarz bi ürün?

Mesajı Yazan: Murat880
Mesaj Tarihi: 13-Aralik-2021 Saat 13:02
https://www.migros.com.tr/kuhne-organik-elma-sirkesi-500-ml-p-5c07d7

%100 yaziyor

Mesajı Yazan: nicksizz4
Mesaj Tarihi: 13-Aralik-2021 Saat 21:17
Benim kokum hafifledi ama kendi kendine oluyo bu bisey yapmiyorum. Geçen hafta cok yogundu bu hafta azaldi. Sevgilim hiç almadi simdiye dek aylardir almadi yani yogun oldugu zaman bile almiyorum dedi. Agzimi igrenç hissettigim zaman bile almiyorum dedi. Odamdaki arkadasim benimle konusurken elini agzina götürerek konusuyor. Ama herhangi bi ortamda kötü koku var tepkisi almiyorum. Cam açmiyorlar yanimda oturuyorlar mesela

Mesaj Tarihi: 14-Aralik-2021 Saat 02:13
Orjinalini yazan: nicksizz4

Benim kokum hafifledi ama kendi kendine oluyo bu bisey yapmiyorum. Geçen hafta cok yogundu bu hafta azaldi. Sevgilim hiç almadi simdiye dek aylardir almadi yani yogun oldugu zaman bile almiyorum dedi. Agzimi igrenç hissettigim zaman bile almiyorum dedi. Odamdaki arkadasim benimle konusurken elini agzina götürerek konusuyor. Ama herhangi bi ortamda kötü koku var tepkisi almiyorum. Cam açmiyorlar yanimda oturuyorlar mesela

E sen dayak istiyosun o zaman. Oda arkadasin belki de kendi agiz kokusunu senin duymandan çekindigi için öyle yapiyordur, seninle ilgisi yoktur olayin belki de.

Hatta farkinda olmadan belki ikiniz de üyesinizdir bu foruma.

Anladigim kadariyla kendi hissettigimiz içten gelen kokuyla karsimizdaki insanlarin disariya verdigimiz nefesimizdeki koku ayni degil, olamaz da zaten. Onun için takma kafana bence çünkü senin agzin kokmuyor, psikolojik. Haydi geçmis olsun, bizi unutma. Hayatinda basarilar.

Mesaj Tarihi: 14-Aralik-2021 Saat 23:47
Tospik :)) gerçekten psikolojik degil. Yakin bi arkadasim benden bazi zamanlar gerçekten koku aldi. 4 ayda 3 4 kez falan. Agzim kokuyo kokmamasi lazim olan bi ortamda kesin kokuyo diye kendimi bunalttigim bi gün direkt yanina gittim ve suan gerçekten yogun bi pas kokusu var dedi. Gerçekten stres kokunu artiriyor bunu anladim dedi. Ben avucuma ard arda hohlayinca koku aliyorum, bu bizim içten gelen kolumuz mu. Disari yansimiyor mu. Ben yansiyor saniyorum yani öyle geliyo bana. Sevgilim hiç almadi daha. Ama agzimin tadi da bozuk oluyor çok fazla geniz akintim var suan da var yatiyorum ve genzimde balgam akiyo sanki

Mesaj Tarihi: 15-Aralik-2021 Saat 04:15
4 ayda 3-4 kez koku aldiysa bu son derece normaldir, saglikli her insanda normaldir bu. Yedigin yemekteki sogan, sarimsak kokusu olabilir, disini iyi firçalamamissindir o gün dis aralarinda kalan yemek artigi vardir o kokmustur yahut çok kosusturmussundur susuz kalmissindir ondan koku olusmustur vs vs

Burda millet 7 gün 24 saat kokudan muzdarip hatta intihar etmekle esdeger ama agzina çamasir suyu dökse koku en fazla 10 dakikaligina gidiyorcular bi tarafta 3-4 ayda bir kaç kere koktu diyen sen bi tarafta.

Sende koku sorunu yok çünkü dünyanin agzi en kokmayan insani bile arada kokar. Ne yaparsa yapsin ne kadar terlerse terlesin ter kokmayan insan olamayacagi gibi 24/7 agzi mis gibi kokan insan da yoktur. Arada herkesin kokabilir bence.

Mesajı Yazan: aydinmur
Mesaj Tarihi: 15-Aralik-2021 Saat 21:09
Orjinalini yazan: Tospik

.....24/7 agzi mis gibi kokan insan da yoktur. Arada herkesin kokabilir bence.

24/7 terimini dogru kullandiginiz için tesekkür ederim

Mesaj Tarihi: 17-Aralik-2021 Saat 17:58
2 gündür kokum yine atti. Dis etlerime dislerime parmagimi sürünce alkol gibi kokuyor. Yediklerim mi etkiliyor bilmiyorum yer fistigi ve jelibon yedim bunlar artiriir mi bilmiyorum normalde de yediklerime dikkat etmem ama bikaç gündür koku yoktu rahattim. Sürekli disaridan beslenmeme ragmen bazen kokum hiç olmuyor. Bazen böyle alkol kokusu oluyor dislerimde ve firçalamak la geçmiyor neden böyle

Mesajı Yazan: Inception
Mesaj Tarihi: 17-Aralik-2021 Saat 20:07
https://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=960&KW=%C7ukurlar&PID=12097#12097

Nicksizz4 murat hocanin, sordugun soruyla ilgili detayli cevabi burada mevcut

Mesaj Tarihi: 17-Aralik-2021 Saat 22:15
Baglanti açilmiyor tekrar yazar misin

Mesajı Yazan: Inception
Mesaj Tarihi: 17-Aralik-2021 Saat 22:49
Bunlari biliyormuydunuz? Isimli forum konusuna gir 3.sayfa da parmak veya bir cisimle agizi koklamak isimli baslik içinde yazilanlari oku cevaplar orda net bi sekilde verilmis.

Mesaj Tarihi: 18-Aralik-2021 Saat 05:30

Baglanti açilmiyor tekrar yazar misin

Baglanti adresi buraya yazildiginda tiklamayla açilmaz, adresi burdan kopyalayip baska bir sayfada açacaksin. Ben kolaylik olsun diye sn @inception'un verdigi linkin baglantisini koyuyorum buraya. Tikla yazan yere tiklayin.

https://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=960&KW=%C7ukurlar&PID=12097#12097 - tikla

Mesaj Tarihi: 18-Aralik-2021 Saat 09:47
Tesekkür ederim. Okudum. Ama söyle, bikaç gündür yoktu bu. Dis etlerime ve dis tellerime elimi sürünce agir bir alkol kokusu geliyor. Ama sevgilim bu haldeyken bile kokuyu almadigini söyledi. Bi kere hohladim hafif bi oje kokusu gibi ama söyledigin gibi agir bi koku degil dedi. Parmagimi tellerime disime sürdüm yine kokladi oje kokusu gibi diyor. Ama bana çok agir geliyor bu koku. 2 gündür var, kokudan rahat oldugum zamanlar kokuyu almadigim zamanlar yoktu

Mesaj Tarihi: 18-Aralik-2021 Saat 11:30

Tesekkür ederim. Okudum. Ama söyle, bikaç gündür yoktu bu. Dis etlerime ve dis tellerime elimi sürünce agir bir alkol kokusu geliyor. Ama sevgilim bu haldeyken bile kokuyu almadigini söyledi. Bi kere hohladim hafif bi oje kokusu gibi ama söyledigin gibi agir bi koku degil dedi. Parmagimi tellerime disime sürdüm yine kokladi oje kokusu gibi diyor. Ama bana çok agir geliyor bu koku. 2 gündür var, kokudan rahat oldugum zamanlar kokuyu almadigim zamanlar yoktu

Valla o bende de oluyor özellikle portakal gibi asitli meyveleri yedikten sonra. Çayda sekeri kestim epey azaldi o koku. Ona nefeste aseton kokusu diyorlar.

Söyle bir bilgi var internette nefeste aseton kokusuyla ilgili :

Tip 1 diyabetin tipik bir belirtisi, nefeste aseton kokusu olmasidir. Bunun nedeni, Tip 1 diyabet hastalarinda insülin eksikliginden dolayi, vücudun enerji için yag yakimina yönelmesi ve yaglarin yanmasi ile açiga çikan keton gazinin nefeste aseton kokusu seklinde hissedilmesidir.

Aslinda açlik ve tokluk kan sekerimizi de ölçtürmek lazim belki de biz diyabet hastasiyiz haberimiz yok.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat