|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
şifa
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Mart-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12-Mart-2013 Saat 05:50 |
Merhaba herkese. Öncelikle bu hastalığı buraya taşıyan ve bizlerin sorularına cevap vermeye çalışan, yardım eden Murat Hocamızdan Allah ebeden razı olsun..
Kısaca şöyle özetleyeyim. 25 yaşındayım ve 10 yıldır bu hastalıktan muzdaribim. bu durumun bir hastalık olduğuna karar verdikten ve bu forumla tanıştıktan sonra birkaç ürün kullandım. pharmol Zn, oxyfresh gargarası ve macunu, çinkolu sakızlar..ama en fazla 1 saat etkisi oldu sonra yine kabusa geri döndüm. ve bütün cesaretimi toplayıp utana sıkıla istanbuldaki dentiste gittim.Murat hocamızın yazdığı muayeneden önce yapılması gereken herşeyi yapıp gittim ama doktor hiç sormadı bile. o kadar özentisiz bir muayeneydiki. sadece 10 dakika sürdü. dişlerinde tartar var onları temizlet 15 gün sonra tekrar gel dedi. söyleyeceğim herşey boğazımda düğüm oldu yani. halitometre ile ölçüm 374 ppb çıktı. ordaki fiyat pahalı geldiği için ankarada özel bir kliniğe gittim dişlerinde diş taşı yok senin sadece biraz leke var dedi. bence temizlemeyelim bundan sonra diş ipi falan kullan ilerlemesin dedi. temizlersek dişlerin hassaslaşır daha kolay leke kapar duruma gelir dedi. ayrıca temizletme ücretinede istanbuldakinin 1/4 ü kadar fiyat verdi. şimdi ben ne yapacağımı bilemedim ayrıca gerçekten dişlerim dışarıdan inci gibi görünüyor sadece iç kısımlarında biraz leke var. bu lekelerinde bu derece şiddetli ağız kokusu yapacağını düşünmüyorum.. ayrıca dilimde sarı pas tabakası arka kısımlarına doğru kırmızı benekler sağ ve sol tarafında da diş izleri var. bu belirtiler sorunun karaciğer yada mideden kaynaklanabileceğini gösteriyor sanki.. ayrıca faranjit var ama geçen yıl çıktı halbuki bu koku 10 yıldır var.. dönem dönem de geniz akıntısı.. nanotech z siparişi verdim bugün de onu deneyeceğim.. nidazol aldım birde bugün onu da deneyeceğim.. gelişmeleri yine yazacağım.. şimdi ben diş hekiminden başka hiç bir girişimde bulunmadım. nerden başlayayım bilemiyorum. Murat Hocam sizin yönlendirmenizle hareket etmek istiyorum. keşke adanaya gelip muayene olabilsem ama çok zor. şimdi ben önce bir dahiliyeye mi gideyim. ne yapayım.. Allah hepimize bu hastalıktan kurtulmayı nasip etsin.. hepimize şifa versin inşaAllah.. |
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Estağfurlah.
Güveniniz için teşekkür ederim. Buradaki değerli arkadaşlarım deneyimlerini sizinle paylaşacaktır -M |
|
![]() |
|
şifa
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Mart-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
![]() ![]() ![]() |
Bu kadar kısa zamanda cevap verdiğiniz için teşekkür ederim Murat Hocam. Arkadaşlarımın deneyimlerini okudum sayılır, hepsi olmasa da. ama tam karar veremedim nerden başlayacağıma.. en iyisi ben ilk olarak dahiliyeye gideyim.. gelişmeleri paylaşacağım..
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Bu mesajı özelinize yazdım ama gönderilemedi. Kullanıcı adındaki "ş" harfi sorun çıkarıyor. Buraya kopyala yapıştır yaptım.
"" Forumdaki mesajınızı okudum, geçmiş olsun. İnternette siz de görmüşsünüzdür, ağız kokusu %90 ağız içi kaynaklıdır, sonra KBB; % 1 kadar da mideyle alakalıdır. Bir kaç dişçiye daha gidin, değişik fikirler edinebilirsiniz. 15 yaşında başladığına göre yirmilik dişlerde sıkıntı olabilir, dişçiye özellikle sorun. Dişçilerden sonra da KBB uzmanlarına gitmeniz gerekecek. Aynı şekilde bir kaç KBB uzmanını görmeniz olası. Doktorların umursamaz tavırlarına hazırlıklı olun. Eninde sonunda ilgilenen doktorlar çıkıyor, moralinizi bozmayın. Çok açık bir sorun yoksa uğraştırıyor. Diş taşı temizliğiyle, diş çektirmeyle, dolguyla vs kokudan kurtulan da var uzun süre sorununu çözmeye çalışan da... Uzman değilim ama ben de bir iki yıldır çözüm arıyorum, size de kolay gelsin. "" |
|
![]() |
|
şifa
![]() ![]() ![]() |
Adanalı gerçekten teşekkür ederim. burada aynı sorunu yaşayanların ilgilenmesi ve destek olması cidden çok güzel. artık kendimi yalnız hissetmiyorum çok şükür.
tedavi sürecine burada başlamak güzel bir adımdı sanırım. evet bende araştırdım ve ağız içi temizliğime çok dikkat eden biriyim. zaten bu sorunu yaşayan herkesin ağıziçi temizliği muazzamdır. dediğinizi yapacağım bugün dişçiye bir tekrar gidip bilhassa yirmilik dişlerime baktırayım. ama nedense ben hep mide kaynaklı old düşünüyorum. beni bu düşünceye iten dilimdeki belirtiler birde nidazol. çünkü dün bir bugün iki nidazol kullanmaya başladım. kendimi hiç olmadığım kadar iyi hissediyorum:) % 90 azalma oldu. yani bakteri, mantar var gibi sanki midede. ama yinede dediğiniz gibi önce dişçi sonra kbb sonra mideye baktırayım.. siz şu an ne durumdasınız peki.. hatırladığım kadarıyla murat hocaya muayene olmuştunuz.. bütün tetkikleri yaptırdınız mı.. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Murat hoca, birkaç test istemişti. Dolguları, diş taşı temizliğini yaptırdım. KBB'da bilgisyarlı tomografi çektirdim. Dışkı testi yaptırdım. Bir de H. pylori için üre nefes testi istemişti ama doktor daha önce endoskopi olduğum için yapmak istemedi. Ağız kokusu için deyince "dişçiye, KBB uzmanlarına muayene ol; sonra bana gel, yardımcı olmaya çalışırım." dedi.
Açıkçası ben de vücutla ilgili bir kokuysa diye, önce cildiyecilere gideyim dedim. Yaz gelmeden orayı halletmem lazım, yaz gelince "terdendir" diye hiç umursamazlar. Eğer sadece ağız kokusuysa; Allah'ın izniyle, Murat Hoca'nın rehberliğinde nasılsa bir çözümü olur diye düşünüyorum. Buradaki arkadaşların çoğu da üç aşağı beş yukarı aynı testleri yaptırmışlardır. Nidazol hemen herkeste aynı etkiyi yapıyor. Benim anlamadığım nokta, bir ilaçla anında geçen koku nasıl bu kadar uzun süreli ve etkili olur? Yok bu kadar basit değilse; böyle kötü koku yapan bir sorun; vücutta hiçbir ağrı, sızı, kanama yapmaz mı, belirti vermez mi? |
|
![]() |
|
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
disçiden basla istersen ama bilki kimden neden nasil niçin nerde nezaman kiminle baslarsan basla bu isin çaresi yok!! olumle agizla kokusu ayni sey ikisinede çare yok !! doktorlar organ degistiriyor yuz degistiriyor kok hucre uretiyorlar marssta mikrop ariyolar ama agiz kokusuna kimse bir sey yapamior tabi kronik olana ole dis etin dis problemin ulserin kabizligin varsa gecer tabi ama gerisi mucize mucizedende ote bir sey kurtulmak 30 yil agzini çalkalamamis adam senle dalga gecer her gun yer yarilmazki içine giresin ama olay bu yani agiz kokusu dunya azabi cehennem azabindan bira daha kotu olan bence
|
|
![]() |
|
şifa
![]() ![]() ![]() |
Evet değil mi adanalı.. her yerde bulunabilen sıradan bir ilaçla bu kadar kısa sürede etkisini gösteren bir hastalık nasıl tedavisiz olabilir. nidazolu geliştirip daha kökten sonuç verecek bir ilaç yapılmalı. ama bu tedavi sürecinde etkisini gördüğüm bir diğer ürün nanotech z. nidazol ile birlikte kullanıldığında nerdeyse tamamıyla etkisini görüyorsun. geçici bunlar elbette ama insanı rahatlatıyor az da olsa. ayrıca bu forumun konusu değil ama yine de faydasını gördüğüm için paylaşmak istiyorum. benim ayak parmaklarımda ünv de mantar oluşmuştu. birkaç ilaç kullandım tabi ama hiçbiri nanotech m kadar etki etmedi. önceden aşırı derecede tatlı bir kaşıntı olurdu. parmaklarım kanardı ama yinede devam ederdim o derece. ama 2 gündür kullanıyorum bu ürünü çok rahatım. gerçi buda belki geçicidir:) bilemiyorum bakalım göreceğiz..
|
|
![]() |
|
şifa
![]() ![]() ![]() |
Evian çok uğraşmış biri olarak karamsar bakıyorsun haklısındırda belki. Ama yine de umudunu yitirme. Dediğin gibi teknoloji bilim almış başını gidiyor. ne hastalıklara çözümler bulunuyor, bizim hastalığımıza da çözümler bulunabilir. bu konuyla ilgilenen Murat Hocamızdan başka kimse olmadığı için bu kadar çaresisiz. bir de bu konudan muzdarip bizlerden kimsenin haberi yok. bu konuda toplum arasında bastırıldığı için hatta ne toplumu bilinçsiz doktorlar bile bastırıyor, geçiştiriyor. haliyle kimse ilgilenmediği için çözümsüz kalıyor. mutlaka birgün çaresini bulacağız. misal 3-4 yıl öncesine kadar bu forumda yoktu, Murat Hocayı tanımıyorduk. Şimdi o var forumdaki arkadaşlar var.daha çok umudumuz var. belki bir süre sonra bütün dünya ilgilenecek. hakikaten dünyada durum nedir araştıran var mı?? amerikada avrupada insanlar bu hastalıktan nasıl kurtuluyor yada kurtulabiliyor mu??
|
|
![]() |
|
ormes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 93 |
![]() ![]() ![]() |
evian kardeşim hayırdır ne bu dert için kararmış insanlarınkinide karartma internet üzerinde birçok kişi tedavi olmuş uğraşırsan olursun bu işlerde inancın önemli olduğu kanaatindeyim merak etme sende iyileşirsin şifa sen yapman gerekeni yap bırak iyileşmesin ama için rahat olsun
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
bendeki karamsarliktanda ote haklisiniz :) ama !! bu isle turkiyede daha iyi ilgileniyorlar sanirim ? ben avrupada uc regionda ne kadar kbb ozel doktor varsa gittim gidiorum inanain doktor kalmadi bransinda ya nasil karamsar olmayayaim daha once yazmistim ; onlarca kez rinoskopi defalarca fibroskopi ne testi geliyosa akliniza inain sadece saçimi alip test yapmadilar o derece yani scanerler irmler radyolar testler ilaclar uc tane ameliyat psikolog dahil her yeri gezdim hiç bir ilerleme kaydedemedim santim ilerleme yok kokunun kaynagini bile soluyorum adamlara analize veriyolar tas gibisin diyolar keske tum hastalarimiz sen gibi olsa diyolar iyiki inançli bir insanim ya sabir diyorum sizi uzdugum için uzgunum
|
|
![]() |
|
şifa
![]() ![]() ![]() |
haklısın ormes bende inancın, inanmanın etkili olduğu kanaatindeyim. neticede herkes türlü imtihanlardan geçiyor bu dünyada. kimi eşiyle, kimi evladıyla, kimi hastalıkla bizim de imtihanımız bu hastalık. ama bunu kabul edipte bir köşeye çekilmek bizim inancımızda da yok zaten. uğraşacağız, emek vereceğiz, dua edeceğiz ve neticede umuyorum ki Allah bizim yardımcımız olacak. sadece dua ile de olmaz. ama hem dua hem çaba ikisi birlikte bizi sonuca götürecek inşaAllah..
|
|
![]() |
|
ormes
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 93 |
![]() ![]() ![]() |
''neticede herkes türlü imtihanlardan geçiyor bu dünyada. kimi eşiyle, kimi evladıyla, kimi hastalıkla bizim de imtihanımız bu hastalık.'' kesinlikle bu cümlene bütün inancımla katılıyorum. En azından bu işi yaptıktan sonra isteyipte yapılamayacak birşey olduğunu kendimize kabul ettirmiş olucaz buna sadece koku yönünden de bakılmasın Allah cc bu derdi verdiyse çözümünüde emin olunki vermiştir..
|
|
![]() |
|
şifa
![]() ![]() ![]() |
Evet bugün ilk defa koku şikayetiyle Kbb dokturuna gittim. İlk seferde söyleyemedim tabi şikayetimi, genel bir muayene olmak için geldim dedim:) Sonra koku şikayetimden bahsettim ama halk seviyesiyle cevap vermedi şükür. Kulaklarıma baktı iltihap var mı diye yok dedi. Sinüs mr ı çekildi temiz çıktı. Geniz akıntın yoğun dedi. Akıntıdan bir numune aldı analize verdi. Cumartesi çıkacakmış sonuç. En azından ilaç yazıp göndermedi az da olsa ilgilendi. Cumartesi sonuçlardan sonra ne diyecek bakalım.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Boğazındaki geniz akıntısını gören var mı, görmek için boğazın neresine bakmamız lazım?
Şifa, ayak mantarı için en etkili ilaç Tinactin . Yanında da bir krem yazarlar. Büyük ihtimalle en geç on günde iyileşirsin. Bulabilirsen pudra formunu bul, bu ilaç ABD'den ithalmiş pudra şeklini bulmak zor olabilir. Sprey olanı da çok çok etkili. |
|
![]() |
|
şifa
![]() ![]() ![]() |
Akıntı genelde dil kökünde yoğunlaşıyor sanırım. Çünkü doktor akıntıyı dil kökünden aldı, boğazdan değil. Bir de şeffaf olunca biz fark edemiyor olabiliriz.
Ayrıca mantar adına tavsiye ettiğin ilaçlar için de çok teşekkür ederim. Mutlaka deneyeceğim. Zaten denemediğim ürün kalmayacak yakında:) |
|
![]() |
|
doksaniki
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Subat-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 34 |
![]() ![]() ![]() |
şifa sonuçlarını burda paylaşmanı sabırsızlıkla bekliyorum 21 yaşındayım ve 9 yıldır bi sonuca ulaşmak için uğraşıyorum. bende de şeffaf ve sürekli geniz akıntısı var. Gittiğim bütün KBB doktorları sadece alerji ilacı yazıp gönderiyorlar. Bazı mantar türleri bulunduğu yerde koku yapabilirmiş Murat hocama sormak istiyorum nidazol kullandığımız sürece geçen ağız kokusunun nedeni dilin üzerini kaplayan ne yaparsak yapalım geçmeyen mantar tabakası olabilir mi? eğer öyleyse mantar olduğunu nerden anlarız? Çünkü genital bölgedeki bakteri ve mantar enfeksiyonları için de nidazol kullanılıyor bana doktor yazmıştı ve tabiki diger kullanan arkadaşlarım gibi bende de koku çok azalmıştı. Asıl sorun şu ki güçlü antibiyotikler bakterileri öldürürken mantarların çoğalmasına zemin hazırlıyormuş. Bir doktor factive antibiyotik yazarken başka bir doktor antibiyotik kullanmamamı söyledi. Ne yapacağımı şaşırdım.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Dilim döndüğünce cevaplayayım:
1- Nidazol mantar öldürmez. 2- Mantarın ağız kokusu yaptığına dair elimizde bir kanıt yoktur 3- Ağzınızda mantar hastalığı meydana gelirse emin olun bunu anlamak için teste ihtiyacınız olmayacak kadar bariz belirti olacaktır. 4- Evet antibiyotikler mantarları azdırır 5- Nidazol anaerobik bakterileri ortadan kaldırdığı için kokuyu azaltır. |
|
![]() |
|
cuma
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2013 Konum: Adıyaman Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 82 |
![]() ![]() ![]() |
yukarıdaki yazıyı okurken şuna takıldım:
ben biteral kullandım koku geçti,zinnat kullandım koku geçti,nidazol kullanmadım ama kullansam eminim geçirirdi. bu üç antibiyotik de anaerob bakterileri ortadan kaldırdığı için kokuyu geçiriyor demekki. yani bu üçünün de ortak noktası ANAEROB BAKTERİ. bu bakterileri araştırdım nette.en çok ağızda bulunur, diş etinde diyor diş eti iltihabına sebep olur diyor.diş taşlarını temizletmemiz gerektiği felan yazıyor. Şunu merak ediyorum,aynı böyle antibiyotik kullandığı zaman koku yok olan arkadaşlardan,diş taşlarını temizletip kokusu geçen var mı? ve bu bakteriyi yok etmek için hergün kullanılabilecek bir gargara mevcut mu ? |
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Bu 3 antibiyotiğin ortak özelliği anaerop bakteriler değildir. Biteral ve nidazol birbirinin eşleniğidir fakat zinnat bambaşka bir sınıftandır. Anaerop etkinliği kuvvetli değildir. Oksijensiz ortamda yaşayan bakterilere anaerop denir. Herkesin ağzında daima vardır. Ağızdaki floranın %90 dan fazlası anaeroptur, asla tamamen koybolmaz. -M |
|
![]() |
|
şifa
![]() ![]() ![]() |
Evet sonucu aldım ama pek bir şey elde ettiğimi söyleyemem. Bulgu da " Normal boğaz florası üredi" yazıyor. Doktor geniz akıntın ile alakalı değil ve sana gereksiz yere de antibiyotik vs. yazmayacağım, dedi. Bademcikler, sinüsler temiz, iltihabın yok. İstersen bir de dahiliye ye görün dedi. En azından sorunun faranjitten kaynaklanmadığını öğrendim diyebilirim sanırım. Pazartesi de dahiliye ye gideceğim bakalım.
|
|
![]() |
|
şifa
![]() ![]() ![]() |
Bu arada ağız kuruluğu için de bioten jel almıştım. Dün kullandım ama bir saate kadar bir ferahlama, rahatlık hissettim. Hatta koku da gitmişti, sevindim birden:) ama sonra tekrar başladı ve kuruluğa da az etkisi oldu. sonra sinirlendim , aldım bir şekersiz sakız çiğnedim:)şekersiz sakız çiğnerken o acı tat, o iğrenç koku birden gidiyor ya, işte o zaman güzel oluyor:) aslında şekersiz sakızın yaptığı etkiden bir ilaç üretilmeli.. Neyse yani bir süre daha kullanayım bakayım belki uzun vade de işe yarar. Bir de ağız kuruluğunun kokuyu fazlasıyla tetiklediği kanısındayım. Misal ağzım uzun süre kapalı kaldığında ve kuruma arttığında kokunun artmaya başladığını hissediyorum resmen. Ağız kuruluğunu çözersek acaba koku gider mi ki? Ama muhtemelen bir yerde bir hastalık var bu da ağız kuruluğuna neden oluyor. O hastalığı bulup tedavi olmadıkça da gitmeyecek.
|
|
![]() |
|
şifa
![]() ![]() ![]() |
Evet biraz geç oldu ama ancak gidebildim dahiliye ye. Doktor güzel muayene etti. Ama pek bir yorum yapamadı:)Kan testi, idrar testi istedi. Ben birde tiroid usg ultrason istedim, endoskopiyi de kendim istedim:) tamam dedi. Kan testleri temiz, tiroidlerde hiç bir sorun yok. Endoskopinin de ne zaman olacağı belli değil, belki 1 belki 2 ay sonra. Neticede doktor bana sonuçlardan sonra reflü ilaçları yazmaya kalktı. Dedim ben reflü değilim, reflü midedeki gıda artıklarının ve asitin yemek borusuna geri gelmesi değil mi? benim öyle bir sorunum yok. Ama ağız kokum ve ağzımda acı bir tat var diyorsunuz dedi. Evet dedim ama bu reflü olduğunu göstermez değil mi? Olsun ben yine de yazayım dedi ya:) Yazdı ama kullanacak mıyım, elbette hayır. Endoskopi sonucunu bekleyeceğim. Endoskopide de bir sonuç çıkmazsa işte o zaman ne olacak bilemiyorum. Bu yol çok uzun ve meşakkatli. Allah hepimize sabır versin. Şu cuma gününün hürmetine bizlere şifa versin.
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
Evet sonunda ben de bir endoskopi deneyimi yaşadım. Tavsiyem kesinlikle narkoz kullanın. Ben tam narkoz almadım gözlerim açıktı herşeyi görüyordum ama hiçbirşey hissetmedim. Ne o borunun boğazımdan aşağı indiğini ne de yapılan işlemleri hatırlamıyorum. Tek hatırladığım o kaçınılmaz öğürme:)Benden parça aldılar bir daha girmek zorunda kalmayayım diye. Birkaç güne sonuçlar belli olur, paylaşırım. Ama ilk verdikleri raporda les genişliği yazıyor. Tabi yine de biyopsi sonucunu beklemek lazım.
Bu arada adanalı mesaj sayınız max sınıra ulaşmış sanırım mesaj gönderilemiyor. Siz şifrenizi kullanıcı adınızı yazın ben yardımcı olmaya çalışırım inşaAllah. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
o les genişliği değildir les gevşekliğidir bende de var çünkü yani mide kapakçığının tam kapanmaması bu da reflünün ana sebeplerinden bi tanesi
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
Olabilir, bakalım biyopsi sonucunda göreceğiz. Bu arada bu hastalık genetik olup tedavisi yoktur diye bir şey olabilir mi? Çünkü geçenlerde komşumuzun kızı dikkatimi çekti. 3 yaşlarında ve ağız kokusu olan bir çocuk. Hiçbir hastalığı yok, hiç bir ilaç kullanmıyor. Ama fark ettikten sonra çocuğu gözlemledim. Özellikle kırmızı et yedikten ve süt içtikten sonra ayyuka çıkıyor koku. Tabi ki benim ki kadar dayanılmaz değil ve uzak mesafeden fark edilmiyor ama konuşma mesafesinden anlaşılıyor. Muhtemelen ailesi farkında değil. Ve ailesinde böyle bir durum yok. Şimdi bu çocuk 3 yaşında ve ağız kokusu var. Ve büyüdükçe beslenme koşulları ve yaşam şartlarından yada çeşitli hastalıklardan bu koku artacak. Velhasıl bu koku eğer doğuştan gelen bir durumsa genetik midir yani?? Ve genetik ise çözümü yok mudur??
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
O çocuk bana lazım.
O çocuğun babasına benim adresimi verin beni bulsun. Aramızda doğuştan ağız kokusu olan birileri varsa bilmek isterim Düzenleyen aydinmur - 18-Nisan-2013 Saat 04:48 |
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Subat-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
![]() ![]() ![]() |
herkese merhaba;
geçen gün aniden gelen bir sevkle, hemen internetten Onkoloji hastanesinde muayene olmak için bir randevu aldim. Muayene öncesinde doktora, daha önceden burda nefes üre testi yaptirdigimi anlattim. Ilk testte sonucun pozitif çiktigini, arkasindan helipak tedavi kiti kullandigimi söyledim. sonradan yaptigim arastirmalara göre bu hastaligin tekrarlama ihtimalini ögrendigimi de söyledim. Saoglsun doktor kirmadi ve testi yaptirdi. Sonuç "Negatif" ama koku tam gaz devam ediyor. bu durumda; mide ihtimalini gözden çikarip, baska yerlere odaklanmamiz gerekebilir mi? |
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Evet biyopsi sonucum geçte olsa belli oldu. Ve helicobacter pylori bende de çikti. Ayrica kronik gastrit. Sizlerin de bildigi gibi helipak seti verildi. 14 gün kullanacagim bakalim. Neticelerini yazarim yine buraya. Lakin birsey degismeyecegi kanisindayim. Çünkü bu seti kullanipta tamamen bu hastaliktan kurtulana forumda hiç rastlamadim. Bakalim görecegiz.
Ayrica helicebacter sana katiliyorum. Mide ihtimalini gözden çikarip baska yerlere odaklanmamiz lazim. O da kbb. Forum da yazanlarda çok dogru. Bu koku % 90 kbb kaynakli. Zaten bu helipak çözüm olmazsa tekrar kbb a yogunlasacagim. |
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Bugün helipak seti kullaniminda 5. gündeyim. Dilimde ki sari tabaka azalmaya basladi. Koku da da ciddi bir azalma var ama tamamen kaybolmus degil. Ama önceden yemekten bir saat sonra daha felaket bir kokuyla ayyuka çikardi simdi aradan 6 saat falan geçtikten sonra ancak ortaya çikiyor ve dislerimi firçalamasam bile. Ama ilaçlar çok berbat ya. Agzimda sürekli aci ilaç tadi var. Neyse ki geçici.
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Anlayamiyorum gerçekten.. Bu helipak seti herkesin agiz kokusunu keserken ki içinde kuvvetli bir antibiyotik olmasindan dolayi ama benim agiz kokuma o derece kuvvetli bir etkisi yok. ilk zamanlar azalmisti cidden ama bugün 8. gün sanki yeniden geri gelmeye basliyor. Halbuki nidazolun daha uzun süre ve daha keskin etkisi vardi. Anlayamadim ama buradan her antibiyotigin ise yaramadigini çikarabiliriz sanirim. Ben artik sorunun mide bazli oldugunu düsünmüyorum. Nidazolun etki mekanizmasi hangi bölgeye yada hastaliga acaba?? eger nidazol iyi geliyorsa bu ilacin etki ettigi bölgeye mi yogunlasmayalim acaba?? Bilemiyorum artik.
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Bir de acaba saati saatine kullanim mi önemli?? Ben o kadar dikkat etmiyorum. Yani bana sabah aksam denildi bende sabah herhangi bir saatte aksam da herhangi bir saatte kullaniyorum. Bazen ikisi arasinda 10 saat oluyor bazen 8 bazen 12. Acaba bu yüzden etki etmiyor olabilir mi??
|
|
![]() |
|
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
Agiz yolu ile kullanilan antibiyotiklerin 2-3 saat erken veya geç alinmalari tedavinin akibetini fazla etkilemez
-M |
|
![]() |
|
cuma
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2013 Konum: Adıyaman Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 82 |
![]() ![]() ![]() |
Anlayamiyorum gerçekten.. Bu helipak seti herkesin agiz kokusunu keserken ki içinde kuvvetli bir antibiyotik olmasindan dolayi ama benim agiz kokuma o derece kuvvetli bir etkisi yok. ilk zamanlar azalmisti cidden ama bugün 8. gün sanki yeniden geri gelmeye basliyor. Halbuki nidazolun daha uzun süre ve daha keskin etkisi vardi. Anlayamadim ama buradan her antibiyotigin ise yaramadigini çikarabiliriz sanirim. Ben artik sorunun mide bazli oldugunu düsünmüyorum. Nidazolun etki mekanizmasi hangi bölgeye yada hastaliga acaba?? eger nidazol iyi geliyorsa bu ilacin etki ettigi bölgeye mi yogunlasmayalim acaba?? Bilemiyorum artik.
her antibiyotigin soruna çare olmadigi konusunda katiliyorum.çünkü bende de ayni sekilde nidazol,augmentin,zolax ve biteral antibiyotiklerini kullandigim zaman koku yok oluyor.bunlarin disindaki antibiyotiklerin faydasi olmuyor. |
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Evet helipak bitti. Ve hiç bir ise yaramadi bari kullandigim süre içerisinde koku gitseydi hiç olmazsa iki hafta rahat ederdim. Dilimde ki sari tabaka aynen yerinde duruyor. Hatta artti gibi sanki. Neyse yapacak bir sey yok. Artik basa sarip yeniden mücadeleye devam edecegiz. En iyisi arastirma hastaneleri sanirim. Bundan sonra ilk isim arastirma hastanesi kbb a gidip adam akilli bir muayene olmak olacak.
|
|
![]() |
|
doksaniki
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Subat-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 34 |
![]() ![]() ![]() |
sifa burunla ilgili bir sorun olabilir konka yada kemik egriligi var mi? Bazen burnundaki sümük kötü kokuyor mu? ben bir çok seyi arastirarak sorunumu buldum belki de seninki de benzerdir.
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Evet doksaniki takip ediyorum seni. Çok seviniyorum senin adina. Çünkü birimizin bile sorunun kaynagini bulmasi bizi rahatlatiyor. Çaresizligimizin içinde çare oluyor.
Bende konka yada kemik egriligi var mi bilemiyorum. Gittigim hiçbir doktor bahsetmedi. Yalniz benim sürekli burun akintim olur. Yaz kis. Terleme, heyecan, streste artar ama tamamen seffaf bir sivi. Psikolojik degil ama eminim. Ve ayrica kötü de kokmuyor. Dogru söylüyor olabilirsin çünkü bende oksijen yetersizliginden kaynaklandigini düsünüyorum artik. DÜn tekrar nidazol aldim bir tanesi bile kokuyu geçirmeye yetiyor. Bu ilaçlarda anaerob bakterilere etki ediyor. Yani oksijensiz bir ortam söz konusu ki bu bakteriler çogaliyor ve kötü kokuya neden oluyor. Artik kuvvetle muhtemel kbb kaynakli oldugunu düsünüyorum. Ama çok iyi bir doktor lazim bunun için. Simdi onun arastirmasini yapiyorum. Varsa ankara da bildiginiz özel yada arastirma hastanesinde iyi bir kbb doktoru paylasirsaniz sevinirim. |
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Doksan iki vallahi Allah razi olsun çünkü hiç aklima gelmemisti kemik egriligi daha önce forumda çok okudum ama disaridan baktigimda kemik egriligi yok bende hatta hiç bir egrilik yok. o yüzden hep es geçtim bunu. Ama sen söyleyince bi arastirayim dedim disaridan farkedilemeyebiliyormus bazen içten bir egrilikte olabilirmis. Ayrica dilde paslanmaya, faranjite, geniz akintisina, öksürüge ve asil problemimiz olan agiz kokusuna neden olurmus. Uyku bozukluklari, güne yorgun baslama ve dikkat daginikligi sikça görülen belirtiler arasindaymis. Ve bende hepsi var. Bu olabilir mi acaba?? Olabilir cidden bir anda umutlandim. Yine hayal kirikligi yasamak istemiyorum ama bildiginiz iyi bir kbb doktoru varsa lütfen söyleyin hemen gidecegim.
|
|
![]() |
|
doksaniki
![]() ![]() ![]() |
Sifa en yakin zamanda KBB doktoruna gidersen egrilik olup olmadigini ve konka olustuysa ögrenirsin. Benim de sürekli burnum akar seffaf bir sekilde ama kokmaz. Burnumun içini iyice elledigimde kokunun ordan da geldigini daha yeni farkettim yani 9 sene sonra. Geniz akintim sürekli devam ediyor ve çok koyu bir sekilde, bu sivi da kokuyor ve ayni zamanda nefes alma seklimi degistiriyor. Dilimin arkasi havayla temizlenemedigi için kokuyor. Malesef ameliyat kesin çözüm degil, kurtulanlar da var hiç bir sey degismedi diyenler de. Nedenini buldum ama çözümü hala yok...
|
|
![]() |
|
sifa
![]() ![]() ![]() |
Geçen forumda bir arkadas limonlu sudan bahsetmisti, o bölümü bulamadim o yüzden buraya yaziyorum. Denedim ve vallahi bravo:) çünkü hiç beklemiyordum açikcasi bir bardak sicak limonlu suyun aç karnina içildiginde bu denli etkili olacagini. Bir de bu suyu içip arkasindan yemek vs. yediginiz de koku geri gelmiyor. uzun bir süre koruyor ama günde 2 kez uygulamak lazim hatta 3 uygulanirsa daha da iyi. Elma sirkesi vardi bir arada. Onu da denemistim o da iyiydi ama agizda kötü bir tat birakiyordu ve mide bulantisi yapiyordu ama limonlu su hem çok dogal hem de hiç bir zarari yok:) velhasili tavsiye ederim:)
Bu arada doksan iki deviasyon isini ne yaptin?? ameliyat olacak misin? oldun mu?? bir gelisme var mi.. |
|
![]() |
|
Sayfa 4 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |