|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Söyleyeceklerim var | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj | ||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
||
Bunlar benim cümlelerimdir.
Ben yazdim bu bilgiyi. Bazen kaynak göstermeden benden bilgi aliyorlar, ve yayinliyorlar buna çok kiziyorum. Fakat bu site etik davranip kaynak olarak beni göstermis, sükür. -M |
|||
![]() |
|||
Helicobacter
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Subat-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
![]() ![]() ![]() |
||
murat hocam, bu durumun kontrolü için dahiliye uzmanina görünüp durumu anlatmamiz yeter mi yoksa, baska bir bransin uzmanlik alanina mi giriyor? neler yapabiliriz?
|
|||
![]() |
|||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
||
Ben size bir soru sorayim, siz cevaplayin :
Bir araba sürüyorsunuz. Motordan zayif bir ses geldi. Motor tamircisine götürseniz hatayi bulabilir mi? Yoksa kaportaciya mi gitmelisiniz? Simdi bu soruyu da cevaplayin :-) Agiz kokusu karacigerde büyüme sebebiyle oldugu varsayimiyla dahiliyeciye gidilse teshis koyar mi? Yoksa baska bir doktora mi gidilmelidir? Neden her sorunuzu cevaplaYAmiyorum, Beni anliyor musunuz :-) -M |
|||
![]() |
|||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
||
Hocam; disçi, KBB uzmanlari bile çogu zaman agiz kokusunu yok sayarken, " disini iyi firçala geçer " derken, dahiliyeciye gidip " agzim kokuyor, karacigerden olabilir " demek bizler için oldukça mühim bir sorun. Internetten okuyoruz, birakin karacigeri birçok dahiliyeci - gastroenterolog gastritin bile agiz kokusu yapma ihtimalinin çok düsük oldugunu söylüyor. Artik yoldaki adam bile gastritin agiz kokusu yapacagini bilirken ...
Bademcik ameliyatimda bazi degerlerin yüksek çikmasi sayesinde(!), gastro uzmaniyla görüstüm haftaya endoskopi - kolonoskopi ve birkaç test daha yapacak. Dedigine bakilirsa check - up gibi olacakmis. Ben de doktora sikayetlerimi biraz abarttim gibi oldu ama ne yapalim, sirf agiz kokusu için geldim desem bu kadar derin arastirmayabilirdi. |
|||
![]() |
|||
Helicobacter
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17-Subat-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
![]() ![]() ![]() |
||
adanalii, anlatilmaz yasanir...
ankara' nin egitim ve arastirma hastanelerinde, ilçe hastanelerinde, üniversite hastanelerinde doktorlarla, asistanlarla pazarlik yapar hale geldik(su .... testi yaptirabilir miyiz?, su tahlil sonuçlarina bi daha baksaniz, o ilaci kullandim faydasini göremedim, vb. vs.). |
|||
![]() |
|||
Fresh
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
||
dadas ne yaptin ameliyat sonrasi kokuda bir degisiklik oldumu..? bilgilendirme yapmamissin, herhalde koku geçti ve artik bu siteye girip eski günlerini hatirlamak istemiyorsundur..? ![]() |
|||
![]() |
|||
dadas87
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07-Mayis-2013 Konum: Erzurum Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 36 |
![]() ![]() ![]() |
||
Yok hocam ameliyat ta çare olmadi. Gittigim her doktor girtlak reflüsü var snd demeye basladi 3 aydir onun tedavisini görüyorum 6 ayi tmmlayana dek sabdedicem.
|
|||
![]() |
|||
trouble
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
![]() ![]() ![]() |
||
Merhaba arkadaslar,
22 yasindayim üniversite son sinif ögrencisiyim yönlendirme yapmadan bilgilendirerek bademcik ameliyatim ve agiz kokusu hakkinda bilgilerimi paylasayim. 4-5 yildir forumu takip ediyorum agiz kokum 13-14 yaslarimda basladi ilk kez sinifça gittigimiz dis doktorunda senin agiz kokun var baska bir gün gel daha ayrintili bakalim demesiyle basladi çocuktum korktum bir daha gidemedim o yasimdan beri bana AGZIN KOKUYO diyende OLMADI. Koku agizdan geliyordu burundan gelmiyordu (sadece sabahlari ya da koku asirilastiginda, burnumdan nefes verirken havayi dil köküne çarptip cikardigimda biraz o dildeki kokuyu burnumdada hissedebiliyordum). Dis ve dil firçalama ile 4-5 saat kokuda azalma sonrasinda artarak gelen bir koku oluyordu.Kokuyu artiran besinler vardi.Ben kokuyu konusurken degil burnuma hohladigim zaman alirdim. Yillardir dis doktorlarina ve KBB ye giderim pek ilgilenen olmaz en son gittigim doktor bademcik kaynakli olabilir kokuyuda baya kafaya takmissin istersen alalim dedi bende kabul ettim ve bademciklerimi aldirdim yanliz hiçte kolay olmadi:). Bademcik ameliyati sonrasi 10. gün bir kanamam oldu küçük bir kanamaydi atlattik.En az 10 gün sivi ve yumusak gidalar ile beslenin bizim yasimizda iyilesme süreci uzun ve zor. Neyse ameliyat sonrasi koku 1 hafta sonra geri geldi ama ameliyat öncesinden farkli bir kokuydu yaralar iyilesmedi ondandir felan dediler amelliyattan 15 gün sonra koku gitti 1 hafta felan koku yoktu sonra tekrar yavas yavas hergün biraz daha artarak geri geldi 1 hafta felan koku devam etti sonra tekrar gitti felan böyle gelip gelip gitti ama kokunun oldugu günler daha fazlaydi 2 AY BÖYLE SÜRDÜ. Yaklasik 20 gündür koku var ve tekrar gitmedi ama kokunu siddeti degisiyor.Ameliyat öncesine göre bazen az bazen yakin. Ameliyat sonrasi dilimdeki beyazlik azaldi, dis ve dis eti birlesim yerlerinde olusan beyaz kokulu tabaka artik daha az. Ameliyat sonrasi sol bademcik yerime baktigimda beyaz bir et var kokunun devam etmesini ona bagliyordum çünkü dislerimi firçaladiktan 30 dk sonra sol tarafimdaki dislerin aralarini emerek çektigimde kötü bir koku çikiyor.Sag ve ön dislerimde ayni sey dislerimi firçaladiktan 4-5 saat sonra gerçeklesiyor. Ameliyat düsünen arkadaslar ameliyat sonrasi kokunun geçmemesine kendimi hazirlamistim ama bekledigim gibi olmadi ilk günler hayatimda yasamadigim pismanligi yasadim ameliyat degil stres üzüntü beni zorladi daha sonrasinda alistim unuttum böyle seylerde zamana birakin unutmaya çalisin baska seylerle ilgilenin Sonra düsündüm ameliyat olmasam ve bu koku geçmez ise her gün ameliyat olsam mi düsüncesi beni bitirecek oldum kurtuldum bide geçseydi mükemmel olacakti tabi. Ameliyat sonrasi ara arada olsa toplam 15-20 gün agiz kokusuz günler geçirdim evet benim agzim çok kötü kokmuyor hatta bazen karsimda ki insana bile gitmiyor ama beni rahatsiz etmesi yeterliydi koku geçince çok mutluydum ve agzimin kokmadigini hissediyordum tadi bile degisiyor eksi tat kalmiyor günün her saati ayni. Agiz kokunuz psikolojik olmasa bunu kanitlasaniz bile psikolojik destek hepimize sart en azindan sorunu kafamizda küçültmeli hayatimizda daha az yer kaplamasini saglayabiliriz. Benim su saatten sonra yapacagim sey psikolojik destek almak, dis doktorlarina, KBB ye ve Gastroenteroloji ye gitmeye devam ederek kokuyu dahada azaltmak eminim artik bir gün kokunun çözümünü olmasa bile azalmasini saglayabilirim. Sormak istedikleriniz var ise bu konu altina yazin cevaplayayim. |
|||
![]() |
|||
mmkk
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11-Aralik-2015 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 146 |
![]() ![]() ![]() |
||
Trouble kardesim bendeki agiz kaynakli deil dahiliyeye gttim 4 5 gune sonuclari alcam olmadi kbb bademcikler felan ama trouble kardesim ben dayanamiyorum artik bu duruma yenik dusmeye basliorum artik 19 yasindayim univeriste 1 ogrencisiyim dayanamiyorum bi akil dio univeristeyi birak bi yanim dio univeristeyi birakirsan annenin babanin emekleri ne olacak dio cok kotuuyum istersen tel nonu ver ozelden goruselim kardesim
|
|||
![]() |
|||
Ahmet5
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13-Temmuz-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
||
Dadas87 eger hala buradaysan son durumunu merak ediyorum son tedavin basarili oldu mu? Tesekkurler
|
|||
![]() |
|||
Fulya
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 14 |
![]() ![]() ![]() |
||
Ben de bademcik ameliyati oldum ve hiç bir fayda görmedim. Bademciklerim küçük ve yapisikti içinde çok derinlere tonsilit birikiyordu kimseye örnek olmasin pamuklu çöp vb seylerle çikarmaya çalisiyor çogu zaman bademciklerimi kanatiyordum tam evet artik tas kalmadi dedigim an ertesi gün yine çikmasi tam bir kisir döngünün içinde hissediyorsunuz. Ayrica forumda tas olmasa da o haldeki bir bademcigin her halükarda koku üretecegini okumustum. Tas esittir koku bu çok net ama bende baska bir sebep daha var anlasilan ki koku gitmedi. Yine forumda biri dudak yanak içlerini kemirme koku yapar yazmisti sanirim 5 yasindan beri bu berbat aliskanliga sahibim. Mucizevi biçimde bu aliskanligi 1 ay kadar biraktim yine çözüm olmadi. Alerjik rinit de var hafif reflü de.
Yine de tonsilit konusunu çözmeden diger asamalara geçmeyin derim. |
|||
![]() |
|||
Fulya
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 14 |
![]() ![]() ![]() |
||
Bu arada dis firçaladiktan sonra vs bir sekilde yarim saat de olsa koku gidiyor diyen arkadaslar halinize sükredin bendeki hiç ama hiç gitmeyen 2 metre uzaktan duyulan bir koku. Kendim alamiyorum ancak sordugum tek kisi mide bagirsak tan gelen bir kokuya benzemedigini söylüyor. Bu da beni su seçeneklere itiyor;
A-Alerjik rinit kaynakli (akinti hiç bitmedigi için koku da hep var) B-Dilimde pas var (bademcikler gidince bu sorunun da ortadan kalkacagini sanmistim yanilmisim) C-Dil pasi, geniz akintisi veya refluden oluyor D-Tükürük azligi hissediyorum onun için sintigrafi varmis bulursam yaptirmayi düsünüyorum. E-Cigerden geliyor. Tabi her gittigim dis hekimi agiz hijyenimin çok iyi oldugunu söylüyor yani disleri bastan eliyorum. Benzer durumlari olan varsa lütfen yazsin forum neden bu kadar sakin anlamiyorum |
|||
![]() |
|||
Simyaci
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
![]() ![]() ![]() |
||
Arkadaslar öncelikle herkese çok geçmis olsun.Allah hepimizin yardimcisi olsun.Zor bir durum.Benzer sosyal sikintilar hepimizin basinda oldugu için orayi geçiyorum ve direkt konuya geçip konulan teshisler hakkinda bilgi vermek istiyorum. Bu agiz kokusunu ben farkedeli 1sene filan oluyor.oncesinde var miydi ben mi farketmedim bilmiyorum. Ilk fark ettigim zaman otobüste bir ablanin bana bir adres sorup burnunu kapatmasiyla basladi. Incitici bir durum evet ama farkettigim günden beri hiç yilmadan sorunun pesinde kosturuyorum.ilk önce bir devlet hastahanesine gittim fakat gram ilgilenmedi.Bu arada gitmeden internetten koku odakli bir arastirma yaptim ve bademcik tasi sikintisinin koku yapabilecegini ögrendim.hemen ayna karsisina geçip kusma reflekslerimi kontrol ederek bir kaç parca çikardim. Neyse dedim sorun bu anlasildi.Doktora gittim ve bana söylenen kendin cikaricaksin yapacak bir sey yok demek oldu. Hakkimi gram helal etmiyorum o doktora.Daha sonra baska bir devlet hastahanesine gittim direkt dedim ki hiç konusturmadan bademcik tasim var hocam ve acil aldirmak istiyorum. Doktor bakti peki dedi alalim ama ben bir sey göremiyorum. Doktor göremiyorum dediginin aksami ben bir miktar daha çikardim.neyse gittigimde martti bana ameliyat tarihi agustos sonuna verdi.kendi kendime dedim ki tamam biraz daha dayanmalisin. Yaz geldi haziran ayindayiz ve koku gittikçe artmaya basladi 2ay daha dayancak gibi degildim özel hastahaneye gittim bu sefer. Tabi para verince doktorlar daha ilgili oluyorlar orasi kesin. Özel hastahanede doktorun teshisleri;
Bademcik tasimin oldugu Burun egriligi oldugu(tomografi istedi) Çok fazla degil ama geniz akintimin oldugunu soyledi Bir de ameliyat için kan tahlili istedi onuda yaptirdim temiz çikarsa önümüzdeki hafta ameliyat olacagim. En acil ve en çok koku yapani söyleyin hocam ilk onu halledelim ondan baslayalim dedim. En basta bademciklerini alacagiz dedi. Geniz akintisini simdilik ilaç ve spreylerle kontrol altina almaya çalisicaz dedi. Ameliyat günü ilaç yazicakmis. Arkadaslar bunlarin disinda ayna karsisinda çok fazla vakit geçirmeye basliyoruz hepiniz biliyorsunuz ki.. ben bir de üst azi disimde çürük oldugunu gördüm. Ameliyattan sonra onada bir dolgu yapilmasini düsünüyorum. Çürük de koku için bir etken sonuçta. Benim düsüncem koku tek bir yerden de olusuyor olabilir bir kaç farkli sebepten de. Bademcik ameliyattim ve dis dolgun sonrasinda sizlere tekrardan durumum hakkinda bilgi vericem ki ayni dertten muzdarip arkadaslarima belki bir faydasi olur. Ayriyeten konunun psikolojik ve sosyal bir problem oldugunun farkina varip önemseyip bizlerle ilgilenen murat hocama çok tesekkür ederim.Allah sizdende razi olsun..yolunuz bahtiniz açik olsun hocam..sizin gibi adamlara ihtiyaci var bu memleketin..Arkadaslar çok uzatmadan Allah herkese safi ismiyle sifa versin insallah.. görüsmek uzere |
|||
![]() |
|||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
||
Simyaci kardes sagol var ol.
Önce bi disini halletsen daha iyi olmaz mi? Belki de problem dis kaynaklidir. En azindan bademcik ameliyatini bosuna yaptirmamis olursun. Yani fikrim bu. Sifa diliyorum sana ve herkese kardesim |
|||
![]() |
|||
TheyLike12
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28-Haziran-2019 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
||
Merhabalar forumda uzun süredir basliklari okuyorum 2.5-3 senedir agiz kokusu problemi çekiyorum. Baslarda ne oldugunu neyden kaynaklandigini bilmiyordum. Disimde çürük var diye disçiye gitmistim askeri revirde kanal tedavisi ile kullanabilecegim 3 disi direk çekti çok zor günler atlattim. Neyse konumuza gelelim. 20 Haziranda bademcik ameliyati oldum.Doktorum aileme bademcigimin arkasinin çok iltihapli oldugunu agiz kokusunun bundan kaynakli oldugunu söyledi. Bugün ameliyatin 9.günü. Agiz kokum geçmedi çok fazla baslik okudum bademcik ameliyati ile ilgili iyi ve kötü. Doktoruma kontrole gittigimde en az 2 hafta 3 hafta hatta 1 ay beklemen dedi ama ben inaniyorum ki 1 ay sonra da geçmeyecek. Artik umudum kalmadi ben ailemi ikna etmeye çok ugrastim bundan 5-6 ay önce Anneme bademcik taslarinin oldugunu agiz kokusu yapabilecegini söyledigimde bana agzindan baktigin zaman bademciklerini göremezsin gibi cevaplar veriyordu... Neyse su an bademciklerimin oldugu yerde hâla yara var çok çok düsük bir ihtimal olsa da geçer belki... Biktim artik otobüste yer olmasina ragmen ayakta gitmekten, kendimi rahatça ifade edememekten, insanlarla konusamamaktan bazen soruyorum kendime bu kisacik hayatta cidden böyle bir sey için bu kadar çaba mi sarf etmem gerekiyor diye. Bu sene sinav senem. 11.sinif benim için tam bir rezaletti. O kadar kötü hissediyorum ki kendimi ders çalismiyorum sadece bos bos oturuyorum bütün gün zaten ameliyat oldugum için disari da çikmiyorum bir seyler yiyip içemedigim için. Bademcik ameliyati olmak isteyenler bütün sorularini sorabilir elimden geldigince yanitlarim
|
|||
![]() |
|||
Simyaci
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
![]() ![]() ![]() |
||
Yukariyada daha önceden yazmistim. Bademcik ameliyatimi oldum üzerinden 10 gün kadar geçti. Kokuda %50 %60 oraninda azalma var. Daha önce agzimdan yogun bir sekilde gelen kokunun çogunlugu kesildi. Ve önceden yazmis oldugum gibi burun egriligimden dolayi akut rinit ya da kronik olabilecegi için doktor bademcik ameliyatimdan sonra bir de burun üzerine yogunlasacagini söylemisti. Simdi burnumdan ara ara küçük sizintilar seklinde bir koku hissediyorum. Bu arada doktorun verdigi bir kaç antibiyotik sprey ve sinüs yikamak için sinüs rinse kullaniyorum. Ve bogazlarim tamamen iyilestikten sonra dis dolgusu yaptiricam. Gelismelerden haberdar ederim arkadaslar.
|
|||
![]() |
|||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
||
Bizi gelismelerden haberdar et lütfen kardesim.
Moralini bozma, güzel düsün güzel olacak. Seninki de sanirim üst solunum yollarindan kaynakli. Eger öyleyse dili temizleyerek çok çok azaltabilirsin kokuyo. Ben öyle yapiyorum ve çok rahatim. Dilimi epey firçaliyorum ama. Taaki pembelesene kadar. Ozaman koku kalmiyor inan... |
|||
![]() |
|||
Simyaci
![]() ![]() ![]() |
||
Mahoni kardes moralimi bozmamaya çalisiyorum olabildigince..Hatta dün psikiyatri,psikolog tedavisine basladim.Bu süreçte kafayi yememek için..Önceden yogun hissettigim koku simdi gün içinde sizinti seklinde ve sadece yutkundugum zaman aliyorum.Belki de ameliyattan sonra geçmistir psikolojiktir diye psikiyatri,psikolog tedavilerine basladim. Disçiye gitttim 20'likler çekilcek iki dolgu yapilcak. Yani birçok tedaviyi ayni anda olmaya basladim.Allah sonumuzu hayir etsin..
|
|||
![]() |
|||
Simyaci
![]() ![]() ![]() |
||
Arkadaslar bende bir ay önce bademcik ameliyati oldum ve gerçekten koku yapacak büyüklüktelerdi.çikarinca koku azaliyordu.
Ilk etmen olarak direkt bademcikleri elemek istedim fakat büyük bir hata yaptim. Çürük disim vardi bir tane. Ameliyattan sonra yukari 20lik dislerimde de çürük oldugunu gördüm. Ve bademciklerim alindiktan bir ay sonra bu üç çürük dis sebebiyle tekrardan bademcik taslarim olusmaya basladi. Çürük dis koku etmeniydi fakat en büyük soruna yöneliyim en basta diye düsündüm.Ama sonra ögrendim ki çürük disler tekrar bademcik tasi olusumuna sebep oluyormus. Benden bademcik ameliyati olacaklara kardesiniz olarak bir tavsiye vermek istedim. |
|||
![]() |
|||
Dünya
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10-Subat-2019 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 20 |
![]() ![]() ![]() |
||
Ben de bademcik tasi sebebiyle bademciklerimi aldirdim 5 sene kadar oluyor. Koku hafifledi fakat geçmedi. Çünkü baska problemlerde var. Bildigim kadariyla bademcik tasi bademcik ceplerinde biriken yemek artiklari. Bademciklerinizi aldirdiktan sonra bademcik taslari nereye tutunup birikiyor?
|
|||
Dünya dönüyor.
|
|||
![]() |
|||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
||
bademcik tasi bademcigin içinde olan bir sey. bademcik et parçasi içine giriyorlar yemek artiklari sonra bademcik tasi oluyor. alinan bir bademcik nasil tekrardan bademcik tasi olacak. orasi bombos duvar. |
|||
![]() |
|||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 527 |
![]() ![]() ![]() |
||
bademcik ameliyatindan sonra bademcik bölgesi bos kalir orada bir tas olsa bile tükürükle geniz akintisiyla yutulur mideye ulasir midede erir yok olur bademcik tasi adi üstünde bademcigin olusturdugu veya bademcigin varligiyla orantili olusan bir tas , eger çürük dis bir tas olusturuyorsa bunun adi çürük dis tasi diye farkli bi kavram olurdu olmuyan bademcigin tasini çürük dis nasil üretiyor bilimsel mantigken ve teknik olarak açiklarmisini Murat Hocam bu soru size degil tabiki Simyaci arkadasin çeliskili konusmasina en yetkin sizin yazinizla bir cevap merak ediyorum saygilar.
|
|||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|||
![]() |
|||
Simyaci
![]() ![]() ![]() |
||
Kardesim ben klasik biçak yöntemiyle oldum termal welding yöntemiyle olmadim.bu yüzden bi kaç parça kalmis o parçalarda tekrardan olusum oldu.bilseydim termal yöntemle olurdum hiç parça kalmiyormus.sen hangi yöntemle oldun?
|
|||
![]() |
|||
Simyaci
![]() ![]() ![]() |
||
Ahmet kardesim söyle söyleyeyim.Bademcik ameliyati sonrasinda eger parça kalirsa ki bende kalmis vaziyette o et parçalari tekrardan delinip bademcik tasi olusturuyor.Bilimsel ve mantiken aklina yatmadigini söylemissin "Atilla Sengör" diye arattir internetten bu kbb uzmani. Bademcik tasi sayfasina gir yorumlara bakmani rica ediyorum. Benim sikayetimle ilgili bir çok insanda yazmis hocada yanitlarinda evet böyle durumlarla karsilasabiliyoruz demis. Yani benim agiz içinde bir sorunum var minik bir et parçasi bile kalsa onu delip tas olusturuyor. Ha söyle söyleyeyim eskisi kadar büyük degil tabiki kalan etin boyutlari kadar küçük.
|
|||
![]() |
|||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
||
Soru için tesekkürler Bogazi 4 bir yandan limfoid doku sarar. Limfoid doku mikroplarin geçisini engellemek, onlari yakalayip imha etmek içindir. Bogazin mukoza(deri)si altinda kümelenmistir. Bogazi dogudan ve batidan saran limfoid dokuya halk arasinda bademcik denir. Bademcikler sagli sollu bogazin mikrop geçisini kontrol altinda tutar. Bunlari yerinden alirsaniz kuzeyde ve güneyde sessizce bekleyen diger limfoid dokulara yük biner, kendi görevlerinin üzerinde kapasite ile çalismak zorunda kalirlar. Kalinlasip infeksiyona meyilli bir sekilde ömür boyu kalirlar. Bu sebeple bademciklerin alinmasi (hayati tehlike yoksa) iki kere düsünülmesi gereken gereksiz bir olaydir. Bademcikleri alinan herkes ömrünün sonuna kadar çok az bir seviyede, pek az miktarda kronik farinjit ile yasamayi göze aliyor demektir. Bu durumda olan bireylerde tas olusmaz. Kronik infeksiyon olusur. Eger bademciklerin locasinda tas olusuyorsa bademcikler alinmamis anlamina gelir. Bademciklerin kismi alinmasini daha önce duymamistim. Bu satirlari yazdigim sirada bir kulak burun bogaz hekimi arkadasima telefon açtim. durumu anlattim. Sunlari söyledi: O sahis basarisiz ameliyat edildi ise bademcigin bir kismi yerinden çikarilmasi basarilamadi ise hastaya bunu söylerken, bademcigin bir kismini alip bir kismini isteyerek orada biraktik demis olabilir. Dedi. Bi mahzuru yok. Parçasi orada kalabilir. Dedi. -M |
|||
![]() |
|||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
||
thermal welding ile oldum evet, kansiz yöntem acisiz filan, zaten normal biçak eskilerden beri olan bir sey, hepsini almasi gerekiyor, kbb isi bu, bir biçak ile bademcigin hepsini alamiyorsa. devlette mi oldun ? normal biçak kalmadi çünkü çogu devlet bile thermal ile yapiyor.
Bademcikleri alinan herkes ömrünün sonuna kadar çok az bir seviyede, pek az miktarda kronik farinjit ile yasamayi göze aliyor demektir. bademcigi alinan kisiler, azda olsa kronik farenjit sebebi ile agiz kokusu da olabiliyor mu demek ? bende de var farenjit kronik, |
|||
![]() |
|||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
||
Bademciklerin alinmasi ancak çok mecbur olundugunda mesela yilda 5 veya daha fazla infeksiyon atagi oldugunda, büyüme sebebi ile bogazi daralttiginda veya çevreye baski yaptiginda düsünülmelidir. Agiz kokusu veya buna benzer basit bir sebeple bademciklerin alinmasi çok uygun bir çözüm degildir. -M |
|||
![]() |
|||
Simyaci
![]() ![]() ![]() |
||
Ahmet kardesim isin kötü yani özelde 2bin lira para verip oldum test ücretleriyle birlikte.Biraz arastirsaydim keske bende çok pismanim..
|
|||
![]() |
|||
Simyaci
![]() ![]() ![]() |
||
Hocam bu durumu degerlendirip kbb uzmani arkadasinizi aramaniz bir kez daha bizimle ne kadar ilgilenip bizlere ne kadar önem verdiginizi gösterir. Bunun için cani gönülden tesekkür ederim size tekrar tekrar..
Ameliyati yapan doktor bana herhangi bir sey söylemedi azini aldik çogu kaldi vs diye.. Ben ameliyattan bir ay geçtikten sonra kendim bakip gördüm tekrar olusumu..yapan doktora da kizmiyorum çünkü bademcik tasina sebep olan seyi önce bulmaliydim ki tekrarlamasin.. |
|||
![]() |
|||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 527 |
![]() ![]() ![]() |
||
parça kaldigini doktor sizemi söyledi siz bogazinizda aynada baktiginda görebiliyomusunuz? bende normal biçak yöntemiyle oldum doktor hiç öyle bir uyari yapmadi bende bogazimda bi parça göremedim o yüzden merak ediyorum siz görebiliyormusunz? |
|||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
|||
![]() |
|||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
||
hocam açiklama için tesekkürler fakat bademcigini aldiran herkes kronik faranjit az miktarda yasama durumunu garanti olarakmi risk aliyor yoksa kisiden kisiye degisiklik gösteren birseymi bu kesin bir sonuçmu mutlaka olan birseymi? cahile anlatir gibi anlatabilirsiniz hocam bu ana kadar hiç bademcik ameliyatinin kronik farenjit olusumu yapar gibi bir bilgi isitmedik bunlar yeni ögrenilen çalismalar mi yoksa pek bilinmiyen bilgiler ve arastirmalar mi? bize hep klasik sebepler anlatildi yazildi reflü kötü agiz bakimi stres mikroplara karsi dirençsizlik kötü beslenme vesaire gibi , ama bir ameliyata bagli kroniklesirse bu asla iyilesmez anlamina geliyor sizinde dediginiz gibi oysa çevresel faktörlerden veya bireyin hatalarindan yapilan kronik durumlar önlemlerle yokedilebilir. Bu durum her bademcik ameliyati geçirende garanti olusurmu veya zaman zaman mi olusur daima mi olusur ? tesekkürler hocam |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
||
Bademcigi alinan herkes farinjit olmak zorunda degildir. Fakat ömrünün sonuna kadar farinjit olmaya meyilli olarak kalir. Hatta sik tekrarlayip kroniklesen bir farinjit bu insanlarda daha sik görülür.
Çok mecburiyet varsa bademcikelrin alinmasina tereddüt edilmemelidir. -M |
|||
![]() |
|||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
||
tesekkürler hocam , hocam konuyla ilgisi yok ama sadece bir merak bir insan bedeni genel tüm hastaliklara kronikler basta olmak üzere bunlara karsi direncini nasil artirabilir nasil kuvvetlendirebilir bunun basit ve etkili yöntemleri varmidir ? mesela birçogumuz için basit ve bukadar kolaymi dedigimiz ama bilimsel olarak bilmedigimiz vücudumuzun direncini bagisikligini güçlü tutan birseyler besin olabilir bir sportif faaliyet olabilir vs bir yöntem birsey varmidir merak ettigim için soruyorum hocam tesekkürler. |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Simyaci
![]() ![]() ![]() |
||
Ben kendim aynada baktigim zaman görebiliyorum. Ameliyat olmadan önceki nokta nokta olusumlar simdide olmaya basladi daha minik minik.
|
|||
![]() |
|||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
||
Soru için tesekkür ederim Sihirli bir formülü yok Bu soruyu bana sik sorarlar. cevap olarak "her organ sistemini kendi fabrika ayarinda tutun" diyorum. Bu davranis, organizmayi iyilesme yörüngesine dogru zorlayacaktir. Örnegin midenizi asiri yemek ile esnetip büyütmeyin, uykunuzu gereksiz yere geciktirmeyin, tuvaletinizi bekletmeyin geciktirmeyin, gereksiz yagli kizarmis suni boyali gidalar yemeyin, naylon kumas giymeyin, asiri zayif/güçlü isikta okumayin, burnunuzda kulaginizda vücudunuzun herhangi bir yerinde kirlilik barindirmayin, dar elbise ayakkabi giymeyin. ve daha yüzlerce kural düsünebiliriniz. Bunlarin hepsi birlesince saglik durumu kendiligindenn gelisecektir -M |
|||
![]() |
|||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
||
Allah yardimcin olsun umarim düzeltilecek tekrarlanicak birsey varsa güzel yapilir insallah. |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
||
sagolun varolun hocam verdiginiz cevap tam özünde bir cevap ne mutlu faydali güzel bilgilerle bilgilenenlere. |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Belinda
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Mayis-2020 Konum: Nigde Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 31 |
![]() ![]() ![]() |
||
Bademcik ameliyati olduktan sonra benim gibi agiznda kuruluk; tükuruk seviyesinde iyice azalma olan varmi yada bununla ilgili fikri olan sürekli su bitki çayi sivi türevleri içmek zorunda kaliorm
|
|||
![]() |
|||
Ethic1
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 169 |
![]() ![]() ![]() |
||
Yeni olduysan normal, bir süre sonra geçiyor.
|
|||
![]() |
|||
Murat880
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 377 |
![]() ![]() ![]() |
||
Belindacim oil pulling yapmalisin türkçesi yag çekme hindistan cevizi yagi susam yagi ile yapiyorlar hindistan cevizi en makbulü 1 yemek kasigi soguk sikim olucak yag buna dikkat et agzina aticaksin ve agzinda emiceksin dislerinin arasindan gecirisiceksin bi nevi agzinda çalkala yagi 20 dk sonra beklet etkisi olsun diye en az 10 dk en fazla 20dk ne kadar çok durursa o kadar iyi bu arada agiz kokusu için içine 2 3 damla soguk sikim tarçin yagi karanfil yagi biberiye yagi koyabilirsin bunlar hem agiz kokusu hem lenf sistemi hemde tükürüp bezlerini çalistiriyorlar bi nevi vücudun bagisiklik sistemini uyariyorlar böylece daha çok tükürük salgilaniyor. Oil pulling nasil yapicagini youtubeden sitelerden ögren uygula her gün mümkünse söyle yap en iyi yapma sekli budur :
Sabah kalk hiç bisi yeme dilini dil firçasiyla temizle en arka köke kadar florurduz bir dis macunu sürebilirsin firçaya ben öyle yapiyorum sonra 1 yemek kasigi yagi al çalkala 10 20 dk isini hallettikten sonra tükür agzini su ile durula hemen sonrasinda dislerini firçala ve sonrada yemek ye bekleme yok bide bunun üstüne 1 yemek kasigi yag + içine karanfil tarçin biberiye yaglari koyarsan 2 3 er damla ( soguk sikim yaglar olucak yoksa at çöpe) agiz kokusuna en faydali yaglar bunlar dene aktarsan alma yaglari mümkünse internetten güvenilir markalardan al . Bir günde sonuç alamazsin en az 1 hafta yapicaksin. |
|||
![]() |
|||
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |