|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj | |
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Haklisiniz fakat destek dislerin kaplamalarinin çevresinden gelebilecek kokular için yapacak pek bir sey yok.
Ön dislerde estetik hakimiyet arzu edilir. Bu sebeple genç ve bayan olan bireylerde ön dis köprüsü yapilirken gövde altinin açik olmasi kuralindan taviz verilebiliyor. -M |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
peki hocam, bu kaplama isini 200 -250 tl'ye yapan dis teknisyenleri var. Doktor isini biz hallederiz diyorlar. Dolandirici olduklarini düsünmüyorum çünkü verdikleri adresler, çalistiklari yerler labarotuvar. Peki nasil oluyor da böyle yari yariya bir fiyata bu isi yapiyorlar ?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Porselen kaplamanin fiyati 150 liradir.
Neden yetkisiz insanlara sagliginizi teslim ediyorsunuz? Bazi arkadaslar biraz daha farkli fiyat uyguluyor olabilirler. Porselen kaplamanin liste fiyati zaten kdv dahil 290 lira falan civarindadir. Madde 4.23'e bakiniz http://tdb.org.tr/tdb/v2/ekler/AUT_2014/1.Grup_iller-31.12.2013.pdf -M |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam verdiginiz listede alt notta " degerli metal fiyati hariç" diyor. Belki onu ekleyince 400-500 ediyordur. Ben bulundugum ilde ve internet yoluyla bir çok sehirde disçilere fiyat sordum. Hemen hepsi alti dis için 3 bin tl istedi. Bu fiyat zirkonyum kaplama için. Bahsettigim teknisyenler dis telini de 2500 tl'ye yap(t)iriyorlar. Dis teli sadece Istanbul veya Ankara'da yapiliyor. Internetteki disle ilgili bir çok sitede insanlara ulasiyorlar. Bence en büyük risk, bir sorun çiktiginda (saglik-fiyat-estetik) hiçbir hak iddia edemeyecek olmaniz.
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Bu forumun muhtelif bölümlerinde konusuldugu üzere:
Zirkonyum terk edilmis oldugu halde az gelismis ülkelere satilmaya devam ediyor. Zirkonyumun dis hekimliginde her hangi bir hükmü kaldigini zannetmiyorum. Üzerine ücret ödeseler kendi agzima zirkonyum koymam. Porselenin metali degerli metal sinifina girmez. En az 33 yildan beri degerli metal sinifina hiç girmedi. 6 porselen kaplama dis 900 liradir. Bazi meslektaslarim 3-5 yukari veya asagi yapiyor olabilirler. Dis teli çaprasik disleri düzeltmek için uyguilanir, ülkemizin neredeyse her sehrinde ortodontistler tarafindan en az 33 seneden beri uygulandigina tanigim Lütfen akliniza takilan bir sey varsa sormaya devam edin. -M |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Eksik anlattim hocam, dis telini 2500 tl'ye sadece Ankara ve Istanbul'da yapanlar bahsettigim teknisyenler. Dis hekimleri 4000 - 5000 tl'ye yapiyorlar. Farkli uygulamalarda fiyat oldukça artiyor. ( Ilgilenen arkadaslar için kisa bir bilgi vereyim: E-cligner, Invisalign gibi seffaf plak uygulamalari var. Ancak bu uygulamalar dis çekimi gerektiginde uygulanamiyormus. Bir dis hekimi seffaf plaklarin dis kökünde yeterli hareket saglamadigini bu yüzden normal tel kadar basarili olamadigini söylemisti. Diger tellere göre de pahali bir uygulama. Öte yandan, disleriniz asiri bozuk degilse, maddi yönünü de karsilayabilirseniz çok kullanisli bir yöntem.)
Siz porselen derken metal destekliyi kastediyorsunuz sanirim. Öyleyse ön dislerde güzel bir görüntü olmayacagini düsünüyorum, görüyorum. Full porselen oldukça pahali. Zirkonyum konusunda yazdiklarinizi okumustum, biraz arastirma yaptim sagliga zarari konusunda bir yazi görmedim. Ancak full porselen kaplama fotograflarina baktim da verilen paraya deger duruyor. Sanki tamamen gerçek bir dis gibiler. Çogu dis hekimi tedavi fiyatlarini yayimlamamiz yasak diyor ama Istanbul'da dent group tüm fiyatlariyayimlamis. http://www.dentgroup.com.tr/etiket/empress-dis-kaplama-fiyati/ |
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 316 |
![]() ![]() ![]() |
|
Malesef disimin yarisi kirildi ve çürükmüs dis böyle kötü kokuyor bellidi.%30-40 lik kisim var kaplama insallah olur sizce koku yaparmi ? görüntü bakimdan ön dis oldugu için kötü gözüküyor.Yarin doktora gidecem .
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam, Çukurova Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi, kaplamayi birkaç saatte bitiren bir uygulama bulmus. Teknik kismini anlamadim, anlattiklari uygulama tüm kaplamalar için mi yoksa sadece metal kaplamalar için mi acaba? Üniversite hastanelerinde porselen, zirkonyum gibi pahali uygulamalar yapiliyor mu?
http://m.aktifhaber.com/cukurova-tipin-dis-protezindeki-yeni-yontemi-dunya-literaturunde-1215927h.htm |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Oradaki arkadaslara sordum bu haber nedir diye. cevap gelirse ve unutmazsam asagiya yazarim.
Valla biliyorsunuz bir haber gazetecinin eline düstügü zaman yörüngeden çikar :-) Bir gün ropörtaj verdim gazetecinin birine. Yayinlamadan önce son onay için yaziyi bana yolladilar. Aman allahimmm !!. Ben göya agiz kokusu kalp hastaligi bile yapar demisim. !! Agiz kokusu her çesit hastalik yapar demisim!! Agiz kokusu çagimizin aids'i demisim. ! Yahu megerse ben neler demisim öyle :-)) Silin dedim benim yazimi. Sildiler Allah bilir ya, simdi bu da basit bir cihazin tanitimi duyurusudur. Muhtemelen is güzar bir gazetecinin karisiyla kavga ettigi bir güne isabet etmistir. Dur bakalim ögrenecegiz :-) -M |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Alttaki bölümü okuyunca benim de aklim karismisti zaten. Hem ilk diyor hem birkaç fakülteden biri diyor.
"... klinik uygulamada tamamen tabakali üretime geçen Türkiye'deki ilk birkaç fakülteden biri oldugu bildirildi. " |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Bilgisayar ile disin fotografi çekiliyor. Veya kamera ile kesilmis disin görüntüsü ekrana aliniyor. Görüntünün çukur tümsek yerleri dijital ortamdan minyatür bir torna tezgahina aktariliyor. Torna tezgahi bir porselen kütlesini tabaka-tabaka kesiyor ve fotografi çekilen malzemeyi kaplayacak bir kaplama yapiyor. Siz de bu kaplamayi disin üzerine yapistiriyorsunuz. Yaklasik 10 yildan beri bilinen ve uygulanan bir tekniktir. Buna Cad-cam sistemi adi veriliyor. Bu tezgahlardan bir tane fakülteye satin alinmistir. Ögrencilere de bu sekilde kaplama yapilmasi imkani sunulmustur. Egitimde güzel bir ilerleme. Kutluyoruz. Diger dis hekimligi fakültelerine de öncülük etmesini temenni edelim
-M Düzenleyen aydinmur - 19-Agustos-2015 Saat 09:41 |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Aydinlattiginiz için tesekkür ederim hocam.
Fakültelere biz de bir tane agiz kokusu ölçen cihaz hediye edelim. Hiç olmazsa genç disçiler, bu sikintiyi çekenleri görürse ileride daha duyarli olurlar. Bunun sadece kozmetik bir sorun olmadigini "aynel yakin" kavrarlar. Ne de olsa agaç yasken egilir. |
||
![]() |
||
Bsrk
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Ocak-2017 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaslar ben bu sorunu yaklasik 1.5 yildir yasiyordum çok illet ve igrenc bi durum insanin öz güveni zedeleniyor ve felaket bir psikolojiye sahibim artik ve sonunda soruna cözüm buldum
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Benim annemde de son yillarda agir bir agiz kokusu vardi, resmen diski. Dislerine kaplama yaptirdi koku yok oldu. Ben de uzun süredir erteliyorum koku yapar diye. Kokudan kurtulamiyoruz bari disler güzel görünsün...
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Berk peki agiz kokun nasildi ? Dil pasin varmiydi mesela ? Benim de dis eti iltihabim var da Nar i nasil kullandin sonucu ne kadar sürede aldin ?
|
||
![]() |
||
yasar22
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19-Haziran-2018 Konum: Bitlis Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Agiz kokusunun sebebi dis kaplamasi olmasi kuvvetle muhtemel.
hiç ihtiyacim yokken dolgu isteyen bir dise "kaplama yapmamda bir sakinca olmadigi"ni söyleyen bir disçi ye inanip kaplama yaptirdim. O protez, yaninda temas ettigi disleri çürüttü. bu defa 3 lü kaplama yaptirdim. alttaki disler zamanla çürümüs, bu defa kanal tedavisi yaptilar. kaplama kenarindaki dis etlerim mordu her zaman yani dis etlerimin bir memnuniyetsizligi isyani söz konusuydu. En sonunda bunlardan ümidi kesip kaplamayi söktürdüm, o disler yarim halde yasamima devam ediyorum. en azindan agzim kokmuyor ve dis etlerim rahatladi pembeleserek kendi rengine döndü. maalesef tibbin dis konusunda çok yetersiz oldugunu düsünüyorum. implant hakkinda ise hiçbir fikrim yok. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Söylediklerinizi ve bir o kadar da söylemediklerinizi anliyorum, size yerden göklere kadar hak veriyorum -M |
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam kaplama derken; eger zirkonla kaplatirsak, yine de koku yaparmi ?
Yani kokuyu yapan metal mi acaba' diye düsündüm. Ne dersiniz? |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Zirkon gereksiz ve fazla kullanim alani olmayan, geri kalmis ülkelere satilan bir metaldir. Hiç bir durumda hiç bir amaç ile kullanilmasina gerek olacagini sanmiyorum.
|
||
![]() |
||
kaknus
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Ekim-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Konuyu okurken dört yil önce kendi yazdiklarimi görünce duygulandim. Dört yilda kokuda pek bir degisme yok ama eskisi gibi takmiyorum. Bademcik ameliyati, burun ameliyati, dis çekimleri, h. pylori tedavisi vs bu sikintiyi yasayan herkesin geçtigi veya geçecegi yollardan geçtim. Maalesef bu durum için net ve garanti bir çözüm yok. Deneme yanilma yolu ile kurtulan kurtuluyor gerisi ugrasmaya devam.
Kaplama konusuna gelince keske yillar önce yaptirsaymisim, simdi yeniden ugrasmaya basliyorum. Fiyatlar dehsetli bir sekilde degisken, bir disçinin verdigi fiyat ile öbürü arasinda uçurum var(Tek bir 20 yas disi cekimi için 600 lira verdim. Sorunsuz normal çikmis bir disti. Doktor bes dakikada çekti dikis bile atmadi. Normal çekimden farki yoktu ama 600 aldi.) Forumlarda kaplama için fiyat arastiriyorum orada bile reklamci disçi veya teknisyenlerden dolayi bilgi kirliligi var. Tercihim zirkonyum kaplama olacak maalesef metal kaplama sorunlu ve çag disi. |
||
Ya içindesindir çemberin ya disinda.
|
||
![]() |
||
admin
Yönetici ![]() Kayıt Tarihi: 31-Aralik-2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10025 |
![]() ![]() ![]() |
|
1- Zirkon en iyi degildir.
2- Kokuyu yapan köprünün metali degildir 3- Dogru ve yanlis yapilmis köprü örnekleri bu sayfadadir http://drmurataydin.com/agiz-kokusu-kopru-govdesi.html |
||
![]() |
||
Fulya
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18-Eylül-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 14 |
![]() ![]() ![]() |
|
Tükürük bezini çalistirma konusunu hiç anlayamadim ve basaramadim detayli anlatmaniz mümkün mü Hocam veya yapan arkadas.
Bende hiç su çikmadi üstelik firçadan gelen macun tadi oldu mecburen tükürdüm yani yutamadim. |
||
![]() |
||
Doktor91
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2018 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
Aynen öyle
|
||
Süleyman erdem
|
||
![]() |
||
Gözdee
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25-Mart-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam merhaba yogun sekilde agiz kokusuna sahibim. Bir disime kaplama yapildi ayni sizin fotograftaki gibi alti kapali sekilde yapilmis. Kaplamam saglam sekilde duruyor ama asiri derece de agiz kokusu var . Ne yapmam gerekiyor.
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Ya kaplama sökülebiliyorsa gövdenin alti kesilerek açilip yeniden yerine yapistirilir veya köprü kesilerek sökülür ve yenisi yapilir. Ikinci seçenegin maalesef bir masrafi olabilir. En bastan köprünün altinin açik yapilmasi isabetli olurmus. Halkimiz uzun yillardan beri köprü gövdesinin altinin kapali yapilmasi yolunda dis hekimlerine ciddi bir baski uyguladigi için dis hekimleri artik soru bile sormadan köprü gövdesinin altini kapali yapmaya basladi. Sorun budur. Köprü gövdesinin altini açik yapinca abartili sekilde red eden, parasini geri isteyen ve köprünün altinin kapatilmasini talep eden, hatta bu sebeple dis hekimine ithamda bulunan insanlar oluyormus. Meslektaslarim böyle söylüyorlar. |
||
![]() |
||
Gözdee
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25-Mart-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
|
Tesekkür ederim hocam.Çok sagolun
|
||
![]() |
||
Gözdee
![]() ![]() ![]() |
|
Dis hekimi ile görüstüm. Benim disime alti açik kaplama yapilamazmis çünkü altta dis köküm oldugu için bu tür kaplama uygun degil dedi alti açik kaplamalarda dis kökünün olmamasi gerekiyor dedi. Kaplama olan disime hava tuttu ve ordan çok yogun sekilde koku geliyordu. Dis ipi ile arayüz firçasi kullanin diye söyledi yani pek bir sonuç alamadim
|
||
![]() |
||
Gemi
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 35 |
![]() ![]() ![]() |
|
Selam Gözde, Oral-B nin üstünde pro-onarim yazan dis macunu kaplama altindaki kokuya iyi geliyor. Benim de kaplamalarim var, o dis macununu kullaninca agzimi çok ferah hissediyorum. Sen de dene bi bakalim.
|
||
![]() |
||
Gözdee
![]() ![]() ![]() |
|
Selam merhaba , alip deneyecegim . Tavsiyeniz için tesekkür ederim. Ise yarar umarim.
|
||
![]() |
||
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |