|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben iyilestim | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
magdur
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13-Kasim-2011 Saat 12:23 |
Selamlar,
Ben yaklasik 3 yil kadar agiz kokusu problemini yasadim. Yasayanlar bilir, disinizi firçalarsiniz yarim saat sonra tekrar o igrenç koku baslar, gargara yaparsiniz tekrar. Ben birçok seyi denedim. Yaptiklarimi ve sonuçlarini sirasi ile yazmadan önce insanlarin kendi tecrübeleri ile karsilastirabilmeleri açisindan koku ile ilgili tecrübelerimden bahsedecegim. Ilk olarak koku yemekten sonra artiyordu. Peynir yedigimde koku çok artiyordu. Sogan yedigimde soganin kokusu tadi agzimdan 5-6 saat gitmiyordu. Kendi odamda koku vardi. Disari çikip geldigimde kokuyu çok rahat hissediyordum. Havasizlik degil, rahatsiz edici sülfür kökenli kötü bir koku. Insanlar odama girdiklerinde (ben yarim saat önce havalandirmis oldugumda bile) kibarliklarindan burasi havasiz olmus deyip pencere açmaya yöneliyorlardi. Koku birikiyordu. Kol yalayip bir süre sonra koklama seklinde yapilan testde de kokuyordu. Bir de en garibime giden suydu. Mesela tv izliyorsunuz saginizda oturan kisi birsey söylüyor onu dinlemek için boynunuzu saga çeviriyorsunuz. Bir anda o kötü kokuyu daha yogun hissediyordunuz. 1- Agzimdaki çürükleri tek tek tedavi ettirdim. Eski kanal tedavisi yapilmis disimi bile tekrardan yaptirdim. Agzimda köprü yok. Dis ipi kullandim. Günde 2 hatta 3 kere disimi/dilimi firçaladim ve gözlemledim. Sonuç: Basarisiz, kokuda hiç bir gerileme olmadi. Agiz temizliginden çok kisa bir süre sonra (1-2 saat) koku tekrar ayni seviyeye dönüyordu. 2- Gömülü 20lik dislerim vardi. Dördünü de sira ile çektirdim. Antibiyotik kullandim, iyilesene kadar. Bu süre zarfinda koku geçti diye ümitlendim ama tamamen antibiyotigin etkisi ile azalmis. Koku tekrar eski seviyesine ulasti. Sonuç: Basarisiz, kokuda hiç bir gerileme olmadi. 3- Midede helicobacter plori varmi diye test ettirdim. Negatif çikti. 4- Endoskopi yaptirdim. Hersey normal çikti. 5- Sinüs mr'i çektirdim. Benim sinüzitim var, doktor bundan kaynaklanabilecegini söyledi. Çözüm ameliyat fakat alnimda oldugu ve ameliyatin çok riskli oldugundan dolayi vazgeçtim. 6- Bademciklerime baktirdim. Benim bademciklerim çok olmasa da yilda 2-3 kez siserdi. Pek agrimazdi ama sisik oldugu dönemler sabahlari dilimin arka taraflarinda yogun sarimtirak bir tabaka olurdu. Bademciklerimin hasta olmadigi zamanlarda da çok nadir olmakla beraber kasinirdi sanki ekmek parçasi takilmis gibi bir his olurdu. Gittigim doktor bademciklerimin normal oldugunu söyledi, kokuya sebep olmasi için hastalikli, delik delik vs gibi belirtilerden biri olmasi gerekiyormus. Benim ki öyle degilmis. Bu ümidimi de yitirmistim ki bir gün yine bogazima birsey takilmis gibi hissettim. Bogazimi temizledim ve bir parça beyaz bir artik düstü. Bogazima birsey takilma hissi de geçti. Küçük mercimek kadar. Iste o an bütün kokuya sebep olanin bu oldugunu anladim. Koku tarif edilemez, ama les kokusuna yakin. Yani böyle bir kokunun 5 metre yakinindan geçemezsiniz. Bu olayin ertesi günü tekrar baska bir kbb uzmanina gittim. Olayi anlattim. Olayi anlatinca daha bir dikkatli inceledi. O küçük tahta spatula gibi seyle bademciklerime bastirarak arkalarina falan iyice bakti ve o da birseyler çikardi. Benim çikardigimdan daha küçüktü. Meger çok zor görünse de, bademcigin arka tarafinda yemek artiklari birikiyormus. Görünüste normal ama sorunlu bademcikler. Doktorla konustuk, koku hadisesinin geçmisinden ve çözümü sordum. Bana bunun için bazi su püskürten, o bölgeyi temizleyen aletler oldugundan falan bahsetti. Ikinci olarak da bademciklerin alinmasindan. Ben geçici çözümlerden sikildigim için ikinci çözümü seçtim. Bademciklerim alindi. Yakma yöntemi ile. Gözlemlemeye baslamak için acele etmedim, bademciklerin tamamen iyilesmesini bekledim. Sonuç: BASARILI! Koku tamamen gitti. Artik yemekten sonra disimi firçalamasam bile saatlerce koku yok. Umarim birilerine faydali olur yazdiklarim. Allah sabir versin, ümidinizi yitirmeyin. Bir doktorun söyledigi ile de yetinmeyin. |
|
![]() |
|
miniko
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13-Kasim-2011 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 10 |
![]() ![]() ![]() |
size bir sorum olucak : peki bu bademcikleriniz varken dilinizde beyaz bir tabaka, katman olusuyormuydu? ve o tabaka bademciklerinizi aldirdiktan sonra geçtimi?
|
|
![]() |
|
Kapistone
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
mehabalar,
Öncelikle geçmis olsun diyorum.
Benimde bademciklerim ile ilgilil sorunum var. Bademcik ameliyati olabilecegim (özellikle yakma yöntemi ile ) biryer ariyorum. Tavsiye edebileceginiz bir yer var mi?
|
|
![]() |
|
compor
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Kasim-2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 44 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
Bademciklerinizi ne zaman aldirdiniz? http://www.herturlu.org/agiz-kokusunu-onleme/?cp=62#comments Bu forumdaki bir bayan bademciklerini aldirdiktan sonra agiz kokusu tamamen geçmis fakat daha sonra geri gelmis. Bayanin ameliyat tarihi Haziran 2010, kokunun geri geldigini yazdigi tarih Nisan 2011. Yanlis anlamayin lütfen, umarim tamamen kurtulmussunuzdur. Ben bu kabustan 1 sene kurtulmak için herseyi yaparim ama yine de temkinli olmakta fayda var. |
|
![]() |
|
magdur
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
@miniko: Evet bademciklerim varken dilimin üzerinde olusan tabaka çok daha fazlaydi, su an çok az.
@Kapistone: Ben ameliyati bu isin uzmani, çok özel bir yerde olmadim. Normal bir operator kbb uzmani tarafindan yapildi. Zaten çok basit bir ameliyat, 15 dk sürmüyor. Genel anestezi ile yapiliyor. Çok özel bir yer aramaniza gerek yok. @compor: Bademciklerimi kasim 2009 da aldirdim. Su ana kadar eski kokunun 10'da 1'ini bile almadim. Bir de karsilastirma açisindan bence su çok önemli: - Disinizi dilinizi çok iyi firçaladiktan ve dis ipi ile dis aralarini temizledikten sonra bile yediginiz seylerin kokusu geliyor mu. Daha öncede yazdigim gibi normal de sogan yersiniz disinizi firçalarsiniz bir sakiz çignersiniz koku sifirlanmasa bile sifira yaklasir. Benim durumumda kokulu yiyeceklerden sonra 3-4 kez disimi/dilimi firçaladigimi hatirliyorum, niye bu koku gitmiyor diye. 4-5 saat sonra hala koku gelirdi. Tahminim bu artiklarin bademciklere takilmasindan kaynaklaniyordu. Benim önerim bademciklerinizi hemen aldirmaya girismeyin bir kaç doktora durumu iyice anlatin ve bademciklerin arkasina detayli bakmalarini isteyin. |
|
![]() |
|
mmm
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
Geçmis olsun ilk önce. Umarim sizin gibi bende sonunda kurtulurum. Size birsey sormak istiyorum, herhangi bir sey yedikten sonra özellikle çikolata, peynir yediginiz seyin tadi agzinizda uzun bir süre kaliyor muydu ya da koku ona göre degisiyor muydu? Kbb doktoruna gittim, bademciklerimin girintili çikintili oldugunu söyledi fakat aldirmadadn önce kokunun kaynagi gerçekten onlar mi emin olmak istiyorum. Tesekkür ederim |
|
![]() |
|
aci
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
bademciklerimden tas denilen pis kokulu parçaciklar geliyordu agiz kokusuna neden oluyor diye bademciklerimi aldirdim.Sonuç degismedi...deviasyon operasyonu geçirdim yetersiz oksijen olur düsüncesiyle sonuç degismedi..20 lik disler çekildi sonuç degismedi... |
|
![]() |
|
magdur
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
@mmm: evet peynir falan yedigimde tadi agzimda kalirdi ve evet koku ona göre degisirdi. umarim iyilesirsiniz.
|
|
![]() |
|
karamel
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29-Aralik-2011 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
selam, kbb doktorum kokunun bademciklerdeki magmadan kaynaklandigini bademciklerimi alirsa gececegini söyledi... sizinki de ayni tanimiydi?
|
|
![]() |
|
daraldim
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Ocak-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
merhaba magdur...çok sükürki iyilesmissiniz,insallah en yakin zamanda bizde ayni neticeyi elde ederiz.
sikayetleriniz benimle ayni,yalniz özellikle sabahlari uykudan kalktigimda o kötü kokuyu daha fazla hissediyorum.bir de yutkunurken koku tam belirginlesiyor,daha iyi fark ediyorum.nisanliyim ve 3 hafta sonra dügünüm var,bu durumu inanilmaz derecede kafama takiyorum,yemeden içmeden kesildim.zayifladim,durumu nisanlima aileme anlatamiyorum.evlilikten sonra bosanma sebebi olabilir diye iyice stres yaptim.nisanliligin tadini bile alamadim.o kadar zor durumdayimki.bol bol dua ediyorum,birbirimize dua edelim ve deneyimlerimizi burada paylasalimki faydasi dokunsun.magdur cevabinizi bekliycegm :)
|
|
![]() |
|
magdur
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Öncelikle geçmis olsun. Sabahlari koku artiyordu fakat yutkundugumda koku hissettigimi hatirlamiyorum. Ama ilk mesajimda belirtmistim, gözden kaçiranlar olabilir tekrar edeyim. Saga sola ani boynumu çevirdigimde bazen koku geliyordu. Her zaman degil bazen.
|
|
![]() |
|
daraldim
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Ocak-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() |
tesekkür ederim.midem için dahiliyeye gittim,kokunun olablmesi için midedeki yemeklerin yemek borusuna geri gelmesi gerekiyormus.bunun için film çektirdim.ve reflü(midedeki besinlerin yemek borusuna kaçmasi) yokmus.ben deki sadece mide iltihaplanmasiymis.doktor büyük ihtimalle yemek borunda bakteriler ürüyor ve koku yapiyor,bunun için yemeklerden sonra bir bardak suya bir kasik sirke karistirip içersen koku gider dedi.deniycgm bakalim faydasi olcak mi!ben yutkundugumda kokuyu fena aliyorum.yemeklerden hemen sonra koku basliyor.nasil biseydir bu anlamadim gitti...
|
|
![]() |
|
magdur
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
@karamel: Geçmis olsun. Evet benimki de ayni taniydi. bademcikteki magmadan kaynaklaniyordu.
|
|
![]() |
|
karamel
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
benim gittigim KBB dr bademcikleri alirsak sorun kalmicak demisti ama bir dr daha danismak istedim cuma günü randevu aldim cok ünlü bi dr mus, eger o da ayni seyi söyelrse bademcik ameliyati olup kokudan kurtulucam hayirlisinla... gelismeleri paylasicam sizinle!
|
|
![]() |
|
quiet
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
yani umudunuzu kirmak istemem ama sorun gerçekten bademciklerse bademcikleri aldirmak çözüm olur bende o bademciklerde olusan beyazimsi taslardan vardi onlari kendi çabalarimla temizledigimde koku gerçekten kayboluyordu ben de dedim ki demek ki sorun bademcikler ancak bademcikleri aldirdim ve agiz kokusu hala devm ediyo anlicaginiz bademciklerden kaynaklandigina gerçekten emin olun yani bikaç doktora danisin karamel arkadas gibi
|
|
![]() |
|
rasitcalik
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31-Temmuz-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 16 |
![]() ![]() ![]() |
bademciklerden kaynaklanan sorunlardan sonra gecmiyorsa benim durumun benzeri ile karsi karsiya olabilirsiniz. orta kulak iltihabindan kaynaklanan agiz kokusu sorunu yasamami anlamam 20 sene gibi bir zamanimi aldi. ilgili alakali doktorlarimiza mutesekkirim! agir bir agiz kokusu sorununuz var ise, dis curukleriden kaynaklanmadigindan emin iseniz, agiz hijyeninizi en hassas sekilde uyguladiginiz halde neticeye ulasamiyirsaniz; bendeki gibi ortak kulak iltihabinin agzina koku doldurmasi sorunu yasiyor olabilirsiniz. eger kulak ile ilgili bir sorun yasamiyorsaniz, vucudunuzun herhangi bir yerinde iltihaplanma olabilir. sinusleriniz gibi mesela... bagisrak mantari olabilir, karaciger olabilir, refli olabilir, helicobakter pylor olabilir. ben tum tetkikleri yaptirdim sonuc alamadim. gecen yil endeskopi yapildi ve helipak kullandim. yogun antibiyotik kullandigim icin iyilesme oldu. sonra tekrar etti. su an anliyorum ki; mide icin kullandigim antibiyotik kulagimdaki iltihabida azaltti ve ben mide tedavimden sonuc aldigimi sandim. kulagima giren su iltihabi arttirinca agiz kokusu tekrar ett ve ben mide tedavimin ise yaramadigini sandim. su an kulagim iyi, midem iyi ve agiz kokum neredeyse bitmek uzere. 7 gunluk kulak damlasi kullaniyorum. dilimdeki sari tabaka bitmek uzere, agzimdaki koku nerdeyse yok gibi. onumuzdeki ay kulak ameliyati olucam. sorusu olan yazabilir.
Düzenleyen aydinmur - 06-Eylül-2012 Saat 21:43 |
|
![]() |
|
bulut
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03-Eylül-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
ACI deviasyon ameliyati oldum dedin sadece deaisyonmu oldun ? yaninda konkalarida küçülttünmü ?
|
|
![]() |
|
bogac
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Yazdiklariniz çok faydali olmus, emeginize saglik; benimde bademciklerim delik en kisa zamanda aldiricam. Koku insanin bütün sosyal hayatini etkiliyor.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
""...Kendi odamda koku vardi. Disari çikip geldigimde kokuyu çok rahat hissediyordum. Havasizlik degil, rahatsiz edici sülfür kökenli kötü bir koku. Insanlar odama girdiklerinde (ben yarim saat önce havalandirmis oldugumda bile) kibarliklarindan burasi havasiz olmus deyip pencere açmaya yöneliyorlardi. Koku birikiyordu...""
Iste benimle ayni sorunu yasayan kisi.Hele su pencere açilmasi olayi, elim ayagim bosaliyor utançtan vallaha. Ben agiz kokususnun bu kadar agir olacagina inanmiyordum ama bu mesaji da gördükten sonra sorunun agiz kokusundan geldigine iyice inanmaya basladim. Olmasa da agiz kokusundan kurtulmus olurum insallah. Magdur nickli arkadas mesajin devami okunmuyor nasil kurtuldun sorundan acaba? |
|
![]() |
|
sibel
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
@magdur tamamen kurtuldun mu bu sorundan merak ediyorum.
|
|
![]() |
|
edward
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Subat-2013 Konum: Aksaray Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
meraba öncelikle geçmis olsun size.bende aynı sorunu yasıyorum ama sizin gibi sanslı degılım cevremde bu kadar duyarlı ve kıbar ınsanlar yok.bademcık amelıyatı oldum 3 hafta gectı ve halen agzımda kaynayan bır sey varmıs gıbı bır sıcaklık var ve gıtmıyorum pskolojı denen bısı kalmadı bende..dişçiye gıttım 2 kere tartar temızlettım(enaz 5 dışçiye gıttım) agarma dolgu yaptırdım.mıde ıçın gıttım sorun yok dedı.ve en son bademcık amelıyatı oldum ama halen aynı lutfen bır cözum soyleyın gercekten kötuyum.yardımınızı beklıyorum...
|
|
![]() |
|
magdur
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24-Subat-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Uzun süredir bakamıyordum foruma, öncelikle herkese geçmiş olsun. Birkaç arkadaş koku durumunu sormuş, durumu güncelleyeyim, kimsenin aklında soru işareti kalmasın: Bademcik ameliyatı olmadan önceki o yoğun sülfürümsü kokuyu kesinlikle almıyorum. Odam dışarı çıkıp tekrar içeri girdiğimde burnuma kötü kokmuyor. Dişlerimi ve dilimi fırçaladıktan sonra koku kalmıyor. Yani artık o koku yok. Lakin bu yazdan beri stres kaynaklı reflü oldu. Zaman zaman iyileşiyor zaman zaman kötüleşiyor. Kötüleştiği zamanlar koku oluyor ama şöyle söyleyeyim reflü'den gelen koku geçen kokunun yanında çok hafif ve basit kalıyor. Zaten yediklerinize dikkat edince de geçiyor.
@adanalı: geçmiş olsun. benim sorun bademciklerdeydi, ameliyatla alındı. |
|
![]() |
|
nurka
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Ekim-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
![]() ![]() ![]() |
s.a arkadaşlar benimde sorunumun bademciklerden olduğu artık yüzde 80 belli oldu 1 ay'a kalmaz ameliyat olucam.
lokal anestezi düşünüyorum.Ameliyat olanlara bi kaç soru sorayım benm için önemli. ameliyat'dan sonra ağrı çok oluyor mu ve ne kadar sürede geçiyor, ve de bademcikleri alındığından sonraki yaşam tarzı değişiyor mu. cevaplar için şimdiden teşekkür ederim allaha emanet... |
|
![]() |
|
evian
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
![]() ![]() ![]() |
hiç bir agri veya sikinti yok ama sadece likid seyler yiyorsun dort bes gun ben bir hafta yogurt dondurma ve komposto yedim :))) birde cok sicak corba falan yemiyceksin
|
|
![]() |
|
hakan44
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20-Ocak-2013 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() |
Toplamda 2 hafta sikintili biraz kan ve nefes kokusu olur bundan dolayi korkma acaba gecmedimi diye 2 hafta sonra yara sahasi tumuyle iyilesip doku kendini tamaiyle toparladiktan sonra kokinun gidip gitmedigini degerlendir
|
|
![]() |
|
deniz
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Nisan-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
benzer bir problemi bende yasiyorum, en son care yirmilik disleri de aldiracagim bu hafta. Ama yazinizda ki bademcik olayına cok sasirdim, KBB ye gidecegim. CVok tesekkurler, umarım bende de oyle bir sey vardır da iyilesirim. saygılar |
|
![]() |
|
vandetta
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Nisan-2013 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Öncelikle herkese geçmiş olsun.MAĞDUR kardeşim sana bi sorum olacak.Şimdi senin dediğin üzere beyaz bir parça vs gibi birşey hiç gelmedi yada boğazımda görmedim.ağız kokum nasıl birşeyse dilimden geliyormuş gibi hissediyorum bademciklerimden sıkıntım varmı yokmu anlıyamadım tam olarak senin tecrübene dayanarak söyle bir sorum olacak benim boğazım sanki dolmuş gibi hissediyorum yutkunurken biraz zorlanıyorum tükürük boğazıma dolmuş gibi bir his buna benzer birşey yaşadın mı herhangi bir şişme olmadı ama dilimin üstünde bazen beyaz bezen ise kahverengi gibi bir tabaka oluşuyor bunun nedeni bademcik olabilirmi lütfen yardımcı olun bu konuda inşallah bademcikden gelen bir durumdur hemen düşünmeden aldırıcağım bunaldım artık..
|
|
![]() |
|
sifa
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 255 |
![]() ![]() ![]() |
Eğer boğazınıza bir şey takılmış hissi varsa, dolmuş gibi hissediyorsanız, yutkunurken zorlanıyorsanız hele bir de geniz akıntınız varsa kuvvetle muhtemel faranjittir. Ayrıca dilinizde ki beyaz-kahverengi tabakadan bademcik sonucuna varamayız direkt. Çünkü hepimizin dilin de sarı- beyaz değişen renklerde bir tabaka var ama muhtemelen hepimizin sorununun kaynağı farklı. Siz öncelikle kbb a gidip bademciklerinize baktırın. Girintili çıkıntılı ise bademcikleriniz de gıda artığı birikiyor olabilir. Ki BU DA direkt ağız kokusu nedenidir.
|
|
![]() |
|
xdemirleydi
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29-Temmuz-2013 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
![]() ![]() ![]() |
cogu hastaligin teshisi dilden yapilirmis öyle okumusdum
|
|
![]() |
|
muammer
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05-Aralik-2013 Konum: Rize Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Merhabalar çilekes dostlar.. :) öyle garip bir sorun ki; paydaslarimiz ortak. Cekiniyoruz, aciklayamiyoruz. Hepimiz yillarca ayni sorunla yasiyor ve ayni geri çekilme olaylarini yasiyoruz.. Farkimiz sadece mekanlarimiz ve mealegimiz. Ben tiyatro sanatcisiyim ve bu sorun beni sahnedeyken ozguvensiz hale getirebiliyordu. Her zaman degil. Kimi zamanlarda. Hastalik basit ama ülkede hala teshisin nereden kaynaklandigini belirlenmesi zor. Disciye git, dalihiye git. KBB te git. Kime gidersen git net bilgilerle karsilasa motora un. Ülkemizde sadece Cerrahpasa hasta. Bir cihaz var. Ona uflediginizde sorunun nereden kaynaklandigini bulguluyormus. Bendeki sorun bademciklerin delikli yapiya sahip imis.. Ve burnunda kemik egriligi. Yemek kalintilari bademcikteki deliklerde kaliyor ve burun kemigi yanligi solayisiyla agizdan nefes alip verilmesi sonucunda kalintilarib kuruyup bakteri olusturmasi imis.. 5gun sonra bademcik ameliyati olacagim. O an bayiltiliyor olsam bile korkuyorum. Suanlik tek endisem bu. Umarim ameliyattan sonra bu lanet virusten kurtulabilirim ve siz çilekes dosylarimda bu lanetten kurtulabilir si biz.. Korkularimi yenebilmek için bana iyi dileklerinizi gönderin. Hepinize selam olsun..
|
|
![]() |
|
anamuur
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22-Kasim-2013 Konum: Mersin Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
![]() ![]() ![]() |
iki yil once bende bademciklerimi aldirdim koku devam ediyo ama aldirmadan once bademciklerimden kucuk nohut buyuklugunde beyaz magma denilen seyler geliyodu ve diski gibi kokuyodu. agiz kokum gcmedi ama en.azindan siddeti azaldi yani o magmalar varken kokuyu bende hissediyodum ama simdi o koku yok en azindan
|
|
![]() |
|
esratc34
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Haziran-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
merhabalar benimde girtlagimdan küçük yemek artiklari çikiyo ve gerçekten benim sosyal hayatimi mahvetti . sorum su en basta bu konuda sikinti çeken ve bademciklerini aldirip kurtulan arkadas hangi hastaneye gitmis acaba?
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 299 |
![]() ![]() ![]() |
Muammer merhaba Geçmis olsun, insallah güzel sonuçlar almissindir. Bende de durum ayni idi. Bademcik aldirdim, kemik egriligi ameliyati olmadigim için sorun bitmedi. |
|
![]() |
|
muco123
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08-Temmuz-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Allaha çok dua ettim geçmesi için ama olmadi geçmiyo arkadas dünyada bitek bende var sanki birinnin yanindan geçsem otobüse binsem isde birinin yanina gitsem uff yada oksurup gidiyolar bukadar baskiya kim dayanir agizim nokdan beter kokuyo intaharmi etsem napsam disçi iç hastaliklari fayda etmedi son çare bi kbb gitçem oda fayda etmedi ...
![]() |
|
![]() |
|
Tesekürler
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Aralik-2014 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
Magdur 3 yildir :( sana sonsuz tesekürler . tamamen iyilestim minnettarim umarim iyilesirsiniz . Bademciklerimde bi problem yoktu ama arkasinda yemek artigi birakiyormus . Tesekürler sirf senin icin actim üyelik
|
|
![]() |
|
ismimnefarkeder
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
![]() ![]() ![]() |
tessekkürler bademcik ameliyati oldun ve tamamen iyilestin mi?
|
|
![]() |
|
leylak
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Subat-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
arkadslar ben 22 sene agiz kokusu cektim.pek cok doktora gittim.gastro,kbb,dahiliye,genel cerrahi,dis hekimi...ancak kimse ciddiye bile almadiherkes mide koruyucu yazdi yolladi.2 ay önce bir dis hekimi flagly,rovamycine,tanflax yazdi 14 gun kullandim.2aydir koku yok.lütfen umudunuzu kaybetmeyin
|
|
leylak
|
|
![]() |
|
bad-i saba
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
Sevgili leylak, bu bahsettiginiz ilaçlardan iki tanesi antibiyotik galiba. Biri de gargara ya da sprey formunda bir ilaç. Antibiyotiklerin ikisini de ayni anda mi kullandiniz?
|
|
![]() |
|
bir hayalim var
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 231 |
![]() ![]() ![]() |
Leylak, umariz gerçekten bu beladan tamamiyle kurtulmussundur.
Kendinden biraz daha bahsedebilir misin? Belki senin geçmisinle ayni sorunlari yasayan arkadaslarimiz mevcuttur. Kendin hakkinda verecegin bilgilerle belki onlara da umut isigi olabilirsin. su sorulara cevap verebilir misin lütfen? - tam olarak ne zamandan beridir bu dertten muzdaripdin? - ortalama kaç yaslarindayken bunu farkedebildin? - simdiye kadar hiç ameliyat oldun mu? (hangi ameliyatlar?) - simdiye kadar hangi hastahane branslara gittin? oldugun operasyonlar var mi? (endoskopi,kolonoskopi,filmler, testler...) - simdiye kadar somut olarak ne tür rahatsizliklarin oldu? ( dis ve diseti rahatsizliklarin, geniz akintisi, sinüzit,faranjit,gastrit,helicobakteri,reflü,diger mide rahatsizliklarin,bademcik taslari veya bagirsakla ilgili rahatsizliklarin vb.) - simdiye kadar fayda görüp veya göremedigin bitkisel seyler veya ilaçlar ? ( Burda verecegin tavsiyeler sadece bilgi içindir ) - bu iyilestim dedigin ilaçlari tam olarak ne zaman kullandin? Bunlari birakali ne kadar süre oldu? Benim aklima gelen sorular bunlar. Senin de önemli buldugun bilgi veya tavsiyelerin varsa ekleyebilirsin. son olarak iyilestigim dedigin ilaçlara internetten "ne tür ilaçlardir?" diye bakildiginda arkadaslarin da dedigi gibi agirlikli olarak dis ve diseti agrisi ve iltihapi için kullanilan antibiyotik ilaçlar oldugu görülüyor. Veya mide ve bagirsak enfeksiyonlari için de kullanilabiliyor(flagly) Bu bilgilere ve bu ilaçlari bir dis hekiminin yazmis olduguna bakarak bu soruna(agiz kokusu) neden olabilecek asil rahatsizligin "dis veya diseti" idi diyebilir miyiz? En son olarak kendim için de bir soru sorayim;) Sende dil pasi mevcutmuydu? sayet varsa bu ilaçlarla nasil bir durum gözlemledin acaba? Bir de bu ilaçlar antibiyotik olduklari için etkisini tam manasiyla gördügünü düsünüyor musun? (malum burdaki çogu kisi antibiyotik tedavisinden belli bir süre sonra ne yazik ki tekrar eski haline döndük diye yazdi/yazdim) Biliyorum çok soru sordum. Bu sikintiyi çeken biri olarak burdaki insanlar için lütfen bunlari cevaplayabilir misin? |
|
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
|
|
![]() |
|
leylak
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Subat-2015 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
arkadaslar ben ilkokula giderken geniz eti amaliyati olmustum ancak o dönemlerde koku falan yotu.ortaokul son sinifa baslayacagim yaz koku basladi.ayni zamanda ergenlige adim attigim yil ve hiç gitmedi koku.lise üniversite is hayati.çok doktor dolastim bir o bölüme bir bu bölüme.bana hep kokunun endozkopi(3 kez yaptirdim farkli zamanlarda farkli hastanelerde)sonuçlarina göre mide kapagi pilor gevsekligi dediler.bu koku benim diskimdada vardi.evet sorun midede dedi pek çok doktor.tabi gayta tahlilleri falan yapildi hep sorun mide denildi.tabi dis hekimlerinede gittim hep dis tasi temizlediler varsa kanal tedavisi yaptilar.ama dislerle ilgili sikintin yok denildi bu yasima kadar.dogru firçala dilini firçala birsey kalmaz dediler ama be günden güne eridim bittim özgüven zaten yerlerde kimsenin yanina yaklasamayan zavalli ezik bir tip oldum hayatim boyunca.hatta hatira daefterime sinif arkadaslarimdan biri temiz kokulu yillar dilerim yazmis.ben çok zor günlerden geçtim.neyse simdiye kadar genelde mide rahatsizligi çektim.bir keresinde kan tahlilimde helikobakter çikti.doktorun biri bundan dedi helikobakter verdi kullanirken gecmisti ama ilaçlari kestigim anda geri geldi.farenjitim var.siksik bogaz iltihaplanmasi yasarim.kbb yede durumu anlattim.seker testi bogaz kültürü testi yapti tomografi çekildi.sadece sinüslerde kist var dedi o da koku yapmaz dedi.dahiliye gastro bölümleri reflü gastrit var dediler.bütün mide koruyuculari 10 senedir kullandim artik görsem midem kalkiyor.hiçbirsey geçirmedi.dilim hep pasli hep tükürügüm sariydi.dis ipi kullandigimda ipin kokusuna dayanamazdim.ancak dis hekimleri birsey yok derlerdi.neyse ben sonunda mide kapakçigi amaliyati olmaya karar verdim ancak ameliyattan önce son bir kez sansimi denemek istedim bir dis hekimine gittim o bana bu ilaçlari yazdi.evet hepsini beraber kullandim.2 ay oldu koku geri gelmedi.dilimdeki pas tam olarak geçmedi ama koku yok
|
|
leylak
|
|
![]() |
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |