Ağız Kokusu

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.

Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Agiz Kokusu | AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: DILDEKI PAS [RESIMLI] Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   4 Sonraki >>
Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2401
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Nisan-2020 Saat 09:25
Orjinalini yazan: Ethic1

Hocam benim 2 satir üstteki soruma rica etsem yanit verebilir misiniz?? Ilk cümlede hata var klavyeeden kaynakli, videonuzu izledim olacak. Biz bu anaeroblardan kurtulamiycaz imkansiz gözüküyor literatüre göre, çünkü hem nemli yer, hem besin var yiyeceklerle her gün seker takviyesi yapiyoruz, hem de agizimizda yani yari oksijenli bir yerde yani kapsül gelistirerek oksijene de direnç göstermisler o yüzden artik bende oksijenli su bile ise yaramiyor. Kazisak da geri geliyorlar uygun alan çünkü, isil enerji lazer belki bir ihtimal ama onu da denedim ben tip 2 oldugum için tekrar olusacak çünkü geniz akintim var ve biliyoruz ki onun da tedavisi Yok. Tip 2 arkadaslarima tekrar geçmis olsun literatür açisindan bunun tedavisi mümkün degil. Haksiz miyim hocam??

Sirasi ile düzelteyim
Anaerop bakterilerden kurtulmak neden gerekli olsun? Onlar agzimizda bulunmak zorundadir. Zaten kurtulmak da mümkün degildir. Böyle bir beklenti veya böyle bir hedef seçmek yani anaeroplardan kurtulmaya çalismak isabetli degildir.

Her gün seker takviyesini anaeroplardan kurtulmak için mi yapiyorsunuz? Yoksa onlari besleyip, gelistirip sayica artirmak , daha zengin ve çesitli yapmak için mi seker yiyorsunuz? Seker anaeroplar dahil bakterilerin sevdikelri, beslendikelri bir kimyasal maddedir.

Bakterilerin neredeyse tamamina yakin bir kismi kapsül adi verilen glikokaliks yapisinda karbonhidrat içerikli bir kapsül gelistirirler. Konaga girdigi zaman kalinlaisir. Konaktan çikrigi zaman incelir. Bu kapsülün bakterinin oksijene direnci ile hiç bir iliskisi bulunmamaktadir.

Oksijenli su ile bakteri hücersinin ölüp ölmaedigine ise yarayip yaramadigini mikroskobun altina koymadan, veya kültür yoklamasi yapmadan biliyor olmaniz mümkün görünmüyor

Geniz akintisinin agiz kokusu yaptigini düsünüyor olmalisiniz. Agiz kokusunun geniz akintisi yapiyor olmasi da mümkündür.

Yazinizin içerisinde düzeltecek baska noktalarda görüyorum ama fazla derine gitmemek için burda durdum
-M

IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Nisan-2020 Saat 11:24
Kokuyu sülfür gazini çikaran anaeroblar degil mi zaten? O zaman onlardan kurtulmak kokuyu yoketmez mi??
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Nisan-2020 Saat 12:00

Kokuyu sülfür gazini çikaran anaeroblar degil mi zaten? O zaman onlardan kurtulmak kokuyu yoketmez mi??

Sunlari ifade etmeme izin veriniz:
1- Anaerop olmayanlar da sülfür gazi çikarir.
2- Sülfür çikarmayan anaeroplar da var
3- Anaeroplar agizdan uzaklastirilamaz. Zaten uzaklasmasi gerekmez
4- Agiz kokusunu yapan süfürden baska binlerce gaz var

IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Nisan-2020 Saat 17:31
Peki o zaman hocam flagy içince neden koku tamamen kesiliyor?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2020 Saat 08:36

Peki o zaman hocam flagy içince neden koku tamamen kesiliyor?

Soru için tesekkür ederim
Saglikli insanlarin agizlarinda 1 santimetreküp salyada bir milyon tane (10^6 CFU) bakteri hücresi bulunur. Bu sayi çok normaldir.

Bu bakteri toplulugunun bir kismi oksijensizlik ister (anaeroptur) diger bir kismi oksijen isteyen aeroptur. Bir kismi Gram negatif digerleri Gram pozitiftir. Bazilar çomaktir, bazilari kok bazilari spiral cinsindendir. Anaeroplar koku üretir ama digerleri de üretir. Hiç birisi masum degildir. Kokusuz bakteri yoktur.

Normal bile olsa, bu kadar fazla çesit ve sayidaki bakterilerin ürettikleri dogal bir kötü koku vardir. Tip 0 (Fizyolojik) agiz kokusu adini alir. Sosyal bir kusur, taciz edici seviyede rahatsizlik veya bir hastalik durumu degildir. Sabahlari uyaninca fazladir daha sonra azalir ve gün boyu hafifler asla sifir olmaz. Agzi kokusu hissedilmedigi zamanda da bu koku mutlaka mevcuttur.

Flagyl dahil bir çok antibiyotik agizdaki 10^6 CFU bakteri sayisini 10^2 lere kadar azaltir. Agiz kokusu ister patolojik olsun ister fizyolojik olsun azalir. Ilaci birakinca her sey eski haline gelir.

Yukarda anlattigim mekanizma içerisinde antibiyotiklerin tedavi etmedigini, sürdürülebilir olmadigini, akilci bir müdahale olmadigini anlamis olduk.

Bir baska konu daha var.
Antibiyotikler organlari hedef seçmezler. Yani agizdaki kadar derideki bakterileri de azaltir. Veya kulaktaki veya gözdeki veya göbek çukurundaki bakterileri de azaltirlar. Flagyl alinca sadece agizdaki bakteriler azaliyor zannedilmesin diye yazdim bunu. Heryerdeki bakteriler azalir. Eger bakteri azaltma gayreti devam ederse koku yapmasa bile mantar sayisi artmaya baslayacaktir.
-M
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2020 Saat 09:58
Tesekkürler hocam, o zaman peki neden bizde bu bakteriler daha fazla sülfür çikariyor da normal insanlarda çikarmiyor?
IP
Fayda
Üye
Üye

Gönderilenler: 41
Alıntı Fayda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2020 Saat 16:48
Murat hocam bir durum aklima takildi.
Mesela siz agiz kokusu ölçümü yapiyorsunuz.Bir hasta size agiz kokusunun olup olmadigini ögrenmeye geldi.Sizin yaniniza dilini firçaladiktan sonra geldi ve koku bulunmadi, ama dilini firçalamadan gelseydi agiz kokusu bulunacakti.Bu durum nasil açiklanir?
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2020 Saat 20:14
Hocam söyle bir durum söz konusu mu?? Benim düsüncem agizimizda sürekli çogalan bakteriler biyofilm olusturdu ve bunlar yillarca yayildigi için artik sadece dilimde degil, bogazimda da yer aliyor. Dolayisiyla hadi agiz kazinsin ama diger dokular halledilemez. Ve bu sürekli çogalacak??
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2020 Saat 21:21
Orjinalini yazan: Fayda

koku bulunmadi, ama dilini firçalamadan gelseydi agiz kokusu bulunacakti.Bu durum nasil açiklanir?

Soru hakli, isabetli, güzel.
Agiz kokusu cihaz agza sokularak 1 defalik ölçümle teshis edilmez. 3 kaynaktan statik ölçülür, azdirilip artirilir maksimum miktari ölçülür. Sonra çöktürülür ve minimum miktari ölçülür. Limitten bagimsiz olarak sayilar yanyana konulur.
Bu sistematik içinde ister aç ister tok gelsin. Veya ister kötü gününde ister iyi gününd egelsin teshis isabet kazanmis olur

.....

Ethic1 kardesim, Bu ve bir önceki sorulariniz daha önce sordugunuz ve yanitlamaya çalistigim sorulardir. Nakarata düsmemek amaciyla size yanit yazmadim.

-M

IP
Fayda
Üye
Üye

Alıntı Fayda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2020 Saat 23:33
Arkadaslar Murat hocanin tavsiye ettigi Banat dis firçasini nereden bulabilirim?Bugün birçok markete baktim Banat marka firçalar var ancak Murat hocanin attigi görseldeki gibi degil.Orta/medium yaziyor ama dedigim gibi istenilen firça o degil.Temin edebilen biri varsa nereden aldigini yazabilir mi?
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2020 Saat 03:17
Sagolun hocam, yani kurtulamiyoruz🙈
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2020 Saat 09:43

Arkadaslar Murat hocanin tavsiye ettigi Banat dis firçasini nereden bulabilirim?

Ucuz (3-5TL) oldugu için kar orani düsük oluyor. Dolayisiyla büyük marketler 30 liralik firça satip 7-8 lira kar elde etmek dururken neden 3 liralik firça satip 50 kurus kar elde etsin ki?

Hakli olarak büyük marketlerde bulunmayabilir.
Bakkal ve bakkaliye toptancilarinda bulunur. Fotografi buradadir:

https://drmurataydin.com/banat-dis-fircasi.png

Sagolun hocam, yani kurtulamiyoruz

Ben öyle bir sey söylemedim.
IP
Fayda
Üye
Üye

Alıntı Fayda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2020 Saat 15:24
Murat hocam tip 1 için kisi kendisi koku almiyor ve etraftakiler uyariyor gibi bir örnek vermistiniz.Ben kokumu aliyorum ve tip 1 oldugumu biliyorum, çünkü dilimi firçaladigim zaman koku gidiyor.Ama dedigim gibi ben kokumu duyuyorum.Agzim koktugu zaman fark edebiliyorum.Bu durum nasil oluyor?
IP
Fayda
Üye
Üye

Alıntı Fayda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2020 Saat 16:21
Bir de forum adi "burazin" olan arkadasimiz mesajimi gördüysen yazabilir misin?Yeni bir hesap mi açtin acaba?Hesabin bayadir aktif görünmüyor.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2020 Saat 17:36

Murat hocam tip 1 için kisi kendisi koku almiyor ve etraftakiler uyariyor gibi bir örnek vermistiniz.Ben kokumu aliyorum ve tip 1 oldugumu biliyorum, çünkü dilimi firçaladigim zaman koku gidiyor.Ama dedigim gibi ben kokumu duyuyorum.Agzim koktugu zaman fark edebiliyorum.Bu durum nasil oluyor?

Kendinizde agiz kokusu almiyorsaniz ve çevrenizden sormadan sözel uyari almadiysaniz agiz kokunuz yoktur kabul edilir.

Agiz kokunuzu duymuyorsaniz koktugunu nasil fark ediyorsunuz?
IP
Fayda
Üye
Üye

Alıntı Fayda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2020 Saat 17:55
Hocam ben agiz kokumu duydugumu belirttim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2020 Saat 20:55
Yanlis anlamisim , Tip 1 vakalar uzadigi zaman kendi ürettigi kokuya sagirlasir. Koku üretimi kesikli ise veya erken döneminde ise birey kendisi agiz kokusunu bilir. Çogunlugu duyar zaten
-M
IP
Fayda
Üye
Üye

Alıntı Fayda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2020 Saat 00:16
Murat hocam bir sey merak ettim.Dildeki pas bir hastalik degil, kirliliktir.Bunu biliyoruz ve sizin sayenizde ögrendik.Peki dil sirtina lazer gibi uygulamalar neden yapiliyor ya da üzerinde çalisiliyor?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2020 Saat 08:32

Murat hocam bir sey merak ettim.Dildeki pas bir hastalik degil, kirliliktir.Bunu biliyoruz ve sizin sayenizde ögrendik.Peki dil sirtina lazer gibi uygulamalar neden yapiliyor ya da üzerinde çalisiliyor?

Plak ve kalintilarin tutundugu çengel geometrisinde girinti ve çikintilarin sayisini azalatmak için laser ile onlari seyretlmek veya düzlestirmek düsünülmüs.
-M
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mayis-2020 Saat 17:43
Hocam flagyl ilacinin etken maddesi metronidazol aldigimizda agiz kokumuz sifirlaniyorya, bu metronidazolun etkili oldugu parazitler ve anaerop bakterilerin hangileri oldugu belli degil mi? Bir enfeksiyon hastaliklari ve mikrobiyoloji doktorunun metronidazolun etki ettigi tüm parazit ve bakterilerin bizde olup olmadigi tetkiklerini yapmasi mümkün mü? Yukarida bir cm3 salyada bir milyon bakteri bulundugunu belirtsenizde sormak istedim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mayis-2020 Saat 23:04
Orjinalini yazan: nisaluce

Hocam flagyl ilacinin etken maddesi metronidazol aldigimizda agiz kokumuz sifirlaniyorya, bu metronidazolun etkili oldugu parazitler ve anaerop bakterilerin hangileri oldugu belli degil mi?

Su video tam olarak sizi yanitliyor:

https://www.youtube.com/watch?v=GVqohsqxDPs&list=PLPTvEWXm-KtS3lCvY90A7pR3Rqy_KtfMV&index=9&t=0s
IP
Fayda
Üye
Üye

Alıntı Fayda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Mayis-2020 Saat 15:10
Murat hocam, sabah uyandigimda direkt dilimi firçalamayi denedim fakat firçalanmadi desem yeridir.Çünkü dil asiri pürüzlü
ve sert gibiydi.Inanilmaz derecede kuruydu.Bunun sebebi nedir?Ya da normal bir durum mudur?
IP
ayhanb53
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı ayhanb53 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2020 Saat 16:56
Merhaba, bende de dil pasi var. Yaklasik 5 aydir geçmedi. Refluden kaynakli olabilir diye endoskopi yaptirmistim h.pilori, hafif duedonum ülser, gastrit çikti. Trio ve 5 li antibiyotik kullandim. Kan testleri normal çikmisti. Ortam nedeniyle kaka testi yaptiramadim h.pilori geçti mi baktiramadim. Ilk baslarda sarimsi sekildeydi, bogazda kuruma ile baslamisti. suan beyaz belki biraz azaldi. Hafif karincalanma-yanma gibi aci vermeyen his var. Kenarlarda kizariklik. Aci yok. Cildiyeciler cografi dil dedi, dis doktoru liken planus olabilir dedi. Liken planus için KBB ye gidip patoloji yaptirmayi düsünüyorum. Neden kaynakli olabilir, ister istemez kafaya takilip sosyal hayati etkiliyor. Benzer sorunlari yasayanlar var çözüm bulursam yazarim varsa fikri olan yazabilir mi

3 hafta önceki hali , cografi dil deniyordu

[/url

Mevcut hali bu

IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Temmuz-2020 Saat 12:26
Bugune kadar birçok dis macunu denedim ipana, colgate, signal, sensodyne çesitleri, dentiste, tung, splat maximum... Dislerimi firçaladiktan sonra dilimi de fitçaliyorum ancak dilimdeki beyazlikta hiç azalma olmuyordu, hatta bir kere elektrikli dis firçasiyla bastirmadan hafifçe firçalamistim yinede beyazlikta bir degisim göremiyorum. En son splat markasinin Wonder White dis macununu kullanmaya basladim, dilimdeki beyazligi epey azaltti, kuru bir Agiza sahibim bu dis macununun içinde ksilitol var arkadaslar, ülkemizde kuru agiz için ürünler bulamiyoruz maalesef ancak amerikada kuru agiz için çokça seçenege sahip birçok ürün satiliyor ve bunlarin etken maddeleri ksilitoldur, son bes yildir dilim bembeyaz agzim kokuyor, bu dis macunu pasi temizlikte en ise yarar ürün oldu, sabah uyandigimda ve gün içindeki koku çok azaldi, agzimi ferah hissediyorum, parmagimi dilimin arkasina degdirip kokladigimda çok eksi bir koku olurdu her zaman o kokuda yok artik. Dis macununuyla ayni gün solgar metilkobalamin 1000 mcg b12 de kullanmaya basladim, rahatlama etkisini ilk günden hissetmeye basladim, keramet b12 de mi yoksa dis macununda mi bilmiyorum ama paylasmak istedim içinde ksilitol maddesi bulunan bir agiz bakim ürünü kullanipta iyi gelen varsa paylasalim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Temmuz-2020 Saat 13:26
Xylitol bir alkoldur. Agzi kurutabilir.

(Sonu -ol hecesi ile biten bütün kimyasal maddeler bir alkoldür)

Laktoferrin, kapsikum ve peroksidaz içerenlerin agzi sulandirdigi söylenir.
-M
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Temmuz-2020 Saat 22:15
Tesekkür ederim hocam.
IP
Ethic1
Kidemli Üye
Kidemli Üye

Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Temmuz-2020 Saat 20:55
O kadar benzer ki dilimiz ayni enfekte, beyaz ve aralar harita gibi sinirlari olan cinsten..rabbim yardimcimiz olsun artik nasil bir sey bu bilemedim.
IP
furkaniskin
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı furkaniskin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Eylül-2020 Saat 09:50
Hocam merhabalar
Günde 2 kez dilimi firçaliyorum agiz kokusunu önlemek için ama gün içinde tekrardan hizlica olusuyor.Aksama dogru beyaz tabaka dilimi kapliyor.

Emin olmak için kardesime soruyorum yakin mesafeden koku var mi diye;dilimi firçaladiktan sonra herhangi bi koku yok diyor.Aksama dogru ise bi koku var ama rahatsiz edici bir koku degil diyor.
Yakin mesafeden konusurken bazen duyamiyor yada hafif diyor, hohlayinca daha belirgin aliyorum diyor ve nasil bi koku diye sordugumda(lagim vs) rahatsiz edici bi koku degil ama tarif de edemiyor.

Avucuma hohladigimda ise bariz bi kötü koku alamiyorum,yine konusurken kendim bariz kötü bi koku alamiyorum.Bilek yalamak vs yanlis yaziyor forumda ama dilimi temizleyip bilegi yalayinca o koku yok denecek gibi olurken aksam yalayinca bariz bir sekilde o kötü kokuyu alabiliyorum.

Dilini firçalayanlar için dildeki beyazlikla kötü koku korele midir hocam? Daha beyaz dil hep daha mi kötü kokar beyaz tabakasi hizli olusanlar daha fazla mi temizlemeli.Ne kadar temizlesekte nasil olsa geri olusuyor günde 2 kez sizce yeterli midir?

Kardesime aksama dogru dilim beyazlayinca yakin mesafeden sordugum zaman koku var ama rahatsiz edici bi koku degil diyorsa agiz kokusu hastasi miyim yoksa önemli olan kabul edilebilir bir seviyeye inmek midir ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Eylül-2020 Saat 10:26
Sordugunuz için tesekkür ederim
Dil üzerindeki kaplamanin kalinligi ile kokunun siddeti yakindan iliskilidir.

Ne siklikla olsuyorsa o siklikla temizlenmelidir. Günde 2 defa gerekiyorsa 2 defa temizleyiniz. 5 defa gerekiyorsa 5 defa temizleyiniz.

Dil kazinmaz, firçalanir.

Bilek yalama testi sahte pozitif sonuç verir. Bilek yalamayiniz.

Hiç kimseye agiz kokusu sormayiniz

Kokunun tarifi, neye benzedigi degersiz bir detaydir, anlami yoktur.

IP
furkaniskin
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 2
Alıntı furkaniskin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Eylül-2020 Saat 10:38
Hocam temizligi iyi yapabiliyor muyum diye soruyordum kardesime emin olabilmek için hic kimssye sormayiniz demenizin bir nedeni var mi?
Peki hocam ben 2 kez fircalamamama ragmen ilerleyen saatlerde bi koku var ama rahatsiz edici bir koku degilse ve o sirada dilim beyaz ise 2 kere fircalamak yeterli midir? Önemli olan kabul edilebilir bir seviyeye inmek yaziyordu forumda kokunun olmasi ama rahatsiz edici olmamasi sosyal seviye midir?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Eylül-2020 Saat 10:49
Orjinalini yazan: furkaniskin

Hocam temizligi iyi yapabiliyor muyum diye soruyordum kardesime emin olabilmek için hic kimssye sormayiniz demenizin bir nedeni var mi?

Sorarsaniz ve bu aliskanliga dönüsürse :
- Olfaktör obsesyon adi verilen psikolojik problem baslamis olabilir veya baslamasina kapi açtiniz demektir.

- Sordugunuz sahisa karsi zayiflamaya baslarsiniz. Bunu simdi veya gelecekte size silah olarak kullanabilir.

- Sordukça olmayan kokuyu zihninizde gelistirirsiniz. Koku halüsinasyonlarini hazirlayip davet edersiniz.

- Koku varligini sik sormanin kendisi ayri bir hastaliktir.

Peki hocam ben 2 kez fircalamamama ragmen ilerleyen saatlerde bi koku var ama rahatsiz edici bir koku degilse ve o sirada dilim beyaz ise 2 kere fircalamak yeterli midir? Önemli olan kabul edilebilir bir seviyeye inmek yaziyordu forumda kokunun olmasi ama rahatsiz edici olmamasi sosyal seviye midir?

Beyaz sari gri renkte kirli bir dil kaplamasi görüyorsaniz saymadan istediginiz kadar dilinizi firçalayiniz.
Beyaz kaplama varsa dils firçalanir. Bunun sayisi olmaz. Sümük gibi düsünün. Burnumuz akiyorsa, burnumuzda sümük varsa sümkürecegiz. Bunu saymayacagiz. 50 dafa sümük geliyorsa 50 defa sümkürecegiz. saymayin.

Forumun ana sayfasinda sag üstte koca puntolar ile ne yaziyor :-)

Söyle yaziyor:
==========
Agiz kokusu herkeste hep vardir, fakat hissedilirse ve hissedildiginde hastaliktir. Farkinda degilseniz agiz kokunuz yoktur.
IP
seahorse
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 6
Alıntı seahorse Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2020 Saat 15:35
Hocam dilin sürekli üst damakta olmasi dil pasi olusumunda etkisi var mi? Bazen dikkat ediyorum da dilim üst damagima yapisik vaziyette ve bu istemsizce olan bir sey. Acaba böyle bir durumda dil pasi olusumu daha hizli mi oluyor?
Bu arada @furkaniska'nin yasadiklarinin hemen hemen aynisini yasiyorum ve dediginiz gibi sürekli dilimi de temizliyorum.Bu dil pasinin baska çaresi yok herhalde
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2020 Saat 16:59
Orjinalini yazan: seahorse

Hocam dilin sürekli üst damakta olmasi dil pasi olusumunda etkisi var mi?

Dilin istirahat konumunda nereye park ettiginin pas kalinligiina veya hizina bir etkisi olmaz. Bazen damak kubbesine yapisir, bazen toparlanip geri kaçar, bazen üst kesici disin arkasina yaslanir (çocuklarda)
IP
Ayse Yildiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı Ayse Yildiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2020 Saat 13:17
Murat bey ben onceden beridir dilimi temizliyorum mesele 4 sene once beyaz tabaka daha gec olusuyor gibiydi acaba biz mi dilimizi temizleye temizleye o tat tomurcuklanin arasini daha da açip kirlenmeye yani temizlige açik hale getirdik...
Birde mesela arkadasin dedigi gibi dilimiz beyazlasti bu illa kötü koku olacagi anlamina mi gelir?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2020 Saat 13:38
Dil kaplamasinin olusum hizi herkeste farklidir, her dönem farklidir. Salyanin miktari, salyanin protein içerigi, agza dökgülen epitel hücre sayisi (miktari), adet dönemi, agizdaki bakteri sayisi, temizlik sikligi, kan dolasimi, beslenme aliskanligi gibi sebepleri vardir. Sadece tat tomruuklarinin arasini açmis olmakye indeksli olamaz.

Dil kaplamasi genellikle ve siklikla Tip 1 agiz kokusu yapar. fakat bizler bunu daima ve mutlaka algilamak zorunda degiliz.
IP
Ayse Yildiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Ayse Yildiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2020 Saat 13:50
Bende hiziniz için tesekkür ederim
Peki aç kalmak mi yemek yemek mi pas tabakasinin daha hizli olusmasini saglar?
Tabaka her türlü olusacaktir ama yemek yiyince sanki tabakanin kalinligi artiyor ac kalinca daha az gibi
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2020 Saat 14:36
Dil kaplamasinin olusmasi besinlerle kolaylasir elbette fakat dil kaplamasinin olusturdugu kokuyu çç kalirsaniz fark etmeniz kolaylasir.

Kaplama olusmasin diye aç/tok kalmayi düsünmeyiniz. Kaplama olusmasi engellenemez.
IP
Ayse Yildiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı Ayse Yildiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2020 Saat 17:16
Hocam peki kaplama ile beyazlama ayni sey midir?
Dilini duzenli fircalayanin dilindeki beyazlama ile fircalamayanin kisinin dilindeki beyazlama-kaplamanin olusturdugu kokunun cinsi farkli midir yoksa ayni midir?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2020 Saat 17:28
Orjinalini yazan: Ayse Yildiz

Hocam peki kaplama ile beyazlama ayni sey midir?
Dilini duzenli fircalayanin dilindeki beyazlama ile fircalamayanin kisinin dilindeki beyazlama-kaplamanin olusturdugu kokunun cinsi farkli midir yoksa ayni midir?

Firçalayinca kayboluyorsa dil üzerinde kalinligi varsa beyazlik ile kaplama ayni seydir. Bazilarinin rengi beyaz degildir. Gri sari falan olabilir.

özel durumlar var: kimyasal ve termik yanik, lökoplak, likenin retiküler lezyonlari, kandidiyal plak, kizil hastaligi vesaire. Bunlar da beyazlik vardir fakat beyazligi kaldirmaya çalisirsaniz kanama yapar.

Koku cinsleri, yani bir kokunun neye benzedigi çok degersizdir. Herkes farkli bir seye benzetebilir. Teshis degeri yoktur.
IP
AyseYildiz
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 1
Alıntı AyseYildiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2020 Saat 16:24
Murat bey bir insan agzinin koktugunu nasil anlayabilir bu sorunun cevabini koca forumda bir kisi bile tam olarak bilmiyor.
Kimisi insan kendi kokusunu alamaz diyor kimisi bilegini yala kokuyorsa agzin kokuyodur diyor kimisi yakinlarina sor diyor kimisi avucuna ufle diyor vs vs...
Agiz kokusunun tanisini kisi kendi basina koyamaz mi benim agzim kokuyor diyenler kokuyu nasil aliyor?
Siz tip 1 agiz kokusu olan hastaya disardan H2S verildiginde normal degerlerde algilamiyorsa tani kesinlesir diyorsunuz anladigim kadariyla peki
O zaman agzinin koktugunu soyleyenler tip 1 degil mi
IP
<< Önceki Sayfa   4 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu tedavisi hakkında

Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu